Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (790)

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nikterak objevný, přesto ale pohodlně koukatelný thriller, který zaujme neuvadajícím tempem, ne zcela obvyklým zpracováním jedné události z několika různých pohledů a hlavně velice příjemnou stopáží. Pro mě příjemné překvapení, možná i proto, že už jsem celkem dlouho neviděl film, kde by byl americký prezident v ohrožení (což před nějakými 15-20 lety bývalo nosné téma celé řady tehdejších thrillerů, které jsem viděl :-P). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Travisův atentátní Rašomon vás sice v poloze, kdy vaše temeno na polštáři a paty svírají úhel 160°, neuspí, to je pravda, ale logická harakiri a posledních 10 minut festivalu všemožných klišé ukážou, kde je jeho slepý úhel. Když Forestovi, mimochodem asi nejhloupěji se chovající filmové postavě roku 2008, zazvoní na konci mobil, modlil jsem se, ať nevolá ta, co si myslím a neřekne to, co mě donutí kroutit hlavou. Jak je vidět, modlil jsem se málo.. Zase na druhou stranu, buďme rádi, že si americká hlava státu nesestrojila v sanitce z kyslíkové bomby, nosítek a defibrilátoru improvizovaný raketomet a nezneškodnila ty zlé teroristy bez příčiny sama.. Jinak D.Quaid jako tělostrážce krutopřísný - mít ho v týmu Véna Narcis I., Lee Harvey Vondrouš by byl zpacifikovaný dřív, než by člověk řekl: „Globální oteplování existuje!“ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úhel pohledu má tak dynamickou režii bourneovského ražení, že jsem na chvíli zapomněl na své předsudky vůči akčním filmům a uvažoval dokonce i o páté hvězdičce. Jenže s přibývajícími minutami se dostávala na povrch určitá prvoplánovost snímku, kdy scénář začal vršit jedno klišé vedle druhého a v ději se objevovaly logické díry. Moment, kdy unesený americký prezident začne statečně zápasit s teroristy, definitivně rozhodl o pouhých třech hvězdičkách. Přesto nejde o podprůměrný kousek, film má rychlé tempo a nabízí řadu napínavých scén. Celkový dojem: 65 %. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Pete, vrazíme tam neokoukanou časovou smyčku, bourneovskou auťáckou honičku, sympaťáka z Lost a hereckou elitu, která ještě není na odpis a ono to vyjde.“….Vyšlo to tak na jedno zkouknutí a vyšumění z hlavy dříve, než sejdete ze zadní řady schody multiplexu. Ze začátku působí stále opakující se časová smyčka poněkud únavně, ale postupem času dokáže čím dál více zauzlující se děj aspoň trochu aktivovat otupělé smysly unaveného diváka. Krátká stopáž (bez titulků hodina a dvacet) a náhlý konec dokazuje, že rozpočtových 40 melounů na akční pecku opravdu není mnoho :o) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu se jedná o velmi napínavý film, který ale funguje... eh, čo to tárám, leptá vaše mozkové jarní závitky jen jednou, totiž napoprvé. On si totiž zakládá na různém nahlížení na jeden kritický okamžik a tak z nepříliš zajímavého a náhodami propleteného vyšetřování učiní skutečně napínavou a zajímavou šou. Ale opravdu jen na poprvé. To kouzlo z druhým sledováním filmu rapidně zmizí. Jednak víte, kdo je ten zlý... eh, čo to tárám, kdo jsou ti zlí a jednak i ty různé úhly pohledu... eh, čo to tárám, různé pohledy zúčastněných přestanou být tou hlavní devízou filmu. Na poprvé čtyři na prodruhé tři, nechávám tři, protože ten hrdinný prezident to na konci filmu úplně poslal k šípku. To si pak člověk akorát řekne: "O čem to, doprdele, bylo? O tom, jakej je americkej prezident fuck kůl borec? Nebo šlo jen o akci?" No, můj dojem je, že nejdřív šlo nejspíš o akci, ale pak tvůrci ukázali karty a jasně dali najevo, že chtějí naznačit, že americký prezident je fuck kůl borec. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Věděli jste, že Forest Whitaker nerad běhal? Je to skutečně tak, charakterní herec není žádným rychlonožkou, ale co mohl dělat... (Kailo)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama