Reklama

Reklama

Other Final, The

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Nizozemsko / Itálie / Japonsko, 2003, 78 min

Režie:

Johan Kramer

Scénář:

Johan Kramer

Kamera:

Lex Brand

Obsahy(1)

Je 30. června 2002 a v japonské Jokohamě se schyluje k finále Mistrovství světa ve fotbale mezi Brazílii a Německem. O pouhých 13 tisíc kilometrů dál se ve stejný den chystá zápas mezi dvěma nejhoršími fotbalovými týmy v žebříčku FIFA, Bhútánem a Montserratem. Příběh o tom, že fotbal dokáže nemožné, spojit různorodé kultury, lidi a zapojit je všechny do věcí, o kterých se jim ani nesnilo. Kdo nakonec vyhraje, není důležité jako to, že fotbal je skutečně univerzální celosvětový jazyk, který spojuje velice rozdílné lidi a země. (Fotbal je Film)

(více)

Recenze (2)

mrksik 

všechny recenze uživatele

Holanďania sa nedostali na svetový šampionát, tak sa rozhodli zorganizovať zápas medzi poslednými dvoma krajinami rebríčka FIFA. Bhután vs. Monserat. Schválne, koho tipujete za víťaza? Futbal tvorí v dokumente akýsi druh medzinárodného jazyka, nie je to o hre samotnej, ale o ľuďoch, ich vášni a radosti zo zápasu. ()

Cubbik 

všechny recenze uživatele

Strašně milá sonda do života 'fotbalistů', respektive obyčejných lidí ze zemí, o kterých se toho normálně moc nedozvíte. To zaujetí, vášeň, hrdost - nejde jim nefandit. V koutku duše pak cítíte, že tohle by mělo být to primární poslání sportu a že to 'hlavní' finále je proti tomu vlastně jen byznys bez hlubšího rozměru. ()

Reklama

Reklama