Reklama

Reklama

Jacksonina cesta

(TV film)
  • Francie La Voie Jackson
všechny plakáty

Obsahy(1)

Televizní drama natočené podle románu francouzského horolezce a spisovatele Gérarda Herzoga. Dva týmy horolezců soupeří o dosažení vrcholu nepokořené hory. Touha o prvenství se stává bojem na život a na smrt v katastrofálních podmínkách drsné přírody. Zvítězí rivalita a touha o vrchol nad pudem sebezáchovy a strachem o vlastní život? (zelenymuzik)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Alexander je zákazník. Platící zákazník, žádný přítel. A platí si za to, že bude nahoře první." Na Jacksoninu cestu se nezapomíná. Pro mě to byl jeden z prvních viděných soubojů horolezců s horou a udělal na mě velkej dojem. Zejména tím, jak se počáteční pohoda změnila v často marnej boj o holej život. Ostrý slunce, sníh, fyzická námaha, šílenství, sprint proti Japoncům - to všechno mám i po letech stále před očima. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V chabé nabídce obou našich televizních programů 2. poloviny 80. let to byl pochopitelně trhák, nicméně si nemůžu pomoct, ale přes atraktivní námět šlo o výrazně televizní zpracování, které zdaleka nevyužilo všech možností, které téma nabízelo. Celkový dojem: 50 %. Skupina horolezců vystavená extrémním podmínkám a bojující o přežití, to by měl být i dnes lákavý televizní program a přece se k novému odvysílání nikdo neodhodlal. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Film natočený na základě skutečných událostí zachycuje tragický příběh několika horolezců pokoušejících se zdolat Mont Blanc netradiční, obtížnou cestou. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Pokud si to pamatuju i po cca 30 letech i se spoustou detailů, tak to na mne muselo hodně zapůsobit. Dnes bych nejspíš nehodnotil plným počtem, ale tehdy, když byla televize ještě na kliku, byly v ní přestávky a za ní se uvazovala kočka ( kvůli lepšímu signálu ), to byla naprostá pecka. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Běželo to před lety a já vzala ty zpropadené, studené hory po chvilce na milost. Právě jsem totiž objevila hrozně moc sympatického horolezce Samiho Freye, což vůbec nic nemění na faktu, že i televizní zpracování je někdy velmi dobře koukatelné, když je scénář slušně napsaný. ()

corona 

všechny recenze uživatele

ten seriál bežial niekedy v 80 rokoch, doteraz si ho celkom dobre pamätám, najmä ten záver, ked ten čo prežil vyliezol za všetkých mŕtvych na vrchol, rada by som si zasa pozrela ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Teda mám už jen matné vzpomínky z mládí na napínavej seriál. Možná, že by dnešní realita hodnocení posunula hodně dolu, jak se mi to už párkrát stalo. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již docela dávno. Tehdy jsem byl na prahu horolezecké kariéry. Některé scény pak pro mne byly noční múrou mé lezecké aktivity. Například ten kyvadlový traverz - tehdy se mě to zdálo nemožné, až do té chvíle, než jsem to vyzkoušel - je to celkem zábavné, pokud věříte skobám.... ()

Piedone

všechny recenze uživatele

Premiéra 1. časti v ČST bola v piatok 23.9.1983 o 20:00 na 1. programe. Repríza taktiež 1. časti bola o 2 roky 9.12.1985 o 16:15 na 2. programe. ()

Reklama

Reklama