Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Michael Turner (Michael Paré) vyšetřuje záhadná úmrtí, ke kterým dochází v jednom z nejlépe střežených vězení. To, co na začátku vypadalo jen jako další sebevražda, se nakonec rozvinulo ve vyšetřování tajemné vraždy, v zuřivý souboj odhalit nevysvětlitelné. Začíná souboj s časem. Pomstychtivý duch, který obchází věznicí, si totiž hledá další oběť. (videofil)

(více)

Recenze (32)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Já už opravdu nevím..... Lidé co takovému BIG béčku dají 5*, musejí být zoufalci sledující jen ČT1, NOVA a co si svátečně pustí film na DVD. Protože tento film je opravdu béčko nejbéčkovatější! Čekal jsem to, když jsem viděl, že hlavní roli hraje Michael Paré, protože ten hraje pouze ve filmech označených "SHIT"! Děsná nuda, trapné triky, otřesné herecké obsazení a obsah....... škoda mluvit. Malá běhna, spálená za živa, snažící se zabíjet vězně, vidíme jen jakýsi kinematografický obrys, občas nějaký oheň, žlutá barva s červenou..... a tím to končí! Hrůza, hrůza, hrůza a maximální ODPAD! I má náctiletá sestra řekla, že takovou sračku ještě neviděla! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Objavovanie častí starého zamurovaného krídla väznice a duch v peci uhoreného dievčatka boli pre mňa lákadlom na pozretie, ale okrem spomínaného už je tu len málo vecí na vyzdvihnutie. Snáď ešte pár duchárskych ľakačiek, po ktorých by som mohol ísť do pekární posýpať makovníky, ale tie ja považujem skôr za nástroj psychického filmárskeho týrania. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Výheň" je lacný, neoriginálny, americký horror, ktorého kredit chcú jeho tvorcovia zvýšiť tvrdením, že bol natočený podľa skutočných udalostí. To im však môže uveriť jedine malé decko alebo totálne naivný hlupák. Dej tohto filmového nepodarku sa odohráva v prísne stráženom väzenskom komplexe Blackgate. Táto väznica má veľmi pochmúrnu minulosť. Vyčíňajú v nej temné sily a zlí duchovia. Celé je to tak nesmierne nudné, že som mal i napriek krátkej minutáži, čo robiť, aby som to dopozeral do konca. * ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na začátku se bachař doma odpráskne a přitom nemá dva prsty na ruce. Tentokrát jsme ve věznici, kde vězni páchají sebevraždy, ale jsou to opravdu sebevraždy..... Vyšetřovatel s krásnou doktorkou se tomu snaží přijít na kloub. postupně se to celé vymyká kontrole a vše má spojitost z minulostí a bývalým ředitelem a jakou si vraždou malý holky. To vše se děje při ohni či u kotle. Scény jsou docela dobré, ale zpracování a děj se už slabší. Konec je taky docela odfláklý. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsme tenhle film recenzovali v prvním čísle Howarda, Obitusova recenze mě docela zaujala a tak, když jsem film objevil v Levných knihách, hned jsem po něm sáhnul. Již proto, že mám M. Parého docela rád. Je to takový klasický béčkový sympaťák. Sličná manželka zastřelivšího se bachaře jen ve spodním prádle hned na začátku filmu opravdu mile překvapila/potěšila. Zaujala mě hudba k úvodním titulkám (a vlastně hudba z filmu celkově). I když jsem nakonec dostal skoro přesně to, co jsem čekal, přesto jsem trošičku zklamaný. Mohlo to být trošku agresivnější. Občas mi to připadalo, jako by se všichni tu a tam zalekli a couvli, přestali tlačit na pilu a snažili se již tak mírné ještě zmírnit. Což je trochu škoda. Kdyby cákalo trochu více krve a trochu více se řvalo (ne jen leknutím, ale i bolestí), bylo by to fajn béčko ze středních polic videopůjčoven (i v tomhle ohledu mi vlastně film přišel trochu opožděnej, v půlce devadesátek by se na ty police docela hodil, dneska už je trochu out). Pochválit musím ještě ty dvě doktorky (psycholožku a patoložku), hodně hezky se na ně koukalo. Doporučovat to asi moc nebudu (jen fanynkám Parého a milcům krásných doktorek), ale klidně se na to za čas zase klidně podívám (páč jsem fanda Parého a milec krásných doktorek). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo převážně ve státní věznici v Naschville v Tennesse. (Terva)
  • Původní scénář napsal Anghus Houvouras, ale režisér William Butler měl pocit, že se moc podobá filmu Vězení (1988), a tak si přizval scenáristu Aarona Strongoniho, který šest měsíců scénář přepisoval. (Terva)

Reklama

Reklama