Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

VOD (1)

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Cesky preklad narazi presne na to, o co ve filmu hlavne jde: clovek se postupne stava tim, co cte. Asi to vsechno bylo hodne preslazene (a preslzene), ale mne Jane Austen Book Club zkratka sednul. Mozna to bylo roztomilym pojetim osazenstva klubu, mozna Emily Blunt (chvilemi byla fakt nesnesitelna a zaroven jeji "laska podle predlohy" me trochu zklamala), mozna za to muze atmosfera vsech tech opatstvi, rozumu, citu, predsudku a pych.... Nevim. Ale The Jane Austen's book club je zkratka film, ktery me jako ctenarku (byt ne Austenky) potesil. Vic takovych klubu! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Zde řeknu jen pár slov. Zejména to, že kdybych si býval přečetl některou knihu od Jane Austenové, rozhodně bych se u filmu tolik nenudil a určitě bych si x-krát sám pro sebe říkal: "Jo, jo, to v té knize bylo, to znám". Ale tahle autorka mě minula opravdu velkým obloukem, a tak to bylo pro mě docela utrpení. Ovšem nehaním to, věřím, že mnoho lidí to oslovilo, ale mě debaty o přečtených knihách prostě nebraly. Ještě že to bylo prokládáno nějakým dějem, kdy neznalost knih nevadila. S odřenejma ušima 60% (with J.) ()

Reklama

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že až na Pýchu a předsudek díla Jane Austenové neznám. I přes tuto mezeru se mi ale film moc líbil. Připomněl mi mou slabost k románům, a tak hned, jakmile to bude možné, zaběhnu do knihovny a začnu číst jedno dílo JA za druhým. Co mám na filmech, jako je tento, opravdu ráda je happy end a já si po shlédnutí snímku můžu říct, že láska za všechno to trápení okolo opravdu stojí. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem se ani nedodívala na Vášeň a cit a zhnuseně dodívala na Lost in Austen, jsem naprosto nic neočekávala od filmů s Austenovskou tématikou (nikoliv od filmů, podle její předlohy, těch si cením). Austenland mě přesvědčil, že to jde, pokud se neodehrává přímo v době Jane Austen, takže jsem dala šanci i filmu Láska podle předlohy a byla jsem mile překvapená. Film si na Jane Austen vůbec nehraje, má svůj vlastní hezký scénář. Skvělé herecké obsazení, zejména Emily Blunt mě svým výkonem nadchla, ale i další a další. Moc bych si přála být také v klubu Jane Austen, ale bohužel kolem mně není nikdo, kdo by její knihy četl. Moje kamarádka, kterou jsem přesvědčovala, že to není červená knihovna, na to přišla až, když jela do Austrálie a lidé z různých zemí tam o ní diskutovali. Tak proč to nejde u nás? Taková malá odbočka od filmu, ale myslím, že se ho to tématicky týká :) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ač neznalec Jane Austenové (mno, tak ještě názvy děl), film o malém knižním klubu jejích obdivovatelkyň (a tak trochu i modernějších kopií postav z knih) jsem si opravdu užil. Zpočátku bylo trochu těžké se v postavách vyznat a urovnat si kdo s kým, ale postupně byly všechny krásně vykresleny a podbarveny skvělým citlvým humorem. Vše krásně šlape, nemáte nutkání se koukat na hodinky, a po 100 minutách se blíží kýžený happy-end, který je možná až moc sladký...ale budiž, hezké to bylo = 4*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)

Reklama

Reklama