Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se v jednom snímku střetnou taková herecká esa, tak i ten nejzarytější pesimista očekává, že by to přeci jen za něco mělo stát. Vtipná mi tahle záležitost nepřišla vůbec a všemožná pseudo moudra vás také zrovna k erekci nedoženou. Tento snímek je naprostý kýč. Děj je vážně neuvěřitelně ubohý a příšerně předvídatelný. Oba dva aktéři hrají role, ve kterých už jsme je měli možnost vidět snad stokrát. 80 % stopáže se člověk nudí a těch zbylých 20 % vás nudí taky. Když se v Německu klepalo na nebeskou bránu, tak to mělo podstatně větší šmrnc. Tohle se nepovedlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Edward a Carter bojujú s rakovinou a prvé desiatky minút vyzerajú na umretie, lenže potom sa rozhodnú, že si posledné mesiace poriadne užijú a zázrakom sú z nich chlapi plní života, ktorí majú lepšiu kondičku ako hocikto zdravý a časové rozdiely prekonávajú lepšie, ako hráči KHL. Našťastie ich hrajú Nicholson s Freemanom a tak sa nedá si ich aspoň čiastočne neobľúbiť. Jednoduchosť a predvídateľnosť scenára ale nedokáže zakryť ani zástup ich oscarov. Z tohoto filmu žiadna šanca získať nejaký ďalší sa vďaka scenáru nenaskytla a tak mi je viac ľúto hercov, že sa tak snažia, ako ich postavy, ktoré sú už aj tak dosť staré nato, aby sme v ich osude videli nejaký ťažký údel. Naivné a patetické preslovy striedajú tie trefné a nenajbože aby ste boli ateisti, potom si budete po filme pripadať ako blbci. 50%. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bucket List mě hodně překvapil. Čekal jsem, že asi bude fajn, ale že bude až tak fajn, bych nikomu nevěřil. Nicholson a Freeman hrají i hláškují jako o život a Reiner je protahuje po atraktivních lokacích (Pyramidy, Velká čínská zeď, Himaláje) s noblesou, jakou jsem v jeho filmech už dlouho neviděl. Nebojí se občas zahrát i na vážnější notu a i tyhle pasáže mu fungují na jedničku. Jsou to takové poctivé čtyři, ale vzhledem k tomu, že z toho kouká moje letošní srdcovka, jednu hvězdu za krásný konec rád přihodím. Tenhle film jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Jack Nicholson, radost na něj pohledět zvláště když si uvědomíme že to mohla být i jeho poslední role, Morgan Freeman zdárně sekunduje svému parťákovi, citlivý a lidský příběh, hezké prostředí, dobrá hudba, dojemný závěr -nevadilo by kdyby bylo delší/// Hodně jsem na to byl zvedavej a dlouho jsem se na tento snímek těšil. Škoda, že jsem ho neviděl už dříve nebo není delší, budu si jej muset pustit znovu. Líbili se mi proměny postav a jejich nahlížení na společné přátelství a jeho postupné upevňování. Hezký film s hereckou dvojicí, kterou už pohromadě asi neuvidíme./// Celkem 80%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fenomenální legenda posbírala neuvěřitelných dvanáct nominací na Oscara, přičemž získat se jí podařilo tři z nich (Bezstarostná jízda, Malé životní etudy, Poslední eskorta, Čínská čtvrť, PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM, Rudí, CENA ZA NĚŽNOST, Čest rodiny Prizziů, Jako nepoddajný plevel, Pár správných chlapů, LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE, O Schmidtovi), dále pak sedm nominací na cenu BAFTA, z úctyhodných osmnácti nominací na Zlatý glóbus pak proměnil rovných sedm, včetně ceny Cecila B. DeMillea (dále pak Čínská čtvrť, Přelet nad kukaččím hnízdem, Cena za něžnost, Čest rodiny Prizziů, Lepší už to nebude a O Schmidtovi). Ale zpátky do současnosti. Respektive za takovým hřejivým pohledem zpět, rozjímáním o uplynulém i neuskutečněném, přesně takovém, jaké nám naservírovaly dvě zářivé legendy, Morgan Freeman a právě Jack Nicholson. Představují dva umírající pacienty, kteří se sice znají jen pár týdnů, ale i tak se rozhodnou společně podniknout „poslední cestu“. Oba mají své postavy napsané přímo na tělo – mrzutý milionář, cynik a děvkař Nicholson a dobrák od rodiny Freeman. Právě jemu je to celé proti srsti, záhy si na přepych a splňovaní těch nejniternějších snů zvykne, stejně jako na návštěvu všelijakých divů světa, na kterých může uplatnit své hluboké znalosti. Role se tu a tam prohodí, místy lacině citově vydírají, jindy mají pravdu k nezaplacení. Celé je to moc milé, nicméně několikrát by si jejich příběh zasloužil rychlejší tempo a lepší, než plochý scénář! Příjemné, pozitivní, ale ničím strhující.. nějakých 65%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Film měl rozpočet 45 milionů amerických dolarů. V USA vydělal 93 milionů dolarů a v zámoří něco přes 80 milionů dolarů. Celkové tržby byly 174 milionů dolarů. (Rodriguez)

Reklama

Reklama