Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Pamatujete na Deweyho Coxe? To byla ta rocková superhvězda ze 70. let, co uchvátila celý svět. Nebo nebyla? Každopádně určitě mohla být. Ve výborné parodii na populární hudební životopisy se v roli sekáče Coxe objeví známý John C. Reilly.  Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil.
Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Apatow naozaj dokaze natocit inteligetne zbuchnute suber zle fekalne komedie. Po pravde, suche, akademicke, zivotopisne hudobne filmy si parodiu zasluzia. Hudobne zivotopisy sa tocia inac, taky B. Tavernier by okolo polnoci o tom vedel niecopovedat. Podstata zivota neskvie v polodokumentarnom zacyhteni celej jeho dlzky a krakych okamzikoch podstaty. Takze vdaka tomu nepochopeniu ma Apatow a spol kopu materialu pre svoj degradujuci obdiv americkej muzike. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe (5-6 rokov dozadu) sú stále populárnejšie biografické snímky o slávnych hudobníkoch. Ani by ma nenapadlo, že niekto dokáže natočiť paródiu aj na túto tému ale stalo sa. Bohužiaľ dalo by sa povedať, že sa jedná o jednu z tých slabších paródií. Film najviac paroduje film Walk the line, ktorý sa mi sám o sebe nepáčil a preto bolo náročné vydržať pri pozeraní tejto paródie. Je pravda, že snažiť sa parodovať hudobné filmy nie tak ľahké ako napr. horory alebo akčné filmy, ale aj tak sa film určite mohol podariť viac. John C. Reilly je vo svojej úlohe dobrý, ale to nestačí. Najväčší problém je však v neskúsenosti režiséra, ktorý vôbec nemá cit na načasovanie nejakého vydareného gagu a zachrániť to nedokáže ani fakt, že scenár robil čoraz populárnejší Judd Apatow. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie na všechny možné životopisné filmy o legendárních hudebnících, utahující si jak z jednotlivých snímků, tak z dobových mód, i z toho, že hlavní hrdinové už ve svých 14 letech jsou obsazováni hlavními hvězdami ve středním věku.... Písničky z jednotlivých obdobích Coxovy kariery jsou také nadprůměrné. Ale v téhle kategorii filmů (alespoň pro mne) nic nepřekoná dílo z lidí kolem Monty Python a jejich parodii a karieru The Beatles - THE RUTLES - http://www.csfd.cz/film/10411-the-rutles/ ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha ha ha ha. Jak trefné! Některé momenty jako vystřižené i z jiných tvůrčích profesí. Třeba ty hádky z partnerkou, při nichž dostáváte ty nejlepší nápady a musíte si je běžet zapsat, hádka nehádka. Mýtus umělce a jeho zrodu je tady karikován ad absurdum, jasně, je to doslovné až hanba a neumí to včas skončit, ale stejně -- tohle je jedna z nejchechtavějších komedií mého diváckého života (konzumovaná droga při koukání: pouze pár sklenic vína a šňupací tabák //šidítko za kokain, hi hi//). ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

nadprůměrná parodie na muzikantské životopisné filmy s Johnem C. Reillym, nabývajícím v tomto filmu nového rozměru, v hlavní roli. Některé vtípky jsou moc povedené ("smell that shit baby" nebo meditační seance s Beatles), některé až trapné, ale vtipná stránka jednoznačně převažuje. V druhé půli mi to už přišlo lehce utahané (koukal jsem na 120 minutový Director's Cut), takže hodnotím lepšími ***. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)
  • Slavní muzikanti z kterých si Dewey Cox děla legraci: Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Charles, David Bowie, Queen, Meatloaf, David Crosby, Jim Morrison, Don McLean, Elvis Presley, The Cars, The Ramones, Nelly, Tim McGraw, Brian Wilson z Beach Boys a Stevie Wonder. (Baffer)
  • Tvůrci a producenti od filmu čekali hodně velkou pecku a před premiérou filmu uspořádali hlavnímu představiteli John C. Reillymu několik koncertů, kde vystupoval jako Dewey Cox. Bohužel, ty se nijak významně neuchytily a ani návštěvnosti nijak nepřidaly. (Rodriguez)

Reklama

Reklama