Reklama

Reklama

Útěk z Huang Shi

  • Česko Útěk z války (více)
Trailer 1

VOD (1)

Válka z nich udělala sirotky a jeden muž z nich stvořil legendu. Strhující příběh o odvaze, osobní odpovědnosti a lásce se odehrává ve válečné Číně na sklonku 30. let minulého století. Britský novinář George Hogg (Jonathan Rhys Meyers) se snaží dopravit šedesát čínských sirotků do bezpečí na pomezí mongolských hranic. Osudová cesta má stovky mil a vede své hrdiny zasněženými horami i nemilosrdnou pouští. Oporou na nebezpečné pouti je mu americká zdravotní sestra Lee (Radha Mitchell) a velitel čínských partizánů Chen (Chow Yun Fat). (iTunes)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vypadá to docela příjemně a nápaditě, ale nakonec z toho vzejde průměrný dost nudný blábol, což mě dost zamrzelo, protože se mi na tom řada věcí líbila. Krom velké výpravy i herecké obsazení no a nakonec samotný plakát, na které rád koukám, a tady k tomuto se docela i povedl. Útěk z Huang Shi ale nakonec není film z řady těch, na které bych se znova a rád podíval. Na svojí ukňouranou délku je značně unavující a i když jsem čekal trošku více bitev, nakonec se ani nedočkám, takže i kromě toho dokáže akorát tak naštvat. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trapná agitka na Čínskou zakázku s příšernými herci a "tvůrčím rozmachem" hodným německých krimiseriálů z 90tých let. Celek zachraňuje jen vcelku slušná kamera a hudba,krajinky a nečekaný konec. Jinak ovšem blábol jak se patří. P.S.: Pak jsem si o tom něco četl a zjistil jsem, že to všechno bylo hodně idealizováno. Dle Wikipedie si hlavní hrdina nepřivodil to zranění během opravování náklaďáku v písečné bouři, ale když hrál basket a žáci mu vyrazili zuby,aby ho mohli krmit slámkou. Ale tohle by asi masový divák nerozchodil :D ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od přečtení Ballardovi Říše slunce mne velmi baví knihy a snímky odehrávající se v prostředí Japonci okupované Číny. Ačkoliv námět měl slušný potenciál a Rhys Meyerse mám jako herce rád, moc mne to celé nebavilo. V půlce se to neskutečně vleče a prakticky nic se neděje. Samotný přechod velehor ke kterému to vše směřovalo byl také bez nějakých vypjatějších scén... Pokud se toto skutečně stalo, je dobře, že film vznikl pro připomenutí statečnosti dotyčných osob. Ale hodnotíme film. - Nechci se koukat na Japonce brutálně vraždící děti, ale od válečného filmu z tohoto prostředí s tak atraktivním námětem bych čekal trochu akčnější zpracování a vypjatější finále... * * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na příště už vím, že mám dávat na první dojem. Prostý děj nemůže vystačit na téměř dvouhodinovou stopáž, taktéž jako absentující dramatický náboj. Emočně naroubovaný snímek utkaný z nezáživné látky konce třicátých let válečné Číny, kam se dostává ambiciózní fotograf, aby zachytil hrůzy zoufalého období, by se hodil spíše na televizní obrazovky. Kasovnímu propadáku nepomohlo ani mezinárodní obsazení (asijské hvězdy první velikosti, irská naděje a australské křoví). Snímek značně dusí i nevydařený scénář, kanadský režisér futuristického Šestého dne nebo bondovského Zítřku nikdy neumírajícího rozcupoval i možno zajímavé motivy, které se nestačily ani pořádně rozkoukat!! Jen jsem čekal, kdy to skončí.. což asi nejsou nejlepší reference.. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Další z řady "Schindlerovských" příběhů o tom, jak jistá statečná osoba zachraní před téměř jistou smrtí v dobách války hromadu, tentokráte dětí. Příběh to byl i přes svou startovní "rozvláčnost" velmi pěkný, ale co velmi pokulhávalo bylo samotné zpracování filmu. Režie nemastná neslaná, hlavní herecký představitel nevýrazný. Takhle je to šedý průměr co neurazí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Pre potreby filmu bolo najatých asi 10 000 komparzistov. (MikaelSVK)
  • Film predstavuje prvú oficiálnu koprodukciu medzi producentmi z Austrálie a Číny. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama