Reklama

Reklama

VOD (1)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. (JOHN.NY)

Videa (2)

Trailer

Recenze (122)

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Hodně to připomíná Vzpomínku na Titány. Jak by také ne, když je film v podstatě úplně o tom samém, jenomže teď je to z pohledu hráče. Opět sledujeme příběh o složitém prosazování afroameričana ve fotbale v době rasové nesnášenlivosti (obzvláště na jihu USA), kdy nestačil jenom talent a touha po vítězství, ale museli jste mít i správnou barvu kůže. Mám rád sportovní filmy založené na skutečných příbězích, v poslední době se ale v kině setkáváme převážně jenom s fotbalisty, což samo o sobě není úplně špatné, ale dochází k tomu, že filmy si navzájem silně konkurují a vy si prostě chtě nechtě říkáte, že tohle jste už někdy někde viděli. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Skvělý, nejenom sportovní, film. Dobová atmosféra je dovedená k dokonalosti, fotbalové scény jsou řízné a nechybí jim šťáva. Dennis Quaid hraje svůj typický archetyp a očividně ho to baví, on má prostě na tyhle drsné, ale spravedlivé a čestné chlapáky patent. Bohužel mladší herecké osazenstvo hraje druhou ligu, ne že by vysloveně kazili, ale mezi Dennisem, jeho staršími kolegy a mladými fotbalisty je prostě herecký rozdíl znatelný a scény, ve kterých jsou mladí osamoceni (a nehrají právě fotbal), se oproti ostatním táhnou a ztrácejí tempo. Škoda, příště to chce lepší casting... 80% ()

Reklama

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Další z působivých sportovních příběhů, který se ocitl na plátně. Vzhledem k mé slabosti pro sportovní snímky a zároveň díky více než kvalitnímu provedení nemohu jinak - dávám čtyři hvězdičky, protože to bylo milé pokoukání (na pět to bohužel není - nikde tam nebyl starej Klapzuba s šiškou v ruce místo balonu - Vítězové a poražení jsou pro mě totiž stále svým zpracováním nedotknutelní, byť se jedná o diametrálně odlišné snímky, mapující jiná období tohoto yankeeovského sportu). A vzkaz do historie: Velcí zlí běloši go home! ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** Dámy, pánové, neumím psát proslovy ani rozumné komentáře, natož abych objektivně hodnotil.Film mohl být hezký, mohl být i o významné osobnosti, mohl být i o sportu, kterému moc nerozumím, ale tento film obsahoval jednu pro mne zásadní věc. Docela pochybuji, že někdo tyto komentáře čte celé a proto přestanu takto trapně psát a odeberu body. [X] Minus 2** body Co obsahoval tak zásadního tento film? Tento film mne rušil od sledování tohoto filmu. Tak *censored* hudbu, s dojemným orchestrem od první půle, úplně pitomé bubny a chvilky ticha v "napětí" mne tak otravovali, že jsem dokázal oprudit i tak nenáročného diváka jako je Jíťa :-) [X] Nedávno jsem viděl zajímavou fotku. Na jedné byla noha v kopačkách a fotbalový míč s textem: NOHA, MÍČ. Na druhé byla ruka tenhle šišatej věc s textem: RUKA, VEJCE. Proč tedy "FOOTBALL" a ne "HANDEGG"?? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní filmy a mám v nich rad americkej fotbal, paradoxně na něj v reálu vůbec nekoukám, ale mam rád tu jeho tvrdost, rychlost a dynamičnost, takže tohle sem rozhodně nemoh minout a udělal sem dobře, drama to je kvalitní, rasismus to ukazuje sice zbytečně na každým kroku, ale tady to ani nějak nevadí, navíc to je podle skutečných událostí a to tomu určitě taky nějaký to procento přidá. Pokud dojde na zápasy, tak jsou dynamciký, napínavý a umí strhnout, což mam rád, herci jsou taky skvělý, včetně Dennise Quaida, kterej se sem s tim svým kyselým ksichtěním dokonale hodil, takže velká spokojenost, sice Vítězové a poražení stále neporaženi, ale tohle bylo taky výborný ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Ernie Davis se stal prvním Afroameričanem, který byl jedničkou draftu do slavné NFL od roku 1962. (Koldyn)
  • Číslo 44 v "historii" univerzitního amerického fotbalu oblékal ještě jeden slavný hráč, a to Forrest Gump (Tom Hanks). (baribal)
  • Na začátku filmu kouká Ernie (Rob Brown) s dědečkem na baseballový zápas, kde exceluje Jacke Robinson a Ernie dědečkovi říká, že Jackie je jeho vzor a chce být jako on. Načež na konci filmu, když vede rozhovor Ernie s Floydem Littlem (Chadwick Boseman), Flod mu povídá, že právě on je jeho vzor a chce být jako on. A právě Chadwick Boseman hraje o 5 let později Jackieho Robinsona ve filmu 42. (Attia)

Reklama

Reklama