Reklama

Reklama

Medvědi

  • Kanada Bears
Kanada, 2001, 40 min

Režie:

David Lickley

Hrají:

Tyrone Benskin

Obsahy(1)

Objevte svět medvědů a prožívejte fascinující setkání s těmito nádhernými zvířaty. Jejich minulost je spojená s mytologií, budoucnost je zahalená nejistotou. Film obsahuje úžasné záběry těchto nebojácných všežravců v jejich krásném přirozeném prostředí. Přibližte se k ledním medvědům v arktické tundře, černým medvědům v Montaně a grizzlyům na Aljašce a sledujte jejich úsilí vychovat medvíďata a přežít tak ve světě, který je stále víc ovládán člověkem. Poznejte, s jakými těžkostmi se každý z těchto druhů musí vypořádat - a proč jejich ochrana prospívá přírodě a lidem kdekoli na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Prostredie je pekne natočené a aj medvede, ale tie spirituálne či aké kraviny okolo indiánov, a mitológiu si mohli odpustiť. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Poněkud odměřeně pojatý dokument o životě medvědů, který nepřináší nic objevného, ale alespoň objektivně seznamuje se životem těchto tvorů a referuje o nutnosti jejich ochrany a zachování životního prostředí, v němž žijí. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ničím zvlášť výnimočný dokument. Zopár dobrých záberov na medvede v ich prirodzenom prostredí, ktoré ešte nebolo poznačené človekom. Celkovo je to pekných 40 minút dokumentu, akurát mi trocha liezli na nervy tie duchovné scény zo štúdia. 70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další velice povedený dokument od IMAXu. Tentokrát se věnuje velkým americkým šelmám. A opět nádherným způsobem a nádhernými záběry na život těchto zvířat. Jsou tu černí i lední medvědi a samozřejmě grizzlyové, kteří nesmějí chybět. Povedený komentář, pěkné záběry a spoustu zajímavostí. Pro mě 90%. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Docela rutinní a tuctová záležitost. Jako dítě jsem dokumenty o zvířatech zbožňoval a o to víc mi teď leze na nervy monotónní dabing a stále se opakující fráze (společné pro většinu "zoo-dokumentů"). Ale i tak - tento dokument nebyl prostě nic moc... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších IMAX dokumentů, co jsem viděl. Výjimečně se zaobírá jedním konkrétním tématem (medvědi severoamerického kontinentu - hnědý (grizzly), černý a lední), takže se člověk i něco dozví, a přitom se pokochá spoustou nádherných a dechberoucích záběrů. ()

Reklama

Reklama