Reklama

Reklama

Po stopách svého slavného krajana, francouzského tvůrce hororů Alexandra Ajy, a velmi specifických a krvavých italských giallo filmů se vydalo režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury. A jejich vynikající hororový thriller z roku 2007, který byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, je skutečně určen jen otrlým povahám. Hlavní hrdinkou je zde těhotná fotografka Sarah, které se jednoho deštivého dne po vážné dopravní nehodě zhroutí celý svět. Ona sice ze zkroucených plechů nakonec vyvázne živá, a dokonce i plod, který nosí v těle, je podle doktorů nezraněn, zato její životní partner Matthieu zaplatí tragický incident životem. A ani o čtyři měsíce později, v čas Vánoc, není Sarah s touto životní ztrátou smířena. Během jedné ze svátečních nocí krátce před porodem se ale odehraje událost, která její pohled na svět změní. Jejím poslem je zoufalé zabušení na dveře, za nimiž stojí neznámá žena tvrdící, že sama právě prožila vážnou dopravní nehodu a potřebuje si zavolat. Zakrátko je jasné, že její příchod rozhodně není náhodný. Tato osoba přišla do domu ubližovat a prolévat krev. Je to ďábel v lidském těle a vyčerpaná Sarah nemůže doufat, že někdo uslyší její volání o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žádný Frontiére(s), ani Martyrs, ale INSIDE - pro mě snad absolutní špička mezi francouzskými krváky! Opravdu mrazivá první půlka mě dokonale dusila ve vlastní šťávě, aby rozehrála v té druhé šílený masakr. Kamera byla vynikající, parádně mě vtáhla do dění, do toho hudba perfektně doplňovala tísnivou atmosféru uvnitř domu. A efekty... to je kapitola sama o sobě. Vraždí se tu hlavně nůžkami, ale dojde i na jehlice a pistole. Žena v černém měla opravdu nepříjemný kukuč, nechtěl bych jí potkat v noci. Její práce s nůžkami mi byla krajně nepříjemná :) I přes občasné logické kiksy jsem dostal přesně to, co jsem od filmu čekal, možná i trochu víc. Každopádně jsem nadmíru spokojen. Krvavá lázeň, jenž vskutku není pro slabé povahy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to není špatné, jinak nehorázná slátanina. Bát se není čeho, řada scén je nesmyslných - chtěl bych vidět, jak žena vrazí celé nůžky do čela muže cha, cha... nebo jak si jedna z postav propíchne hrdlo, což znamená udusit se vlastní krví, leč pak si to rozmyslí, že by ráda žila, tak si díru přelepí izolačkou - což by v reálu bylo houby platný. Jinak postavy do sebe buší jak smyslu zbavené, přičemž k poslání do limbu by stačila jedna rána. Také jsem netušil, že střepem ze zrcadla lze udělat do dveří díru (a navíc se ani neříznout). Dát tomu nadhled, ironii a více humoru, dal bych určitě 5*. Takhle jen 3*za masky a trikové efekty. Téma nabízelo zajímavé drama, leč zůstalo jen u brutální čuňárny. Krvavé horrory mám rád, tohle však není horror, jen bohapustý masakr, nic víc. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Totálny masaker! Od filmov Alexa Aju som nevidel väčšej brutality. Hneď so screenov som vedel, že toto mi sadne ako rit na šerbeľ a som rád, že som sa nemýlil. Jednoduchý dej s pár postavami v dvoch miestnostiach a i tak sa bude stále na čo pozerať. Dusná atmosféra robí to správne napätie, všetko je to odprevádzané depresívnou hudbou, ktorú dokonca často ani nezaregistrujete(a to je fajn, pretože je vidno, že všetko sedí tak ako má). No a už tá spomínaná brutalita. Spomeňte si na nejaký brutálny film aký ste videli a ešte trochu pritvrďte. Vtedy dostanete kategóriu do ktorej sa radí tento film. Musím pochváliť pekne spravené gore, ktoré konečne vyznelo reálne(nie ako v amerických sračkoidných remakoch). Európa je momentálne na hororovom výslní a popri ducharčín zo španielska tu máme takéto masakre ako Haute Tension či À l'intérieur z Francúzska.. S hodnotením by som išiel aj vyššie, ale aj tu sa nič nezaobišlo bez nejakej chybičky. Ku koncu to už bolo trochu pritiahnuté za vlasy a osobne sa tvárim, že som jednu scénu nevidel. 90% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po úvodních titulcích, jsem si říkala to bude horor pro mě. Byla jsem unešená a většinu filmu se mi tento názor nezměnil Pomalý rozjezd, kde se seznamujete se situací, hlavní aktérkou a tajemnou ženskou. Poté nastupují na řadu jatka, které byli celkem "zábavné". Velmi slušná atmosféra, a i když celou dobu víte pointu, je Vám to jedno. Ale co měl (ku*va) znamenat ten konec?? Opět jsem nevěřícně kroutila hlavou, co všechno se dá vymyslet.. A moje ponaučení z tohotot filmu?? NEKUŘTE!! ono to opravdu poškozuje zdraví a vzhled :) NEJEZDĚTE těhotný v autě!! takže pánové bacha na to, mohlo by to špatně dopadnout.. NENECHÁVEJTE svoje domácí mazlíčky na chodbách s bláznivou ženskou!! Může se zdát, že má zvířata ráda, opak je pravdou.. :) a závěrem bych chtěla říct, že v blízkosti nůžek se už nebudu cítit příjemně :) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Z první řady dabing úplně nehorázně trapnej, jak kdyby to dabovali lidi co k tomu přišli poprvé. Za druhé je to nechutný a zase takovouhle blbost nemusím, prostě to šlo hodně mimo můj vkus. Jistý strach z filmu je cítit a neodrazuji od sledování, ale je mnohem povedenějších hororů. S bídou za jednu hvězdu, div jsem se nepřiklonil k odpadu. ( Hodnocení: 1/10 ) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 2. října 2006 a probíhalo v Paříži. (bianci)
  • Fotoaparát, který má Sarah, je kinofilmový Canon EOS 3. (Trainspotter)
  • V záběru, kdy Sarah (Alysson Paradis) otevírá dveře policistům, je možné všimnout si, že její dům má přiznačné číslo 666. (K.I.N.G.)

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Remake Hellraisera bude krvák

Remake Hellraisera bude krvák

30.10.2008

A zřejmě pořádný. Díky alespoň za to. Nemá smysl sténat nad przněním další hororové klasiky. Poslední sequely už ji zprznily tak, že alespoň pokus o návrat k duchu původního filmu může Pinheadovi a… (více)

Reklama

Reklama