Reklama

Reklama

Pan Tau - Série 1 (1971) (série)


Pan Tau na horách (S01E03)

(epizoda)
  • Západní Německo Pan Tau im Schnee

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 3/13 V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972. Jako jediný neobsahuje tento díl žádné dialogy, vše je vyjádřeno pantomimicky... Pan Tau je kouzelný mužíček, který se umí s pomocí kouzelné buřinky zmenšovat a plnit různá dětská přání. Tentokrát se Tau vypraví s Emilem a jeho spolužáky do hor, kde také pomůže malým chlapcům v závodech se staršími soupeři. Tento díl je zajímavý i tím, že se v malé roli krásné lyžařky, která upoutá zájem protivného mladého kantora, objevila tehdejší sportovkyně Ivana Zelníčková, později provdaná Trumpová. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to docela příjemná taškařice, kde se nemluví, ale není to ždáný překvapující nebo dokonce převratný díl. Je tu pár celkem vtipných nebo spíše úsměvných momentů. Pan Tau opět dělá všechno, co může, aby dal všechny věco do pořádku, ale už byl u mnohem lepších příhod. Holt nemůže být každý den posvícení. ()

Reklama

Coleator

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je super! Děti jedou na hory, při odjezdu všude zeleno, ptáci zpívají, taková pravá lyžařská atmosféra... Po cestě zase střídají záběry na autobus, který projíždí zasněženou krajinou, se záběry interiéru, kdy asi nezbyly peníze na natočení ubíhající zimní krajiny, tak tam zase prdneme trochu toho léta... Jasně, je to pro děti, ale tohle mysleli fakt vážně? Samotný příběh nebudu moc komentovat, pan Tau je prostě frajer a každej grázl by se před ním měl mít na pozoru. Kdyby nebylo těch letních nesmyslů, byla by to strašná nuda... Tak že by to tam nakonec bylo schválně? ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve Špindlerovém Mlýně na Svatém Petru a v Jánských lázních. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Začátek filmu se odehrává na dnes již dávno zrušeném autobusovém nádraží Praha - Pankrác. (Stejšn)

Reklama

Reklama