Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

iamek 

všechny recenze uživatele

Dan in Real Life je sympatická komedie se skvělým a hlavně sympatickým hereckým obsazením. Snímků na tohle téma bylo natočeno už spousta, ale Život podle Dana se narozdíl od jiných vyznačuje nevulgárním a inteligentním humorem. Mám rád tyhle sympatické snímky, které si na nic nehrají a přitom člověka pobaví a zaujme více než Holywoodské slaďáky s Jennifer Aniston a Butlerem ... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně se tu po dlouhé době objevila tragikomedie bez zbytečného patosu a se střídmě podanou romantickou linkou. Žádný kýč, žádné citové vydírání. Všechno tu je hezky uvěřitelné, dialogy působí naprosto přirozeně a ke všemu to je všechno i hodně vtipné. Steve Carell se protentokrát vymanil z komedií plných absurdního humoru, kde řádí spolu se svými kolegy z Frat-Packu a po Little Miss Sunshine opět natočil něco serióznějšího. Carellův Dan, životem prověřený otec tří dcer, který se stále nemůže vyrovnat se smrtí své manželky, je dojemný a srandovní zároveň. Carell touto rolí dokázal, že může zahrát i něco víc, než jen šaška přihrávajícího svým známějším kolegům, dokázal, že zvládne o hodně víc. Největší devízou filmu je ale scénář, který je napsán s lehkostí a nadhledem, ale působí i velmi lidsky a osobně. Při určitých scénách jsem si několikrát vzpomněl i na své osobní zážitky, což dokazuje, jak moc uvěřitelně je Dan in Real Life napsaný. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Naplánujte si život tak, aby vás stále překvapoval….“. Zpočátku vypadá vše zajímavě: 3 dcery, zajímavej soundtrack a taky S.Carell, který (jak to vypadá) hraje ,,rozumného“ člověka. Bohužel zápletka ve mne vyvolává ,,divný“ pocit trapnosti. V mnoha scénách se místo smíchu cítím trapně i za Dana. A nevyváží to ani sympatická J.Binoche. Zasmál jsem se asi 5x (z toho jednou při tom největším trapasu – asi to byl vtipný trapas). Na to abych se smál podivným tanečním kreacím jsem už starej. A stáří zřejmě může i za to, že mne zaručeně dojme romantický konec. Za slzy se nestydím, ale z některých scén mi běhal mráz po zádech. Snad se nikdo neurazí, když tento film nazvu romantickou (skoro)komedií s trapnými prvky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost, která mi ale celá připadala tak nějak nedotažená a o něco ochuzená, prostě jsem nedokázala uvěřit, že by se do sebe Steve s Juliette za tak krátkou dobu tak strašně zamilovali, aniž by se mezi nimi cokoli zásadního odehrálo. Civilní Juliette se mi líbila, ale zásadní scéna filmu mě zanechala na rozpacích, to Juliette opravdu tak zvlhly spoďáry z toho, že jí Steve vyznal lásku tím nejfalešnějším zpěvem, jaký jsem měla v poslední době čest slyšet (Superstar nesleduju)? Asi to mělo být dojímavé, či humorné, ale mě ta scéna spíš nutila schovávat hlavu pod polštář, jak mi bylo za oba hrdiny trapně.... Jináč se ale rozhodně jedná o lepší průměr, u kterého jsem se párkrát od srdce zasmála a v němž považuji za vrchol Emily Blunt a její uchvatné kroucení zadkem. Já být v tu chvíli Juliette, vykašlu se na všechny chlapy a bez váhání beru tuhle dancing queen. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nevyhledávám a vlastně jsem ani nevěděl o čem to je. Tím pádem jsem býl víc oslněn zápletkou a celkovým vývojem i když závěr byl dost předvídatelný ve všem směrech. , Dan in Real Life je výborně napsán tak, že působí strašně přirozeně, nic extra nadneseného, co by mělo člověka pobavit až překvapit svojí hloupostí. Ono taky obsaditkrále novodobých komiků Steva Carella byl skvělý nápad! Tohle je jako ze života, nic složitého, prostě story o magickém slovíčku, které má krasnou teorii, ale pekelnou praxi. Láska. 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama