Reklama

Reklama

Úder 3

(festivalový název)
  • Indie Dhoom 3 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Třetí příspěvek do divácky úspěšné série čerpající z estetiky hollywoodských trháků je především opulentní směsí akce, romantiky, humoru a oslnivých hudebních čísel. V příběhu o konfrontaci elitního indického policisty a jeho roztomile nahlouplého partnera se šlechetným bankovním lupičem tvůrci naplno zužitkovali štědrý rozpočet i prostředí amerického Chicaga. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

tulrika 

všechny recenze uživatele

Série Dhoom nikdy nebyla vrcholem bollywoodské scény. Ale za ty roky jsem si na dvojici hlavních hrdinů (policajt - mlátička, co má děsnou ženu a jeho kámoš, co vypadá jako krysa od Disneyho) zvykla. Tenhle díl má skvělé taneční scény, které do příběhu zapadají a mají dokonce určité opodstatnění. Aamir Khan je tradičně výborný. To že na tuk tuku hladce projedete cihlovou stěnou mě v indických filmech nepřekvapuje. Už jsem v indických filmech viděla, jak na rikše tajný agent dohnal Ferrari, taneční boj pavoučí ženy, to jak se parta lidí snaží lomcovat očividně papírovými dveřmi a taky to, že když si záporák vezme paruku, tak ho nepozná Interpol ani vlatsní matka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převládají honičky, sem tam rvačky, občas tanec. Hodně zpomalených záběrů, které jsou k smíchu a brzy začnou nudit. Na začátku zjistíme, že indické stavební předpisy jsou neskutečně shovívavé, protože na tuk tuku hladce projedete cihlovou stěnou. V průběhu filmu pak uvidíme, že firma BMW má do budoucna velké plány s motorkami, už se těším, až ten vymakaný obojživelný model uvedou na trh. ____ Samozřejmě, je to čistá akční podívaná, která ale trochu ubíjí neustálým vršením dalších a dalších atrakcí, aniž by měla potřebu zasadit je do nějakého smysluplného děje. Až ke konci se přece jen scenárista vzpamatoval a podařilo se mu do filmu propašovat pár zajímavých nápadů. Končí to opět akcí. ___ Dost mizerné herecké výkony, i Aamir tady přehrává. Nejotřesnější ale byla bloňďatá chicagská policistka, která v ději neměla vůbec co dělat a ještě hrála tak, že vypadala, jakoby si jen odskočila od své obvyklé profese - natáčení porna. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nemohu začít jinak, než zopakováním toho, co jsem uvedl již u Race 2: Estetika indického populárního filmu se v posledních několika letech rychle proměňuje a zatímco o 7 let starší druhý díl dhoomovské série mohl být v době premiéry označen za "typický moderní Bollywood", obdobně laděná trojka v kontextu současné produkce mumbajských studií působí jako zastaralý, hypertrofovaný camp. ___________ Celý masala žánr je založen na tom, že nadřazuje divácké atrakce a emocionální působivost nad realističnost a plausibilitu, což rozhodně není nic, co bych automaticky odsuzoval. Dhoom 3 jde nicméně ve své naivitě, přitroublosti dějových zvratů a absenci základní logiky v jednání postav až na samou hranici snesitelnosti, přičemž několikrát šlápne až za ní. První polovina, ve které se - zcela v souladu s narativními strategiemi klasických masala filmů - vlastně jen představují postavy a děj se příliš neposouvá, je tak paradoxně mnohem příjemnější podívanou než polovina druhá, ve které se objevuje ... no, nebudu spoilerovat. ___________ Film je samozřejmě oproti svým starším bratříčkům výrazně velkolepější a je na něm vidět štědrý rozpočet, akční honičky v chicagských ulicích jsou ovšem spíše fádní, neobratně sestříhané a hlavně nenápadité - v mnoha masala filmech přitom akční scény fascinují právě svou kreativitou, která přebíjí i případné řemeslné nedostatky ve způsobu, jakým jsou natočeny. ___________ Dhoom 3 je tak bohužel filmem, jenž zintenzivňuje typické problémy masala filmů a potlačuje jejich typické přednosti. Oproti neprávem odsuzovanému Acharyaově debutu Tashan, jenž svým vyprávěním i stylem reflektoval amerikanizaci indické kultury, navíc působí dojmem zásadně nedomyšleného díla, jenž pouze nudně vyplňuje opotřebovanou šablonu a vydává se cestou nej(s)prostšího populismu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako pri každom akčnom indickom filme je treba byť trocha nad vecou. Lebo je to strašná konina. Netvrdím, že to nemá dobré momenty. Aamir Khan a Kaif sú výborný. Škoda, že im nevenuje film viacej priestoru. Inak je všetko oproti dvoje podstatne horšie. Vyústenie, pesničky aj celkový vizuál. Štve ma postava moralizujúceho policajta, ktorý bojuje proti zlodejom, čo majú vždy akýsi vyšší cieľ a preto sú mi sympatickejší ako hlavný hrdina. A tu to platí dvakrát. Síce poteší vidieť Indov naháňať sa po miestach, kde sa točila trilógia o Temnom rytierovi, ale akcia je smiešna a vtipy trápne. Ale tá romantická línia je veľmi funkčná a tá to vlastne zachraňuje. Takže pretrpel som, ale akosi dúfam, že sa na túto sériu vykašlú. Všetci zúčastnený majú na svojom konte omnoho lepšie postavy aj filmy. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Zatím co souboj Krrish a Dhoom 2 vyhrál s přehledem Dhoom tak souboj trojek byl hodně vyrovnaný. Oba dva filmy jsou opravdu povedené, ale zatím co K3 vsázel hodně na superhrdinskou epičnost, tak D3 se držel konceptu předchozích dílů( hlavně dvojky a samozřejmě je vylepšil o povedené triky) a naplno využil potenciál zlodějské dvojice. Jak říkám, bylo to těsné, ale D3 vyhrál nad T3 o pověstný chlup... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Pro co nejlepší ztvárnění filmové role podstoupil herec Aamir Khan (Sahir) před natáčením snímku hodiny baletu, letecké akrobacie a dokonce podstoupil i výcvik francouzské techniky parkurového jezdectví. (Conspi)
  • Jedná se o první indický film, který byl uveden ve formátu IMAX. (filmsim)
  • Natáčení snímku mělo původně začít již v listopadu roku 2011. To bylo ale z rodinných důvodů herce Abhisheka Bachchana (Jai Dixit), který se věnoval svému dítěti, odsunuto až na leden 2012. V té době se herec Aamir Khan (Sahir) věnoval svým závazkům v televizní talk-show Truth Alone Prevails (2012) a povinnostem příprav do role gymnasty. Termín natáčení byl opět odsunut a k tomu herci přibyla ještě mediální propagace kriminálního snímku Talaash (2012). Bez dalších prodlev se filmařský štáb rozhodl některé scény obejít a s natáčením začít 8. 6. 2013 v bombajských filmových studiích Yash Raj Studios. (Conspi)

Reklama

Reklama