Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 2

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (744)

choze 

všechny recenze uživatele

"Jsme policie. Můžem si dělat, co sakra chceme. Nesejde na tom, co se opravdu stalo, ale jak to sepíšem." - "A co pravda?" - "Co s ní?" L.A. Přísně tajné se potkává s Training Day. Ellroyova předloha v Ayerově režii rovná se scenáristicky i režijně nepřekvapivý, ale krásně plnotučný žánrový kousek (za směšných 20 mega) ze současného L.A. o zkorumpovaných fízlech s vlastní morálkou i způsobem nastolovaní spravedlnosti/řešení případů. S výborným Reevesem v roli poldy, co rád střílí lumpy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To máte tak. Když takovýho zkorumpovanýho policajta zastřelíte, tak je s ním ámen. A když ho zastřelí Keanu Reeves, tak je s ním ámen dvakrát. Příběh je až moc jednoduchej co do motivů, kromě syrovýho podání toho moc nenabízí, nějaký zajímavější charaktery už vůbec ne, Reeves filmem projede jak odbržděnej kamion, kterej se nikdo pořádně nepokusí zastavit. Když zkorumpovanci udělaj jednu chybu v autě typu vyslepičim hrdinovi všechny plány než ho sejmu, abych mu dal dost času se osvobodit, budiž, ale když to úplně stejně proběhne o pět minut pozdějc, už má člověk chuť vydat příručku "100+1 chyba filmového padoucha: Jak zajistit úspěch podlého plánu" + 2CD s příklady. Training Day byl lepší, tohle je prostě tak nějak nevýrazný. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves jak jsme ho neznal, ale jak jsem ho moc rád poznal. Kriminální filmy byly vždy mými oblíbenými, ale poslední dobou zde nebyl vysloveně zajímavý kousek, který by využíval všech aspektů, které nabízí policejní práce. Až do teď. Nejen morální problematika spojená s policejní prací, ale i mnohem více nabízí Street kings. Velmi dobře napsaný a využitý příběh nečistého poldy, který koná jak cítí a jak má za úkol. V jeden okamžik ho určitě budete chápat, aby jste ho v druhý nenáviděli. Morální problematiku mám moc rád a když se využije v tomto prostředí a se střelnými zbraněmi, proč ne? Na jaké straně a s jakým názorem by jste chtěli být policista vy? Film se nesnaží odpovědět, jen ukázat a nechat vás rozhodnout a tato volnost je velmi příjemná. Mimo to Keanu Reeves odvádí skvělý výkon, stejně jako již starý známý Forest Whitaker a svou holí, kterou asi nechal doma, proslavený Hugh "House" Laurie. Drsná a velmi vkusná podívaná, která neztrácí tempo ani myšlenku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

David Ayer a zkorumpovaná policie (už zase?) z předměstí Los Angeles (tak tak, zase). Že tenhle chlapík umí prokázal jak jako režisér tak i jako scenárista. Druhý zásadní člověk pro Street Kings je James Ellroy. Ten rozhodně víc než pouze umí, to je neoddiskutovatelný fakt. Street Kings jsou jako takový turek. Sice již potřetí udělaný do stejného nevymytého hrnku, v kterém zůstal lógr po Training Day a Drsných časech, ale až nyní je to ta pravá káva. Silná, temná, hustá, hořká a především lahodná až hanba. Ale není to ten pravý šálek pro každého. Pro oslazení byly přihozy i kostky cukru v podobě perfektních hereckých výkonů. Zvláště Reeves dává zapomenout na mdlá představení z poslední doby a Whitaker jakoby rovnou říkal "sorry za nejsměšnější výkon mé kariéry v Úhlu pohledu" (stále však trochu moc tlačí na pilu, to u něj nebývalo zvykem). Street Kings mají našlápnuto na kriminálku roku, byť se dle zdejších ohlasů zdá, že zřejmě pouze v mých očích. Mě to ke štěstí stejně bohatě stačí i tak. Pět hvězd v rámci žánru, jinak za silnější čtyři. Uznávám totiž, že pár zádrhelů se tu najde, ale nic co by v kriminálce závažněji vadilo. Pro příště by však Ayer mohl zkusit bodnout zase do jiného hnízda. Talentu má až příliš mnoho na to, aby zůstal zastrčen ve škatulce jednoho tématu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Ludlow Wakes Up (w/ DJ Muggs) ,2. The Kims ,3. Captain Wander ,4. Washington's Drive (w/ DJ Muggs) ,5. The Market ,6. Security Cam ,7. Funeral ,8. Ludlow and Diskant Alliance ,9. Chasing Quicks (w/ DJ Muggs) ,10. Ludlow Talks With Mrs. Washington ,11. El Sereno ,12. Ludlow Visits Mrs. Washington At Home ,13. Drive to Fremont and Coates (w/ DJ Muggs) ,14. All About Weight ,15. Diskant ,16. Grace's Apartment ,17. Car Ride With Ludlow ,18. Ludlow With Santos and DeMille ,19. Wander's Kitchen ,20. The Cookie Jar ,21. Wander and Ludlow ,22. Biggs and Ludow ,23. Street Kings X (w/ DJ Muggs), ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Detektiv Tom Ludlow (Keanu Reeves) jazdí autom Dodge Charger SRT8 a nosí hodinky značky Rolex GMT Master II. (lskala)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama