Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Audrey (Halle Berryová) se vzpamatovává z šoku způsobeného tragickou zprávou, kterou jí přišla domů sdělit místní policie – její vřelý a milující manžel Brian, otec jejích dvou dětí, byl zavražděn při náhodném násilném činu. Audrey, jíž její láskyplné jedenáctileté manželství skýtalo pocit jistoty a bezpečí, náhle ztrácí pevnou půdu pod nohama. Bez rozmyslu se proto obrátí na Jerryho (Benicio Del Toro), zkrachovance závislého na drogách, který byl manželovým nejlepším přítelem už od dětství. Audrey, která se zoufale snaží vyplnit bolestnou prázdnotu způsobenou smrtí manžela, navrhne Jerrymu, aby se nastěhoval do volného pokoje sousedícího s jejich garáží v naději, že pomůže jí i jejím dětem překonat náhlou ztrátu. Jerry svádí svůj každodenní boj s drogami, ale nečekaná role náhradního rodiče a přítele Audreyina syna a dcery mu dodá vnitřní sílu. Zatímco se Jerry a Audrey potýkají se zármutkem a odpíráním, jejich křehké pouto je neustále podrobováno zkoušce. Společně ale nakonec najdou sílu jít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

venus 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený žánr, můj oblíbený Benicio a první setkání se Susanne Bier - vcelku úspěšná kombinace! Herecké výkony jsou úžasné do puntíku - včetně těch vedlejších. Pro mě je tohle vyvážený film ve všech směrech. Možná není tématicky úplně originální, no jistě, že ne - ztráta nejbližší osoby je v kinematografii dost vyčerpána, ale rozhodně Spálené vzpomínky nepovažuji za žádnou napodobeninu. Během dvou hodin jsem se ani trochu nenudila a žádný záběr pro mě nebyl zbytečný. Správnou časovou vyváženost vážně oceňuji, není nic horšího než si jít během filmu v hluchém místě jít uvařit čaj. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nadějné scénaristické okamžiky brutálně strhavá směsa banalitek, čímž filmu způsobuje hlavní újmu a-lá vysokorozpočtová růžově-rodinná knihovnička. Ač herecky podařené, režijně pevné v kramflecích, hudebně příjemné a v několika málo okažicích i emocionálně silné, příběh je nevyvážený a sdělení jsou rozporuplná (to mě obvykle příliš nevadí, ale sic) až rozplizlá vniveč, nicméně výsledek je pouze lehkým průměrem… 65%. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnání s No country for old men, protože oba filmy jsem viděl krátce po sobě. Spálené vzpomínky si na nic nehrají. Není tam výrazný děj (ale to v multioskarovém Tahle země není pro starý taky příliš nebyl), ale přesto film má o čem vyprávět. Tradičně skvělý Benicio del Toro a klidná, (snad až na jednu scénu u snídaně) se svým filmovým osudem vyrovnaná Halle Berry (kterou jsem mimochodem bez nápovědy v tomhle filmu ani nepoznal/měla dlouhé vlasy) se velmi dobře doplňují. Co mi tam nesedělo, to byl rychlý spád, který film nabral v okamžiku, kdy Audrey "nemůže spát" (pár pohledů na budík s časy 2:15; 1:49 apod úplně postačí, protože tohle známe všichni) a uvelebí se až na Jerryho hrudi. Jinak jsem samozřejmě držel palce, aby se z toho vylízal :-) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě zapůsobil podobně jako Králičí nora. Je to stejně smutně laděný film s velmi dobrými hereckými výkony H. Berry i B. Del Tora. Divím se, že ani jeden z nich nezískal nominaci na Oscara... Krom toho, film je velmi zajímavě natočen a má výborný střih. Mnoho záběrů vypadá opravdu umělecky. Celkově je to tak mezi 3 a 4*, ale protože filmu nemůžu nic zásadního vytknout, zaokrouhlím na čtyři. Pokud máte rádi civilní dramata, která netlačí na pilu a nehrají si na "film roku", tak Vám tento snímek opravdu můžu doporučit... // Příjmi to dobré. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Úplně čisté svědomí nemám, ale víc než tři hvězdičky dáti nemohu. Kamera, střih, hudba, herci, atmosféra - všechno na výbornou. Jen jsem si zase od začátku říkal, že tohle asi natočila ženská. Prostě mi tam chybí pazour, trocha špíny, tady byli všichni krásní, hodní, trpící, jediná zlá postava v celém filmu (Duchovnyho vrah) byl vykreslen jako nepříčetné zosobnění zla. Do poloviny jsem přesto pomýšlel na pět hvězdiček, pak mě čím dál tím více ubíjely ty dětské tvářičky a smutná očička, úžasný mužíček, přátelé na život a na smrt, šablonově vykreslený drogový problém Benicia - a dobila mne kytice růží. Prostě skvostně a originálně natočená Danielle Steele. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Film bol do niektorých kín dopravený pod fiktívnym názvom "Water". (matt6)
  • Scénář k filmu byl v roce 2005 nejlepší, resp. nejvíce zmiňovaný scénář dle „černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu scénářů zamítnutých filmovými studii). Film se své realizace nakonec paradoxně dočkal právě kvůli své rekordní úvodní smůle. (kriplozoik)

Reklama

Reklama