Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Shaukat čelil silné kritice za svůj poslední román. Jeho postavy byly označeny za nevěrohodné, děj za nereálný. Po dvouleté pauze se rozhodne napsat román nový, který všechny kritiky umlčí. V jeho představách se objevuje záhadná žena Tammana, pro níž začne spřádat příběh zakázané lásky. Současně jeho manželka Antara přichází domů s vyprávěním o novém mladém kolegovi, Yashovi. Shaukat ženu přesvědčuje, aby neprozradila, že je vdaná a nechala Yashe, aby ji sváděl. V Shaukatově mysli Tammana splývá s Antarou a spřádá nitky osudů obou žen. Duše spisovatele ale bojuje s duší manžela a jistota Shaukata i Antary o pevnosti jejich svazku začíná mít trhliny. (Lyncha)

(více)

Recenze (5)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho film, ve kterém hledám někoho komu bych mohl fandit marně. Herecky je to fajn. Sanjay a Aishwarya jsou herci, na které se vždy rád podívám, ale jejich postavy..., tak tam jsem už výhrady měl. Manžel nutící svou ženu se scházet s kolegou, který ji miluje, mi příjde dosti zvrácený. Jeho žena na to přistoupí a sama nemá toliko určené hranice pro to říct rázně ne, i když dle jejich slov se stále a vrouceně milovali, milují a milovat budou. No, nezdálo se mi to úplně jasné a pevné v názorech a citech. Spisovatel a manžel v jednom si natolik hraje s postavami své ženy a jejího ctitele, až se ztratí ve svém světě představ, myšlenek a slov, že přestane vnímat realitu a skončí v léčebně. Opravdu mě to ničím nenadchlo, ba i nudilo. Některé momenty nebyly špatné, herecky vše v pořádku, ale děj a jednání postav mě vůbec neoslovilo a nemohl jsem se s ním ztotožnit. Navíc písně zde jsou nic moc, oceňuji pouze tu instrumentálku na samém konci při titulcích. Prostě průměr a mohlo být i hůř. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, psychologická dráma o spisovateľovi (Sanjay), ktorý sa po neúspešnom románe a dlhej autorskej odmlke snaží napísať román. Z nedostatku inšpirácie dotlačí a vmanipuluje krásnu a mladšiu manželku (Aish) do vzťahu s jej mladším kolegom učiteľom (zayed). Postupne podlieha vlastnému presvedčeniu, že v jeho živote sa deje presne to čo napíše, začína mu to prepínať v hlave až celkom zmagorie, manželka ho síce neopustí, ale nakoľko prejavuje agresivitu strčí ho do ústavu a naďalej ho bezeľstne miluje nakoľko mladší milenec ju opustí keď mu nakoniec po niekoľkých žiadostiach o ruku prezradí, že je vydatá. Jediný normálny človek v celom filme bol ich domáci sluha. Manžel aj milenec prejavovali maniakálne a masochistické sebatrízniace sklony. Aish, ako submisívna mladšia manželka staršieho muža, ho poslúchala na slovo aj v najabsurdnejších veciach, keď ju vlastný manžel posielal na rande s milencom. Tento typ filmov nie je môj obľúbený, aj keď treba priznať, že napriek všetkému bol Sanjay dobrý, asi ako jediný z celého filmu... ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jedno sárí na sebe Aishwarya obleče dokonce dvakrát! Už z toho je vidět, že jde na bollywood o velmi nevšední počin :-) Film místy působí až experimentálním dojmem, nabízí zajímavou kameru a řadu nádherných záběrů. Ovšem původ nezapře - nějaká ta typická hudební vložka se sem také vešla. Byla jsem příjemně překvapená, jen konec byl zpracovaný poměrně kýčovitě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Leena Yadav si se Shabdem nádherně vyhrála, však také jak jinak, když mu byla režisérkou, střihačkou, scénáristkou a námět byl také její? Vložila svůj ojedinělý talent do každého záběru a vytvořila film, ve kterém je možné mazlit se s každým záběrem. Shadb je psychologické melodrama vzdávající poctu nikdy nekončícím hrám s fikcí a realitou. Z hereckého hlediska je to nedostižné sólo Aishwaryi Rai a Sanjaye Dutty, kterým se pokouší sekundovat Zayed Khan, ovšem jeho role není podstatná. Procházela-li láska někdy většími muky, nepoznala Antaru a Shaukata. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočený za 40 dní. (NinadeL)

Reklama

Reklama