Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvaja postarší chlapíci, ktorým diagnostikujú rakovinu s tým, že im nezostáva viac, než rok života. Kto by bol povedal, že pôjde o námet na úplne bezkonfliktnú a príjemnú komédiu, ktorá síce párkrát poriadne pritlačí na city, no inak je to perfektná jazda, plná dobrodružných bláznovstiev a množstvom vtipných momentov. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavá seniorská konverzačka o nenaplných životných snoch, o nepatrných prehreškoch, veľkých hriechoch či malých radostiach. Pohľad na starúšika Nicholsona ma deprimoval a Freeman, to je ten filmový detektív od Finchera??? Nie, nie, páni, týmto ma veru nedojmete, hoci ste sa o to parkrát pokúsili a ja vám skoro nedobrovoľne podľahla. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se tento snímek může tvářit jako komedie - a občas vskutku komediální je - tak v zásadě se jedná o působivé drama dvou odlišných mužů, které spojuje blížící se smrt a s tím i určité touhy a přání. Jestliže jste někdo přemýšlel jak byste se zachovali, kdyby jste se dozvěděli, že už máte jen pár měsíců života, tak tady máte výborný příklad toho, jak zbývající čas naplnit. Samotný závěr snímku je až dojemný a tvoří tak opravdu výbornou tečku za tímto filmem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se v jednom snímku střetnou taková herecká esa, tak i ten nejzarytější pesimista očekává, že by to přeci jen za něco mělo stát. Vtipná mi tahle záležitost nepřišla vůbec a všemožná pseudo moudra vás také zrovna k erekci nedoženou. Tento snímek je naprostý kýč. Děj je vážně neuvěřitelně ubohý a příšerně předvídatelný. Oba dva aktéři hrají role, ve kterých už jsme je měli možnost vidět snad stokrát. 80 % stopáže se člověk nudí a těch zbylých 20 % vás nudí taky. Když se v Německu klepalo na nebeskou bránu, tak to mělo podstatně větší šmrnc. Tohle se nepovedlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dle hereckého obsazení jsem čekal nadprůměrný film a také jsem se dočkal. Morgan Freeman prostě nemůže hrát v nějaké slátanině a Jack Nicholson je prostě slizoun Nicholson. Avšak oba 2 zahráli naprosto skvěle. Nebyl to jen doják, místy bylo plno štiplavého humoru a čím mě pan Reiner potěšil nejvíc je to, že dokázal natočit obstojný konec (což mnoha americkým režisérům dělá velké problémy a někdy tím poškodí celkový dojem na film). Takže 5*. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se mluví o nejdražší kávě světa, kterou je i ve skutečnosti Kopi Luwak. Slovo "kopi" znamená v indonéštině kávu a "luwak" je místní název cibetkovité šelmy, která požírá celé plody kávovníku, z nichž stráví pouze dužinu a zrnka vyloučí spolu s výkaly. Ve Vietnamu se také dělají pokusy s umělou výrobou kávy za pomoci enzymů bez zprostředkování cibetkami. (xjane)
  • V scéne, kde Edward (Jack Nicholson) a Carter (Morgan Freeman) jazdia na závodnej dráhe, je v jednom zábere Carter napravo od Edwarda, no v nasledujúcom zábere ho ale predbieha z ľavej strany. (belinko)

Reklama

Reklama