Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesor anglické literatury Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) ztratil po smrti své manželky smysl života a stal se z něj zatrpklý a sebestředný muž, který se chová nepříjemně ke svému okolí. Rozhádal se s nevlastním bratrem a je lhostejný ke své dospívající dceři Vanesse, která žije navzdory svému mladému věku osaměle a bez přátel. Lawrence začne prožívat vnitřní proměnu ve chvíli, kdy potká svou dávnou studentku Janet (Sarah Jessica Parker). Stárnoucí profesor po letech poznává lásku, kterou musí zaujmout jinak, než svými literárními znalostmi a intelektuálními frázemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Eržik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tento snímek svým způsobem uchvátil, příběh je prostý, ale prožitý, charaktery jsou vybroušené a udržené, každý sebemenší vývoj ( o který tu jde hlavně ) je vidět a těší, protože divák si jej pro postavu přeje. Dlouho jsem sám žil v přesvědčení, že díky tomu, že jsem chytrý, vidím a rozumím věcem, kterým jiní ne, tak je v pořádku, že se neumím začlenit a nezávazně bavit, prostě jsem schopný jen hlubších debat a povrchnosti, které lidem tvoří životy, mě jen zdržují. Pak jsem poznal, že ale ani nevím, před čím mě zdržují, protože jsem pořád jen na něco čekal a ono to nepřicházelo, šlo o pochopení, čekal jsem pochopení, ale dokud jsem se nezačal snažit porozumět potřebám druhých, nemohl nikdo chápat ani ty mé. Dá to práci překonat sám sebe a změnit byť maličkost ve své rutině, ale posun a záblesky štěstí, které to přináší, za to stojí. Smart people mluví za vše, je o dvou stranách mince a o tom, že nikdo neumí obě dokonale a potřebujeme se navzájem učit, potřebujeme nezodpovědného bratra, nekompromisní přítelkyni i vlastní menší napodobeninu ve své dceři, která je nám dalším zrcadlem. Být člověk, být chytrý člověk a být společenský člověk není každému přirozené a skloubit to vše dohromady je pro mnohé z nás celoživotním dílem. Děkuji za poselství tohoto snímku, mě se dotklo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typický drama o ovdovělým chlápkovi, kterej je nejdřív nesnesitelnej, ale s přibývajícím časem jde stále víc do sebe, je to fakt docela hodně jednoduše nalinkovanej příběh, ovšem Dennis Quaid je tady výbornej a díky němu a Thomasu Haden Churchovi a Ellen Page je z toho docela dobrý, i když předvídatelný, drama ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

D.Quaida zrovna moc nemusím, ale musím říct, že tady se mi líbil a řekl bych, že odvedl dobrou práci. E.Page samozřejmě opět skvěle. Kvůli ní jsem se na ten film taky podíval, jinak bych do toho ani nešel... Ale už bych ji chtěl vidět i v nějaké jiné roli než jen intelektuálku, rebelku nebo obojí v jednom. I když si ji nedokážu v jiné roli představit, ani co by to mělo být. Uvidíme v ,,Inception,,. Občas jsem se i zasmál : ,,A nezapomeň...Mrzí mě to. Miluji tě!'' :D ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Příjemný hořko-sladký malý film o životě profesora a jeho rodiny. Není tu nic novátorského nebo překvapujícího, ale plyne to v pohodovém tempu. Taková slabší obměna Little Miss Sunshine. Geniální je Thomas Haden Church, který jako nevlastní bratr Quaida pokaždé rosekne nějakou situaci povedenou grimasou nebo uzěmňující hláškou. -"'Stem Cell Research: The Wrong Choice'... That's some real riveting shit there. You Young Republicans really know how to party." ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zase jedna nezávislá jednohubka a opět mi sedla. Nepopírám, že na film jsem se podíval hlavně kvůli Ellen Page, která tu má zase zajímavé ulítlou roli. O tom že je nehorázně roztomilá už není potřeba mluvit ;) Celej snímek se nese v hodně pohodovým duchu, Dennis Quaid má zase roli takového toho typického dobráka a sympaťáka a Sarah J. Parker mi nevadila, i když ji osobně moc nemusím. Dost mě zaujal soundtrack složený zejména z brnkání na kytaru a tomu stylově podobných písniček. Tento vcelku neobvyklý výběr se osvědčil už v Juno a tady funguje stejně tak dobře. Stejně jsem ale měl pocit, že Smart People je pilotním dílem hodně zajímavého seriálu a je škoda, že se jedná o pouhý film. Postavy působily natolik zajímavě, že bych jejich osudy klidně sledoval dál. Silné 4* ()

Galerie (64)

Související novinky

Prequel k 300 našel režiséra

Prequel k 300 našel režiséra

17.07.2011

Původně chtěl „předkračování“ ke svému hitu režírovat sám Zack Snyder, ale ten má teď spoustu práce s novým Supermanem a studio Warner Bros. se chce do starověkého Řecka (a Persie) vrátit co nejdříve… (více)

Režisér pro pátou Past?

Režisér pro pátou Past?

14.02.2011

Bruce Willis blouzní o další Smrtonosné pasti tak často, že jsme tomu postupně přestali věnovat pozornost. Najednou se ale zdá, že studio 20th Century Fox hodlá přitlačit na pilu. Najalo totiž… (více)

Reklama

Reklama