Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do hlavního města Siamu přijíždí půvabná a energická učitelka Anna Leonowens se svým synkem Louisem. Má vychovávat královy děti, ale záhy se střetne s panovníkovou autoritativností a předsudky. Vladař jí představí svých osm dětí, včetně následníka trůnu Chulalongkorna, jenž se zamiloval do krásné služebné Tuptim. Anna je vyučuje podle svých představ a pomůže králi uchránit nezávislost země a otevřít ji západní civilizaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Již čtvrté filmové setkání podle skutečného příběhu ze siamského království v polovině 19. století. Osobně se mi to moc nelíbí. Hudba - Rodgers a Hammerstein. ()

Reklama

konous 

všechny recenze uživatele

Tohle se Warnerům nepovedlo. Záporák používající magii (což mi přijde naprosto nehodící se prvek do konceptu filmu) je tupej jak poleno. Jeho přitloustlej sidekick občas srandovně spadne, jinak nevýrazný trouba. Král je jen arogantní stereotyp a ke konci příběhu vážně nevyzní jako hrdina. Třešnička na dortu je, že Warner Bros. přijde s touto chabě těžkopádnou animací. V této době se už připravoval Shrek a Disney měl za sebou největší animační klenoty typu Tarzana nebo Zvoníka. Vždyť režisér začínal právě u Myšáka a jeho prvotinami byli Liška a pes nebo Černý kotel… Písničky jsou alespoň poslouchatelné. Jinak velká škoda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama