Reklama

Reklama

VOD (1)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. (JOHN.NY)

Videa (2)

Trailer

Recenze (122)

Mičl 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film z prostředí amerického fotbalu. Kombinaci tohoto sportu, dramatu a reálného lidského osudového základu mám v oblibě. Zase u toho musel být Dennis Quaid aby to šlapalo, třetí podobný co jsem s ním viděl a zaručeně nejlepší výkon. Jen tak dál víc poddaných se vztyčenou hlavou pro krále tohoto žánru Any Given Sunday. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Počátky profesionálního černošského působení v oblasti amerického fotbalu...nejen sport, ale rovněž i zbatečně utiskované minority potřebují svých hrdinů...a tento film o jednom z takových je...a je to snímek věru kvalitní, který příběh popisuje s uměním poctivého vypravěče...a ještě cítím nutnost vyzdvihnout Quaidův výkon. Perfektně ztvárněné rozličné charakterové vlastnosti a vnitřní pochody, které se vyvýjejí a střídají ve rozsahu od čisté vypočítavosti až po přátelství a obdiv... ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemá cenu porovnávat neporovnatelné. Stejné napětí, stejná problematika "barevných" a stejné nebo podobné výsledné snažení. Jen ten sport je jiný. A ikdyž fotbalu zrovna neholduji, bavil jsem se stejně dobře jako u basketu, hokeje a zase basketu. :-) Opravdu podařený expres... 80% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady sportovních filmů podle skutečné události, kde se nadějný fotbalový hráč i přes barvu pleti dokáže dostat na tu nejvyšší úroveň. Opravdu moc hezký snímek, který se vám alespoň na malou chvíli vryje do paměti svým silným příběhem. Dokonce ani herecké výkony nezaostávají, takže tu máme vcelku nadprůměrnou biografii jednoho z nejlepších hráčů amerického fotbalu. Rozhodně doporučuji alespoň na jedno zhlédnutí. 85% ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Väčšina športových drám pôsobí ako jednohubky, pozriete si ich a po týždni, dvoch človek ani nevie že niečo také aj niekedy vôbec videl. Ja však takéto filmy milujem a ak náhodou ide o skutočný príbeh, neviem povedať nie! The Express je komplexný snímok, každý si nájde niečo čo sa mu páči či už je to skvelý futbal(ktorý je tu však len v pozadí), keďže je film umiestnený do šesťdesiatych rokov nesmie chýbať rasová neznášanlivosť, ďalej tu máme veľmi dojemnú drámu a občas padne aj nejaký ten vtip. Herci zahrali presvedčivo, s takým dobrým scenárom to určite nebolo ťažké, režisér si tiež zaslúži pochvalu a takisto jedna ide aj za hudbu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Ernie Davis se stal prvním Afroameričanem, který byl jedničkou draftu do slavné NFL od roku 1962. (Koldyn)
  • Číslo 44 v "historii" univerzitního amerického fotbalu oblékal ještě jeden slavný hráč, a to Forrest Gump (Tom Hanks). (baribal)
  • Ernie Davis byl prvním Afroameričanem, který obdržel Heismanovu trofej (každoročně udělovaná trofej pro nejlepšího vysokoškolského hrače amerického fotbalu). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama