Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (791)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který by byl více než nadprůměrnou zábavou, kdyby si tak brutálně nepůjčoval ze všech možných akčních pecek posledních let. Zbraň ala Šakal, rychle sestříhané, dynamické honičky ala Jason Bourne (ta akční hudba už byla tak okatá, že jsem chvíli myslel že je to reklama na Powella), bombové šílenství ala Kingdom (trosky, zvukové efekty, ozvěny, špína) a takhle by se dalo pokračovat. Za čtyřicet milionů si ale myslím, že se více udělat nedalo a látka je vyždímána na maximum. Zamrzí tak nevěrohodně nasnímaná střelba a poněkud laciný záporák, jehož kompromitace je průhledná jak sklo a i Tatarovi v tu chvíli dojde, jaký bude konec. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pakliže se mi někdo snaží hodinu tlouct do hlavy, jak moc inteligentní chce jeho film být, aby to pak v závěru úplně zmršil, tak zkrátka nemůžu nebýt na*raný jako capart, kterému někdo sebral strašně hezkou figurku na hraní. Neustálé vracení se na začátek mě napočtvrté začalo silně iritovat, abych ho pošesté s konečnou platností nenáviděl a když už se tvůrci konečně rozhodli, že Dennise Quaida pustí do ulic, aby těm šmejdů rozkopal obě půlky, vytáhnou pointu o vyměklých teroristech, za níž bych dal nejraději někomu do huby. Být to první epizoda sedmé sezóny "Dvacetčtyřky", vrněl bych blahem, takhle zklamaně vypouštím dým a doufám, že si Jack Bauer na Travise vzpomene, až začne likvidovat padouchy i na stříbrném plátně. Honička Salamancou totiž nemá chybu. 5/10 P.S.: Poprvé v životě jsem chtěl, aby Forest Whitaker zemřel hodně krutou smrtí. Damn it! ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasné víťazstvo režiséra nad scenáristom. Bourneovská réžia (vážne nič proti, bol to slušný adrenalín) väčšinu času úspešne zakrýva chatrnú zápletku, ktorá sa tvári ako čosi omnoho inteligentnejšie, než v skutočnosti je. Pritom je scenár postavený na zbytočnom a nie veľmi fungujúcom koncepte a má plno logických dier (mamka a dcérka na miesto finálneho stretnutia stihli dobehnúť, zatiaľ čo ostatní tam uháňali autami 10 minúť šialenou rýchlosťou) a načisto predvídateľné záverečné rozuzlenie. Jednohubka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tehdá jsem na tento film narazil v kině, kdy na televizi před vchodem promítali právě žhavé ukázky, které mě hodně zaujali. Zanechal jsem pojídání číny a sledoval jsem ten neskutečnej akční nářez, který ale během několika sekund vyprchal. Trailer. Zklamán jsem na film dlouhou dobu myslel, až mi pak nějak upadl v zapomění. Po kratší době jsem si ho ale opět všiml, a měl jsem možnost ho vidět, takže jsem neváhal a film si s nadšením pustil. Neřeší se tam nic jiného, než prakticky jediná scéna, ale pokaždé z jiného úhlu pohledu, což je dost invativní, ale ne natolik zajímavé, nakolik je zajímavá právě akce, ta je opravdu luxusní, jenže je nacpaná nejvíce hlavně až na konci, což je docela škoda. Stejně jako u takového Království. Půlka filmu kecání, půlka filmu akce, tady té akce je ještě trochu méně, ale i tak se na to docela slušně nechá koukat. I díky své délce, která filmu přispěje, protože příběh zas tak unikátní není, si nemůžu pomoct, a rád tomu ty čtyři hvězdičky dám. Dobře se na to kouká a svižně to utíká, jen ten příběh se nijak prudce nerozvíjí, kam taky... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Snímek, od kterého jsem nečekal nic jiného než jen tuctovou podívanou a dostalo se mi velmi svižného a nápaditého filmu. Přesně v okamžiku, kdy už mne opakování atentátu začalo trochu nudit, přišla na řadu prvotřídní honička, při které jsem místy ani nedýchal. Nemám co zásadního snímku vytknout, snad jen přílišnou vykonstruovanost, ale bez té by asi podobný příběh natočit nešlo. Pete Travis si odbyl skvělou celovečerní premiéru a určitě o něm ještě v budoucnosti uslyšíme. Slušné čtyři hvězdčiky, trochu se i divím, že Úhel pohledu má jen 70%........ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)
  • Věděli jste, že Forest Whitaker nerad běhal? Je to skutečně tak, charakterní herec není žádným rychlonožkou, ale co mohl dělat... (Kailo)
  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama