Reklama

Reklama

Špionskie strasti

  • Sovětský svaz Шпионские страсти (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Sovětský svaz, 1967, 21 min

Režie:

Jefim Gamburg

Recenze (3)

strougy 

všechny recenze uživatele

Ani pár povedených nápadů nedokáže přebít odporně ideologické ztvárnění příběhu, kde se zlá západní tajná služba snaží ukrást sovětský zubařský vynález a zabraňuje jim v tom skvělá, vždy připravená tamní rozvědka, která zachraňuje děti před koly jedoucího vlaku, stará se o mravní výchovu mládeže a vůbec je prostě ve všech směrech znakem dokonalosti a mravnosti. Hnus. ()

Upiri kralik 

všechny recenze uživatele

Wooow, tohle nemá chybu! Kompaktní sovětská černobílá obdoba T.E.A.M. America, která předběhla její tvůrce o nějakých 40 let. Resident nejmenované zahraniční ambasády v SSSR trpí bolestí zubů a rozhodne se ukrást nebo aspoň získat přístup k nejnovějšímu sovětskému vynálezu, extra zubařskému křeslu. Nasadí na to všechny páky rozvědky. Dozví se o tom však Sověti, generál Sidorcev, který proti špionům nasadí plukovníka Sidorova, kapitána Sidorina a poručíka Sidorkina...Do epické bitvy dvou rozvědek, která se neobejde bez vyvrácených stromů, zbořených baráků, zastavení vlaku a podobně, zasáhne politicky uvědomělé batole Kuka Vorobjov a další postavy z obou stran. Konec spoilerovat nebudu. Smál jsem se celých 20 minut filmu. Pro ty, co v něm vidí ideologii: uvědomte si, že byl natočen v roce 1967, dlouho před perestrojkou, a už TEHDY trollovali tvůrci nejen zahraniční rozvědky, nýbrž také sovětský stihomam, a to dost nepokrytě! Enjoy. Na YouTube je film i s anglickými titulky. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Tak se to Netflixu podařilo, lidi už mají hlavy fakt jen na nošení čepice. Jinak si nedokážu vysvětlit, že v téhle podařené parodii na špionážní filmy všemožné provenience může někdo vidět "odporný ideologický příběh".   on-line: https://www.youtube.com/watch?v=GleFdij7TLk ()

Reklama

Reklama