Reklama

Reklama

Try

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Švédsko, 2000, 15 min

Režie:

Jonas Åkerlund

Scénář:

Dario Scardapane

Obsahy(1)

Krátkometrážní film Jonase Akerlunda je v podstatě rozšířenou verzí jeho klipu pro Smashing pumpkins k písni „Try, try, try“. Příběh dvojice mladých narkomanů ze Švédska je však nejen delší, ale obsahuje i jiné změny – samozřejmě chybí záběry na zpěváka Billyho Corgana, ze skladby „Try, try, try“ jsou použity pouze ambientní plochy v některých pasážích, celý mini příběh doprovází komentující hlas hlavní hrdinky a především – naprosto jiný závěr. (J.Connor)

(více)

Recenze (13)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Vážné téma + trochu nechutností + strašlivé zjednodušení = zaručený úspěch. Třikrát znásobený název s třikrát zkrácenou stopáží je pochopitelně mnohem lepší, tohle jsou jen laciné emoce v dobrém zpracování (a bez Billyho). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

člověk občas zapomíná, jaké má štěstí, že je v teple, má kde spát, co jíst a je zdravej... naštěstí jsou věci, které nám pak připomenou, že bychom si toho měli vážit. a tenhle film mezi ně rozhodně patří... drogy jsou špatné, áno? 80% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vcelku zajímavá, ale obsahově průměrná a klišovitá povídka, která se snaží dost lacinými prostředky šokovat. Z každé vteřiny čouhají dost hloupoučké stereotypy, což nejvíce zabolí na pointě, ale také průběžně otravuje u dvou hlavních postav - rádoby autentických narkomanů. Ono někdy nestačí vzít z castingu dva hezké mladé lidi, nacuchat jim vlásky, rozmazat makeup a obléct je do trochu zašpiněného značkového oblečení. Místo umění - umělina. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

"delší verze" videoklipu pro Smashing Pumpkins... aneb jak se jedna obyčejná kalifornská holka dostala do fakt nepříjemných situací, které trochu neladí s jejími sny... aneb jestli můžete milovat kluka, který vás kvůli heráku nechá šlapat těhotnou. je to až moc uvěřitelné, chvílemi jsem se skoro bál koukat.. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, narkomany už nám svět ukázal tolikrát, že to asi dojímá jen pokrytce. Každý svého štěstí strůjcem a hrát na city můžeme spoustou témat, hysterické smažky mezi ně nepatří. Natočené je to však docela sugestivně, i když nevím jaký tyto snímky mají význam. Výstražný? Informační? Hledající odpověď? Hledající pomoc? Hledající soucit? Těžko říct. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Drogy - lidi je vymysleli.. Většinou to s nimi zamýšleli dbře - opiáty se užívali na léčení takřka všeho a i dnes rve moderní medicína do lidí morfium, codein a jiné bordely... Lidem pomahají... A kdy se pomoc začne měnit v zlo? Kdy lidi poznají, že vynalezením atomovémo bomby nezachrání, ale zničí svět? S drogama je na to již pozdě - drogy jsou a drogy budou... Zničí mnoho životů... Tento filmek v mnohém předčí celovečerní filmy o drogách - do 15 minut je nacpané vše potřebné - film je uderný a výstižný. Jestli alespoň jeden narkoman se nad sebou po tomto filmu nad sebou zamyslí a změní se - pak bude mít tento film cenu lidského života což si myslím může dokázat... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Drsné, depresívne a tragické... Režisérovi sa podarilo v 15 minútach ukázať príbeh 2 mladých ľudí, ktorí čakajú spolu dieťa, ale okrem toho "žijú" na ulici, chlascú, fajčia, húlia a pichajú si. Film je jednoznačne proti drogám a ukazujú to hlavne z pohľadu dievčiny, ktorá celý čas sníva a predstavuje si svoj život úplne ináč (btw. časť tohto kraťasu venujúca sa práve jej víziám života niekde v slnečnej Californii je podľa mňa úžasná:). ()

Indian88 

všechny recenze uživatele

Mazec, dobře strávených 15 minut. Ni¨čím mě to sice neobohatilo, protože filmů o drogách už jsem pár viděl, přesto ****. ()

Reklama

Reklama