Reklama

Reklama

Americká komedie režiséra Seana McGinleyho, jež se odehrává v prostředí kabaretu, láká především nabídkou velkých hereckých jmen, k nimž patří Tom Hanks, jeho syn Colin a John Malkovich v titulní roli Bucka Howarda. Stárnoucí muž, který býval celebritou mezi iluzionisty a dokázal zhypnotizovat místnost plnou lidí, se zatím marně snaží vzkřísit svoji pohasínající kariéru. Dostane však nový nápad a hodlá do svého comebacku zapojit mladého Troye Gablea (Colin Hanks), který se stane jeho asistentem. Otec mladíka (hraje ho Colinův skutečný otec Tom Hanks) si nicméně myslí, že synek stále studuje práva. Následuje kolotoč plný „kouzel", nevšedních a vtipných situací, v nichž svou roli sehraje i půvabná Valerie, která se netají tím, že ji Troy přitahuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

mira.l 

všechny recenze uživatele

E-eeééé, toto vzniklo proč? Aha, Emily Blunt nutně potřebovala jednorázově zaplatit nějaký větší nákup. Její přítomnost bylo asi to jediné, co to uchrání od odpadu, ale víc jak jednu * za ní opravdu nedám. Když jsem už po "n"-tý viděl, jak velký Buck třese někomu pravačkou, že by mu jí vyvrátil i s lopatkou, tak už jsem se skoro styděl za tvůrce...neni vono to americký?? Jo, je, tak pak je to asi v pořádku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mladík Troy (C.Hanks) opustí studium práv aby se stal asistentem bývalé hvězdy televizních obrazovek nerudného iluzionisty Bucka Howarda (J.Malkovich) a pomohl mu oprášil jeho zašlou slávu. Asi zatím nejlepší role pro Oscarového synka Colina Hankse - spojení s vynikajícím Malkovichem šlape jako hodinky vhodně doplňováno dalšími postavami (Zahn, Blunt). Jenom jedno upozornění pro ty kdo se těší na rodinné spojení Hanksů na filmovém plátně – role Toma Hankse je téměř mikroskopická. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o upadajícím iluzionistovy který se snaží svoji kariéru opět vyzdvihnout do podvědomí široké veřejnosti je inspirován skutečným příběhem pro nás neznámém umělci říkajícím se 'Úžasný Kreskin'. John Malkovic ho pojal vskutku až šíleným dojmem o podivném podivínovy jdoucím za svou kariérou stůj co stůj. Show business je zachycený zcela reálně, takže máme možnost sledovat onu nejednoduchost a dřinu se někde prosadit a stát se vyhledáváním. O komedii či drama však nijak nejde. Vše je v peripetii poklidnosti a omšelé reálnosti běžného života. Nějaká filmová pecka to však nijak není, takže mnohý po jeho shlédnutí zřejmě zapomene. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příjemné, lehké a zábavné, přesto naprosto nenápadité, nezajímavé a v celku o hovnu.Malkovich si své odehraje, Hanks jr. ztvárňuje svého typického mladíka na rozcestí, Emily je kočka a Hanks senior to bere přes ksicht. Celé to vypadá i působí strašně lacině, hudba je jak z kolovrátku a Steve Zahn fakt není vtipný - a nikdy nebude. Přesto uznávám, pozitivní náladu, krátkou stopáž a lehký vtip, ale dejte do toho dvě reklamní přestávky a nikdo to nedokouká. Proč? Je to o ničem a je to tu už po několikáté. Buck je mentalista, který chce zpátky na vrchol a k tomu mu má pomoci náš hlavní hrdina, který přitom hledá smysl života - originální a napínavé jak reklama na prací prášek... 50% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Sestrihejte jen sceny s Malkovichem, zbytek vynechte a o nic zasadniho neprijdete. Podivejte se na Malkovichovy vystupy podruhe a budou se vam libit jeste vic. Ostatni je jen doplnek: Zbytecne hvezdne obsazeni (Tom Hanks?), neprekvapiva dejova linka. Ale jak rikam, sestrihejte si sceny s Malkovichem... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Inspirací pro postavu Bucka Howarda (John Malkovich) byl skutečný kouzelník, mentalista a jasnovidec The Amazing Kreskin (Úžasný Kreskin), vlastním jménem George Joseph Kresge mladší. Tento kouzelník skutečně prováděl trik s uschováním svého honoráře u publika s tím, že pokud jej nenajde, nemám na něj nárok. Během své kariéry ho však vždycky našel. (alonsanfan)

Reklama

Reklama