Reklama

Reklama

Umění čínských akrobatů

  • Čína Acrobatic Art in China
Čína, 2000, 38 min

Obsahy(1)

Historie čínské umělecké akrobacie je dlouhá přes dva tisíce let a je součástí staré čínské kultury. V současné Číně se akrobacie stala skutečným uměním a těší se velké přízni a vytrvalému zájmu. Dokumentární film přináší záznamy vystoupení předních čínských akrobatů a skupin a vyvrcholí ukázkou z rozcvičky mladých mnichů z pověstného kláštera Šao-lin, budoucích mistrů bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nevídané výkony čínských akrobatů nad kterými zůstává rozum stát. Skoro by se ani nevěřilo, že je vůbec v lidských schopnostech dopracovat se k takovémuto umění (a navíc ve zdraví), které jako by popíralo i fyzikální zákony. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zachycující zásadní akrobatické čísla předních čínských umělců. Vedle samotných vystoupení, která svou propracovaností a strhujícím artistickým umem doslova vyráží dech, dali tvůrci také možnost nahlédnout do čínského venkova, kde takřka každý obyvatel z jedné mnoha vesnic disponuje řadou artistických čísel. Čínští akrobaté si své prvenství rozhodně zaslouží. Své řemeslo dokázali skloubit s tradiční čínskou lidovou kulturou a orientálními prvky - díky tomu jsou jejich vystoupení tolik působivá - vizuálně nádherná a technicky vypracovaná v té nejvyšší možné úrovni. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dalo zjistit, změřit a doložit, nakolik je výsledné gymnastické umění dílem opravdového zájmu a potěšení a nakolik je dílem tvrdé dříny a odříkání, jaký by byl poměr? ____ Některé obzvlášť dívčí výkony berou dech a hraničí s podivností nebo dokonce nepřijatelností. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama