Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý poctivý policajt přišel o život během přestřelky a policejní oddělení to označilo jako náhodný násilný čin. Ale to je veliká chyba. Mladík má totiž otce, který náhodou prošel výcvikem u zvláštních sil, zažil si pouliční rvačky, má ocelové nervy a chce spravedlnost. Kvůli tomu, aby nalezl vraha svého syna, se Simon Ballister (Steven Seagal) stěhuje do té nejhorší části města. Uvítání od členů místního gangu příliš přívětivé není, ale Ballister se nenechá snadno odradit a kvůli dopadení vraha se nezastaví před ničím. Gangsterů je víc, disponují větší palebnou silou, mají policejní ochranu, jsou neohrožení a nebezpečně bezohlední. Nebude to na Ballistera příliš? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

otík 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na jakákoli dobrá hodnocení tohoto typického Seagalovského snímku. Je to hrubozrnné béčko se vším všudy, od špatně natočené akce, střihu, režie, až po ubohé záběry na řidiče ve vozech, kdy je jasně vidět, že se natáčelo před plátnem. Je to zklamání hlavně proto, že se tentokrát netočilo ani v Rumunsku či Bulharsku. A taky Seagal nijak nezhubl, ba dokonce bych si dovolil tvrdit, že opět malinko přibral. Seagal se celý film snaží o pomstu za vraždu svého syna (celkem originální počáteční zápletka, první bod pro Stevena), který býval dobrým policajtem, než mu jednou v noci ranou z revolveru prošpikovali hrudník. Seagal (jehož filmový hrdina je machr na zbraně i bojové umění, aniž bychom se ve filmu dozvěděli, kde se to naučil – nebo to s tou televizí nebyl vtip???) se pouští do pátrání po vrahovi, přičemž pobývá v hodně nebezpečné čtvrti černochů, kde není nouze o náhodné bitky a tedy možnost ukázat své bojové umění (druhý bod pro Stevena, i když tentokrát ne nijak originální). Když však zjistí, že ho mladý černoch vodil za nos (zatímco my to víme po 15 minutách, Seagalovi to dojde skoro ke konci filmu) a že zodpovědní za smrt jeho syna jsou policisté, zvrhne se film doslova v jatka, kde už promlouvají hlavně zbraně. Celkem vtipný závěr uzavírá film plný klasických negrovských keců. Ano, jde o nejlepší seagalovku od Bestie, o tom není pochyb. Steven zde opět kope, láme ruky i vazy, mlátí s lidmi o zem – a to vše často v jednom celistvém záběru. Často mu ale bohužel opět pomáhá střihač, který ze začátku střihá solidně a tak nějak tradičně kladně pro Seagala, ale postupem času asi ztratil ze Seagalových bojových projevů rozum, zešílel a druhou půlku sestříhal tak, že ze soubojů tělo na tělo nemáme nic. Také explicitní stříkání krve z postřílených lidí je naprosto zbytečné a zcela nefungující. Celkově jde o pro Seagalovy fanoušky slušné, možná dokonce malinko nadstandartní dílo, které však hodně ztrácí tím, že je natočeno totálně amatérsky a staví se tedy někde na úroveň filmů Dnes zemřeš! nebo Země krvavého slunce. A to je škoda, protože po akční stránce se zařadilo hned za Bestii. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, kde má Seagal klasický příběh a postavu. Pomsta. Je zde dost dobrých soubojů a hlavně dost přestřelek a výbuchů. I jedna honička autem se tu najde. Gangsterka mi docela sedla, i postavy mě bavili. Potěší i v menší roli Danny Trejo. Seagal má zde vtipné hlášky. Hudba lepší průměr. 93% = ***** ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo natočil za posledné roky. Má dosť dobrý príbeh o mužovi s tajomnou minulosťou, ktorý sa dozvie, že jeho syn v službách polície bol zavraždený a tak sa presťahuje do blízkosti miesta činu. A v tomto prostredí plnom gangstrov a skorumpovaných policajtov urobí všetko preto, aby našiel vraha svojho syna a odstráni každého, kto mu vstúpi do cesty. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej je očakávane úplne jednoduchý, prakticky bez akéhokoľvek zvratu alebo prekvapenia, ale to nie je ani najmenší problém. Hlavne, že je tu perfektný hlavný hrdina, ktorý si ide tvrdo za svojím cieľom a až na pár trochu slabších miest, v ktorých dostanú priestor typické gangsterské reči je to skutočne vydarená žánrová zábava, kde sa je takmer stále na čo pozerať. Akcie je tu plno a je výborná. Súboje síce stále majú dosť strihov, no tentoraz z nich nemám pocit, že majú niečo zakrývať, ale skôr zvýšiť dynamiku akcie a sadlo mi to prekvapivo dobre. Ale hlavne musím pochváliť, že sú presne v seagalovskom štýle, teda tvrdé a nekompromisné, na tie chvaty je tu skutočne radosť pozerať, pričom Seagala v akcii aj stále vidno a poteší plno jeho trademarkov, ako zlomeniny na rôzne spôsoby alebo odzbrojovania protivníkov. Navyše tu nechýba ani slušná rozmanitosť, takže sa nájdu súboje proti presilám, postupné odstraňovania protivníkov, rýchle zneškodnenia jednotlivcov a podobne. Celkom slušné sú aj prestrelky, len to spomaľovanie záberov si mohli odpustiť. A tá automobilová naháňačka ma už vôbec nezaujala. Najviac sa mi páči celé finále s dvomi vydarenými súbojmi, alebo prepadnutie v moteli, no až na tú naháňačku sa mi páči všetka akcia. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Steven Seagal je tu rozhodne najlepší za dlhé roky, vyžaruje z neho veľký rešpekt, v akcii je na neho skutočne radosť pozerať a navyše tu má aj pár výborných replík. Bavili ma aj vedľajšie postavy, len by to chcelo charizmatickejších záporákov. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, rozpočet viditeľne nebol najväčší a prostredie opäť pôsobí tak lacnejšie, ale už úvod pôsobí veľmi sympaticky a celkovo s tým nemám problém, rozhodne vo svojej kategórii nadpriemerná práca. Takže som veľmi spokojný, na jeho klasiky to samozrejme nemá, ale Zákon ulice je konečne plnohodnotná seagalovka, na ktorú sa oplatí pozrieť aj viackrát. 78% ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Sním či bdím??? No ne. Po dlouhatánských měsících kdy Steven nebyl schopen natočit ucházející film, přišlo překvapení na které se dá vážně koukat. Nevím jestli je to tím prostředím ve kterém se děj odehrává nebo tím že Steven nám zhubnul 5 kilo. Ale tohle bych vážně od něho nečekal. Snad to nebude jen chvilková záležitost a Steven se konečně vyhrabe z propadliště do béčkových filmů. Moje osobní hodnocení je 65% a troufám si tvrdit - mě Urban Justice sedl líp než Lovec policajtů, sice nevím jak je to možné, ale je to tak!!! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Dneska mě jeden člověk neskutečně naštval, neni to Steven Seagal:)!! Dneska jsem si řekl, že se musim změnit, některý věci nechám dojít do stádija, kdy ze sebe dělám úplnýho kreténa a přitom ještě stihnu kejvat hlavou:(!! Všechno si nechám líbit, ale tomu je konec...teď nastupuje Zákon ulice!! Začnu hned tim nejlepším, když si totiž monitor pořádně zesvětlíte a vemete si baterku do druhé ruky, kterou budete mít zrovna volnou a budete s ní svítit do monitoru, tak na konci filmu uvidíte závěrečnou bitku, která je opravdu velice dobrá a když budete pozorní, uvidíte Seagala v plné parádě bez dubléra!! Škoda tmavého prostředí!! Je tedy s podivem, že všechny bitky ve filmu nejsou natočené tak jako poslední...v celku!! Určitě jde o pokrok, aspoň v tomle směru, jinak je vše při starém a je to hodně efková záležitost!! Ale to nechci rozebírat!! Jsem jeho fanoušek, mírná spokojenost převažuje nad hlubokou skepsí:)!! ...poctivých 40%!! Jednou větou: Eddie jako big-mother-fucker by zasloužil kulku v těle z tohodle filmu, aby z něj na jednu ránu vytekly 3litry krve ( co to jako bylo???), protože mluví jako hulvát:))))...ne, nepřišlo mi to drsný, přišlo mi to směšný!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Albuquerque v Novém Mexiku a v Los Angeles. (rafix)

Reklama

Reklama