Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto velice úspěšném a cenami ověnčeném pokračování komedie Munnabhai M.B.B.S. (2003) se sympatický podvodníček Munna a jeho parťák Circuit nechají zaměstnat u vyděrače a bezohledného stavebního podnikatele. Munna se zamiluje do hlasu rozhlasové moderátorky Jahnvi, ale aby ji potkal osobně, musí vyhrát soutěž o životě Mahátmy Gándhího. Aby zvítězil a získal její srdce, rozhodne se studovat Gándhího učení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Výrazně kvalitnější než první díl, a to přestože na něj stylově navazuje, ba dokonce odkazuje (přehrávání, holuby, Boman Irani). Nejedná se o pokračování v pravém slova smyslu. Na předchozí snímek Lage Raho Munna Bhai přímo nenavazuje. Jen posouvá hlavní postavy do dalšího příběhu. Mnohem silnější je tu romantická linie a i příběh má jasnější kontury a směřování. A to je spolu s větší dynamičností hlavním důvodem, proč film funguje mnohem lépe, než jeho předchůdce. I přesto, že se jedná o snímky s velmi podobným poselstvím a v podstatě i formálně téměř totožné. I zde se moralizuje, ale díky postavě zjevujícího se Gandhího to nepůsobí až tak prvoplánově. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Písničkové prostřihy" jsou zde tři - čtyři, působí však skromnějším dojmem a tančí se v nich opravdu jen minimálně... Nicméně i přes několik hluchých míst je film docela zábavný a největším přínosem je sympatický Sanjay Dutt v hlavní roli. Někdy však i on působí trochu unaveným dojmem..)) Mimofilmovou zajímavostí je, že Sanjay Dutt byl nedávno odsouzen za podíl na pumových atentátech v Bombaji v roce 1993. - Festival Bollywoodského filmu 2007 - ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Obdivujete-li Gándhího nebo Vidyu Balan, v ideálním případě oba dva, v tomhle snímku si přijdete na své. Tradiční (a patrně záměrné) indické přepjatosti některých scén a hereckých výkonů se "Munnabhai" pochopitelně nevyhne, ale divák, který alespoň přibližně ví do čeho jde, určitě nebude zklamán a stejně jako já se bude u filmu především dobře bavit. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pokračování Munny se vede převážně v klasické bollywodské dějové šabloně, kterou zachraňuje docela svižný děj a výkon Sanjaye Dutta v roli Munny a hlavně jeho věrný druh, Circuit, Arshad Warsi. Proti prvním dílu mnohem slabší, přesto z pohledu indické tvorby velký nadprůměr. Já jsem však na „indii“ tradičně zlejší, takže jen 60 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že Munna a Circuit sú späť ako keby sme ignorovali konečné rozuzlenie prvého dielu a ideme novou cestou. Jediné čo zostáva je Hiraniho štýl a rovnaké využívanie hercov s jedným pomerne vtipným cameom. Tento príbeh sa zaoberá Gandhiho cestou a tým ako ju treba praktizovať v živote. Dutt je nenahraditeľný a jeho postupné chápanie a predávanie informácií sa vyrovná aj jeho doktorovi a zároveň je zarovno Aamurovým prístupom k štúdiu a k náboženstvu. Veľké témy podané veľmi ľahko. Priznám sa, že sa našli scény, kedy mi išli slzy do očí a zároveň scény kde som sa naozaj úprimne smial. Stále nie dokonalé, ale veľmi, veľmi príjemné. ()

Zajímavosti (4)

  • Rajkumar Hirani původně napsal scénář o muži, jemuž se zjevuje Gándhí, pro samostatný film s Aamirem Khanem a zároveň připravoval pokračování MUDr. Munnabhai (2003). Nakonec se však rozhodl použít nápad s Gándím právě v tomto pokračování. (Raztubyl)
  • V Dillí se na rozhodnutí městkého zastupitelstva vstupenky na film prodávaly nezdaněné. (Raztubyl)
  • V Indii film zpopularizoval slovo Gandihiri, vyjádřující ideály Mahatmy Gandího. (Raztubyl)

Reklama

Reklama