Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Komedie? Kde jsou tedy ty vtipné momenty? Asi jsem je přehlédl. Každopádně poměrně dobré drama, dobře zahrané i zahrané. Bohužel tomu však chybí to něco, co vás nadchne, něco, díky čemuž vám hlavní hrdinové přirostou k srdci... Film mi hodně připomněl Little Miss Sunshine - hlavně svým stylem: rozvrácená a divně s chovající rodina potýkající se s existenčními problémy, bohužel od výše zmíněného filmu je Jarní úklidem pouze slabým odvarem. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět s netradičním povoláním "uklízeček biohazardu" je trochu upozadněnej,našlo by se tam určitě víc prostoru pro tragikomický situace doplňující obyčejnej život hl.hrdinek. Jinak je děj všední malej lidskej,chvilkama i nudnej, příběh, ničím nevybočující z americký nezávislý produkce. Ale holky byly sympatický a uvěřitelný. (zdá se mi to nebo Alan Arkin poslední dobou nehraje nic jinýho než starý,mírně nerudný otce/dědy s hovězíma nápadama?) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý ohľad obyčajný príbeh o problémoch, ktoré bežne so sebou nesie život, no v pozadí rezonovali témy, ktoré zaujímajú asi každého z nás - láska k deťom, k súrodencovi, k rodičovi, nevera, starostlivosť o deti.... A niekedy môže tieto problémy vyriešiť napr. aj taká netradičná práca ako čistenie po mŕtvolách. Obe dievčatá to zahrali výborne. Príjemne strávený čas pri filme. 65/100 ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné nezávislé drama, které nepřináší do hry nic nového, ale soundtrack je fajn, obsazení vynikající a příběh poutavý. Navíc po shlédnutí se dostanete do vybraného klubu těch, co viděli dobrý herecký výkon od Stevea Zahna:-) Velmi příjemná civilní stylizace, ale kameraman umí vykouzli i hezké atmosférické momentky a trochu těch lidských emocí pro každého. Rose má těžký život, dítě na krku a hluboko do kapsy, tak začne uklízet místa činu, není to žádný med, ale placené to špatně není... 70% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nej.Emily Blunt je úžasně stylová,přesvědčivá-podle mě celkem zastínila Amy Adams,která hraje takovou nevýraznou puťku.Každopádně příběh je originální,čehož si cením asi nejvíc a hlavně poutavý-občas úsměvné,někdy dojemné až k pláči.Střídání nálad mi vůbec nevadilo a i když film asi neví čím být,zapisuje se do mých top. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama