Reklama

Reklama

Little Red Riding Hood

Komedie / Krátkometrážní
USA, 1997, 12 min

Obsahy(1)

Klasická pohádka o malé dívce v červeném, která se v lese setká se zlým vlkem, to není. Karkulka (Christina Ricci) je dospívající dívka, vlk (Timour Bourtasenkov) je přitažlivý baleťák a mezi oběma panuje zvláštní sexuální napětí. Karkulka pozře babiččinu krev, nahá ulehne k vlkovi a pak se jím při útěku nechá s rozkoší dohonit. Celý příběh je vyprávěn nezúčastněným vypravěčem a podbarven tóny Debussyho Faunova odpoledne. (ma883)

(více)

Recenze (12)

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

To, že vztah Vlk a Červená karkulka je archetypem vztahu Muž (Samec) a nedotčená Panna, je asi zřejmé každému, jakmile jen trochu povyroste z věku pohádek. Všechno ostatní, co k tomuto všeobecně známému výkladu tvůrci připojili, je jenom načančaná forma, navíc s několika efektními, avšak naprosto protismyslnými motivy. Např. o krev v tomto příběhu určitě jde, avšak že by ji měla chlemtat zrovna Karkulka-Lolitka, navíc krev vlastní babičky...? To je čirý samoúčelný exhibicionismus. Naštěstí je tahle hloupost kratičká a víckrát už jí nebudu věnovat pozornost. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tyhle avantgardní směry ve filmu šly vždy obloukem kolem mě a u této nevšední adaptace klasického příběhu to platí úplně stejně. Ale díky Christině Ricci, která si drží ten svůj kukuč už od Addamsovy rodiny, jsem měl hned lepší pocit. Zkrátka je to avantgarda jako řemen se vším, co k tomu patří - důraz na expresi, absence vyššího smyslu, ponurost a mnoho dalších znaků - ale jistou uměleckou hodnotu to nepostrádá. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Každý záběr říká něco nového, originálně zobrazeného. Poetika se mísí s nadsázkou, která je vidět jak ve stylizaci (filmovým expresionismem, experimentálními filmy Mayi Derrenové 40.let...) tak i v hereckých výkonech. Výborná variace na klasickou pohádku, které nechybí ani trocha osvěživé dekadence:) ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Zmyselne zvodná, občas temná ale aj vtipná óda na svojhlavú mladosť, prezlečená za rozprávku. S kopou fotograficky krehkých záberov. Pritom napätie je cítiť v každej sekunde. Takže kašlime na kocúra a zabudnime na babičku. PS: Dávam do pozornosti, že emócie sa dajú vyjadriť aj prstami na nohách. Za to veľké plus režisérovi aj herečke v hlavnej úlohe. Hmm... Alebo inak: Nežne perverzná pastva pre oči. ;-) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo podivné, nevím pořádně co si o tom myslet. Takhle nějak to prostě dopadne, když se pohádka trochu zvrtne a to tak nějak všemi možnými i nemožnými směry. Do oné scény s "pee-pee a kaka" jsem si říkala, že to je jen trochu pikantnější pojetí pohádky s dusnou atmosférou, ale potom už jsem si říkala, jaký byl záměr, že tohle je možná trochu moc :D Ale nejsem odborník, takže možná jen neumím tenhle artový snímek pořádně ocenit. jen snad, že Debussy byl dobře vybraný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama