Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný a pohodový film bez dramatických manželských scén či hádek s klidně plynoucím dějem. Vážně pohoda, nuda v žádném případě. V roli diváka se stáváme jakýmsi "naslouchačem" myšlenkových úvah jednoho ze svědků manželské krize, která vyvrcholí přičiněním právě tohoto svědka docela zajímavých způsobem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení v milostném víceúhelníku. Z námětu, ze kterého by jiný režisér dokázal vytvořit mrazivou, napínavou podívanou o pomstě, vášni a lásce, natočil Ira Sachs poměrně nenáročný snímek, v němž se postavy se svými vztahovými komplikacemi vyrovnávají s chladnou hlavou a čistým rozumem. V jejich konání se neobjevuje téměř žádná zášť, nenávist, zuřivost, touha po odplatě či šílené a impulsivní projevy, které s sebou spousta vztahových filmů přináší. Dalo by se říct, že by je člověk mohl obdivovat, jak se se vším dokázali s klidem a rozvahou vyrovnat, aniž by to jejich vztahy nějak zasáhlo. Příběh Chrise Coopera a Patricie Clarkson je zajímavě vystavěn, a jeho stále více neúspěšné pokusy k jejímu odstranění u mě vedly až k tomu, že jsem jim přála, aby se nakonec vše urovnalo a Chris si uvědomil, že dělá chybu. Postupně začne zjišťovat, že už si likvidací své ženy není tolik jistý, jako z počátku. Co když ji pořád potřebuje? Manželská klec rozhodně stojí za podívání, i když žádnou strhující studii lidských vztahů rozhodně nečekejte. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Harry (Chris Cooper) je ženatý s Pat (Patricia Clarkson). Harry si najde bokovku Kay (Rachel McAdams) a svěří se o tom příteli z dětství Richardovi (Pierce Brosnan). Richard je svině a OKAMŽITĚ začne kamarádovi z dětství dělat do milenky a jí se to líbí. Harry si myslí, že Pat bez něj nemůže být a než aby se s ní rozešel, tak se rozhodne jí zabít. Mezitím Pat šuká spisovatele, se kterým se miluje, ale odmítá Harryho opustit, protože si myslí, že on bez ní nemůže být. Richard to o nich o obou ví, ale protože šuká Harryho milenku, tak nikomu nic neřekne - naopak je oba podporuje v jejich domněnkách. Harry otráví svýho psa na zkoušku. Harry nachytá Richarda s Pat potom, co mu Pat řekne, že už s ním nechce mrdat. Harry utíká domů a zjistí, že Pat šuká spisovatele. Harry se opět zamiluje do Pat a přestane jí chtít zabít a jde Richardovi za svědka na svatbu s Kay. Ačkoliv zní příběh a zamilovaný čtyřúhelník poměrně komplikovaně, celý film je nefalšovaná a nudná sračka. Dramatický prvky fungujou možná na důchodkyně, který dlouho žily mimo civilizaci, podobně jako prvky komediální. Ve filmu jsou všichni svině a skončí to tak, že to je v pořádku - to je život. Skončí to tak, jak to začalo, jen Harry s Pat mají nového psa a Richard šuká Kay, kterou ukrad Harrymu, kterýmu je to všechno jedno (přestože celej film zfanatizovaně mele o tom, jak je pro něj Kay všechno na světě). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mohl vrátit čas, ale zároveň bych už věděl, co je tenhle film zač, tak bych si několikrát rozmyslel, než bych se rozhodl se na něj podívat. Něco tak zoufale nudného se opravdu jen tak nevidí, během filmu jsem měl permanentně pocit únavy a znuděnosti a nebyl jsem příliš daleko od toho, abych u toho usnul, což se mi už hodně dlouho u filmu nestalo. A přitom nedokážu určit, v čem je chyba, protože námět vypadal více než zajímavě. Ale ač jsem se snažil sebevíc mít pro tento film pochopení a mít s ním trpělivost, tak to nebylo nic platné, od začátku do konce to byla téměř pořád ta stejná nuda. Takže mé hodnocení je vlastně i tak trochu milosrdné vzhledem k mým pocitům z filmu, ale má to své opodstatnění. Předně jsou tu totiž docela solidní herecké výkony (fakt, že nebylo příliš co zajímavého hrát a že film je nudný není chybou herců, ale scénáristy), pánové Brosnan a Cooper a dámy Clarkson a McAdams hráli hodně příjemně a nebýt jich, tak bych snad film poslal nemilosrdně někam k jedné hvězdě nebo odpadu. Ale v tomhle případě kvalitní herecké výkony zachránily nudný a nevýrazný film. A pak ještě k dobru počítám fakt, že tam některé pasáže byly alespoň natolik zajímavé, že se mi u nich nechtělo spát, což se dá taky započítat jako pozitivní fakt. Ale jinak bohužel nemohu mít pro tenhle film žádná slova chvály a dvě hvězdičky jsou možná až příliš milosrdné a tvůrci filmu za ně mohou poděkovat vynikajícím hercům, kteří film vyzdvihují aspoň k těm dvěma hvězdám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Five Roundabouts to Heaven Johna Binghama z roku 1953, který česky nevyšel. Stejnou předlohu zfilmovali i v The Alfred Hitchcock Hour v roce 1962 jako The Tender Poisoner. Je to taková hezká uhozená fraška o jednom manželském víceúhelníku. Poválečná léta byla v rámci mezilidských vztahů mírně řečeno toxická, takže není divu, že na misce vah byl rozvod nebo vražda. Herecky je oslnivý sice jen Pierce Brosnan, ale dobovka je to ucházející, navíc tam často chodí do kina nebo se dívají na televizi, což je skvělé. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama