Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít za rodiče přerostlé, nenapravitelné hippies, to jednoho poznamená na celý život. Už to jméno, s nímž jej vypustili do světa! Nebo dívčí šatičky, v nichž malého chlapce přivede matka první den do školy, aby tak "nabourali vžité představy o sexualitě"... Žádný div, že celá další léta, poznamenaná šikanou, výsměchem a pohrdáním spolužáků se pro Placida stanou jedním velkým utrpením. Ještě že je tu Gemma s IQ na hranici geniality, kamarádka nejvěrnější, která dovede ocenit jeho pravé já. Jeho skvělé nápady, jeho inteligenci a vtip. Jenže co je to všechno platné, když svět přeje normálu, průměru. A kdo v něm chce uspět, nesmí se vymykat. V žádném směru... Ztřeštěnou komedii o mládenci, pracně hledajícím své pravé místo v životě, natočil Tony McNamara podle své vlastní divadelní hry. V titulní roli se českému divákovi představí Ben Lee, zpěvák, který svou úspěšnou hudební dráhu začal v pouhých patnácti letech a pro něhož je tento film hereckým debutem. Do dalších rolí ovšem obsadil režisér zkušené herecké matadory, z nichž vynikají především Miranda Richardsonová a Garry McDonald v půvabných kreacích Placidových ujetých rodičů. Snímek získal řadu australských filmových cen nejen od kritiků, ale i od diváků (na MFF v Melbourne byl např. označen za nejlepší celovečerní film). (Видео Элемент)

(více)

Recenze (72)

kareen 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný filmeček hlavně o tom, že když už se svou osobností nezapadáte do světa "normálních" lidí, nemá cenu snažit se přizpůsobit šedivému průměru i když si myslíte, že vám to usnadní život a ještě k tomu získáte holku svých snů. Zvlášť, když jste ve své podstatě vlastně ohromně zajímavý člověk a ta dívka jakbysmet...Snímek je obdařen mnoha vtipnými momenty a i když někdy tempo vyprávění trochu zvolnilo, plně mi to vynahradila hlavní dvojice - už dlouho jsem v poslední době neviděla tak roztomilý a správně ulítlý pár, jako právě Placida a Gemmu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Teen komedie nepřínášejcí nic moc navíc oproti jiným podobným. Ošklivé a inteligentní káčátko bojuje proti těm hezkým a hloupým. Klišé na klišé. Na obranu je třeba říct, že tato komedie je přecejenom inteligentnější a trochu zábavnější než ostatní. Nejzábavnější byli Placidovi rodiče. Prostě fajn odpočinkový film. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem se docela zasmál. Na první pohled možná oddychový film, ale na ten druhý i něco víc. Příběh se dotýká otázek o životě a bytí, o přizpůsobení se společnosti. Otázka zda-li zapadnout do společnosti nebo se z ní vydělit nezná jednoznačně správnou odpověď. Podobný problém řeší jak Gemma (opravdu jí to sluší) tak i Placid. Otec Gemmy je skálopevně přesvědčen, že jeho dcera půjde na vysokou a stane se další Marií Curie. Naproti tomu otec a matka Placida chtějí mít ze syna dalšího hippies. Všechny postavy jsou jedinečné. Zejména otec Gemmy, který je doslova posedlý vysokou školou, rodiče Placida, kteří jsou pořádně ujetí (ať žije mír, násilí nic neřeší, budeme sedět a jen tak si užívat...a tak podobně). Dále stojí za to vypíchnout sekretářku, která je tak trochu nymfomanka a také žárlivého Placidova kolegu z práce. Film, který mě příjemně překvapil. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Muhehe. Rebel Placid Lake je přesně ten typ filmu o kterém si myslíte, že to bude krávovina dne a nakonec se z toho vyklube překvapení týdne (nebo měsíce?). Moc se mi líbila role Mirandy Richardson, která byla fakt ujetá a Placidovo táta byl taky hustej. Cena za nejlepší film na MFF v Melbourne je určitě zasloužená. 89,9% ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som uvažoval o 4 hviezdičkách ,ale keď som zvážil pre a proti tak je to o poschodie vyššie. Zábavný film plný krásnych malých okamihov ,ktoré vytvorili kompaktný celok. Je škoda zaradiť tak poučný film na nočný čas 0.35 hod ako to urobilo čt2 . A keď k tomu pripočítam fakt ,že sa tam objavuje krásna a presvedčivá Rose Byrne nie je o čom uvažovať. Aj hlavný hrdina je viac ako len herec. Tento film je postavený na dialógoch ,a tie tento film posunujú do mne milej polohy... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama