Reklama

Reklama

Horká krev

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1985, kdy australská režisérka Hilary Jacobs pracovala na krvavém filmovém horroru s názvem "Hot Blooded", ve kterém hlavní roli mladé dívky pronásledované psychopatem v masce hrála odvážná americká hvězda Vanessa Turnbull. Po natočení vrcholné scény filmu režisérka vykřikla Střih! a pak měla dlouhý projev k herci, který hrál vraha. Téže noci herec režisérku ubodal k smrti a těžce zranil Vanessu. Natáčení bylo přerušeno a film nebyl nikdy dokončen. Když totiž po čase převzal projekt nový režisér, tentokrát muž, byl nedlouho po zahájení prací také zavražděn. Film se mezi studenty filmových škol stal vzrušující temnou legendou, o které se často mluví, ale nikdo další, kdo by měl odvahu dotáhnout natáčení do konce, se nenašel. Až do nedávna. Profesor Lossman, bývalý asistent režisérky Jacobsové učí na filmové fakultě a vypráví svým oblíbeným studentkám, Raffy Carruthersové a Hester Ryanové, o svých zkušenostech s prokletým filmem. Raffy, která se chce stát novou Jane Campionovou se rozhodne dokončit legendární film a získat si tak pozornost, která by jí pomohla v kariéře. Podaří se jí přemluvit Hester a získat ji jako producentku, dokonce mezi kolegy studenty získat i zbytek štábu. Přes Lossmanův nesouhlas se jí podaří získat od vdovy původního producenta natáčecí práva a dokonce získat samotnou Vanessu Turnbullovou, která se od děsivého natáčení Hot Bloded před kamerou příliš často neobjevovala, aby znovu přijala ve filmu roli, tentokrát roli matky své původní postavy. Vydají se dokonce natáčet do původních exteriéru, a tím je celuloidová Pandořina skříňka definitivně otevřena. Jakmile začne natáčení, začne samozřejmě znovu také zabíjení. Šílený zabiják zavraždí herce, který má hrát maskovaného vraha a převezme jeho roli se skutečně smrtící důkladností. Jeden po druhém umírají členové štábu a na povrch vyplouvá důvod, proč se Raffy tak tvrdě snažila dokončit tento dávno zatracený a odložený projekt. Je dcerou zavražděné režisérky a dokončením filmu chtěla své matce vzdát hold. Nyní se však zdá nejdůležitější přežít a vyhnout se čepelím vraha, který jako by měl nadpřirozené schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze zdejšího poměrně obsáhlýho obsahu jsem přečetl asi tak 3věty a rozhodl se, že filmu dám šanci. Mezi žánry je zde mimo jiné uváděna i komedie. Jako standardní hororovou komedii bych to ale nebral. Teď něco málo k příběhu. V roce 1985 režisérka Hilary Jacobs(Kylie Minogue) pracovala na hororu Hot Blooded. Film však nikdy nebyl dokončen a ona byla ubodána hercem kterej hrál vraha. Poté tu sice byl pokus o dokončení filmu ten však nevyšel. Nyní se skupinka studentů rozhodla, že se snímek o5 pokusí dokončit. Jedna ze studentek má pro dokončení filmu větší motivaci než ostatní. Proč? To je sice jasný hned od začátku ale to tu není až tak podstatný. Studenti věří, že z filmu bude větší trhák než Halloween, strašidelnější film než Pátek 13, krvavější a nechutnější film než Texaskej Masakr a bude v něm víc sexu než v Hlubokým hrdle😁. Jenže jak se postupem času ukáže je tu někdo kdo nechce aby byl film dokončen. Členové filmovýho štábu začínají pomalu umírat. Sice to není nic extra ale ani to není vyloženej průser. Ke konci se to solidně rozjede a závěr kdy se xicht zabijáka roztíká společně s filmovým pásem(kotoučem) je velice povedenej. Na 3hvězdy to sice není ale 2 lepší hvězdy si to zaslouží. Na jedno podívání dostačující. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

K smrti neoriginálny post-moderný slasher, ktorý sa tvári ako stelesnená originalita a nadhľad, no pritom iba vykráda New Nightmare. Ešteže vrážd je veľa a sú dostatočne krvavé, vrah je relatívne charizmatický a má skvelú masku a na konci je aj fajn transformation scene. Čerešničkou na torte je vždy rozkošná Molly Ringwald. A: "He's the sum total of all the creative energy that's gone into the film." B: "There was no creative energy that went into that piece of shit." ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný slasher, který se sice částečně inspiruje Vřískotem, ale nakonec si jde vlastní, celkem originální cestou. To je plus. Mínusem jsou podprůměrní herci, špatná atmosféra a pouze chabý pokus o vytvoření napětí. povedlo se pár úsměvných scén a Kylie Minogue je kusanec, ale to samo o sobě na moc nestačí. 30% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No, nápad to nebol zlý, hoci za originalitu by som ruku do ohňa nedal. Téma o prekliatom filme by sa dala spracovať poriadne drsne alebo s veľkou nadsádzkou, ale keď sa námetovo ( relatívne ) sľubný, ale réžijne veľmi podpriemerný film začal topiť v tých najotrepanejších klišé, takmer som sa chytal za hlavu. - To si snáď zo mňa niekto robí srandu, nie ? - Ja sa síce vydesím aj pri večerníčku a tak som s unaveným zvyškom zvedavosti čakal aspoň to "šokujúce" rozuzlenie . . Prekvapenie to teda bolo . . Pri filme tak slabých kvalít by mi to ani toľko nevadilo, ale keď si tam "Stelesnenie tvorivej energie filmu" začalo veselo žvaniť, tak to bolo totálne v hajzli. - Videl som už všeličo, ale mohol niekto TOTO myslieť vážne ? - Akoby som naozaj za kamerou videl partu rozšantených študentov, ktorí si povedali, že idú stvoriť tú najnemožnejšiu a najnepoužiteľnejšiu sračku. Za čo udeliť aspoň jedinú hviezdičku ? Za celkom pekný záverečný roztápací efekt, hlavnú hrdinku, ktorá vyzerala ako blonďatý klon Neve Campbellovej alebo za Kylie Minogue, ktorú som si ani nevšimol ? Mohli by sme sa pozastaviť nad myšlienkou, že tvorcovia chceli iba zábavnou a odľahčenou formou poukázať na skutočné nebezpečenstvo z "tvorivej energie filmu" . . . Každopádne, kritizovať vie vraj každý a kto niečo neskúsil urobiť, nech je radšej ticho. Keby sa mi ale náhodou podarilo takéto veľdielo, asi by som ho tiež preklial . . . ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl kdysi dávno a pamatuji si, že mi utkvěl hlavní díky masce toho zabijáka, která na mě i dnes stále působí děsivě. To je asi hlavní klad filmu. Jinak se jedná o naprosto průměrnej, spíše podrůměrnej slasher říznutej lehkou ironií a parodií s bonbónkem v podobě mladé Kylie Minogue, kterou ale zabijou už po pár minutách. A hle, SPOILER! Pozdě! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení proběhlo v austaralském Adelaide Hills. (Terva)
  • Auto policejního zboru má poklice, které jsou však z důvodu nebezpečí odletnutí v Austrálii zakázány. (Terva)

Reklama

Reklama