Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tož zas tak Brilantní plán to nebyl, nic složitého a divím se, že na to jinak výborně hrající Lambert Wilson nepřišel hned na začátku. Herce bych celkově vyzdvihl, kromě Wilsona ještě k mému překvapení Demi Moore a Micheala Cainea. Jinak ovšem příjemná komorní záležitost, okořeněná patřičnou mírou napětí, což v dobře zrežírované kombinaci mě potěší více než milionové triky od Baye a spol. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krimi bez šťavy a tak nejak nedotiahnuté. Bez gradácie či napätia. Určite som očakával viac najmä s ohľadom na herecké obsadenie, lebo Michael Caine to je kráľ "cockney" angličtiny, no a Demi bola kedysi krásavica. V tomto filme už chytila ale prvé kontúry staroby a hrať sa poriadne nikdy nenaučila. Taká Pasca bola pre mňa lepšia. A žáber zhruba rovnaký. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh je to vtipný, netypický, zajímavý, zábavný. Pravda, pár hodin po shlédnutí shakespearovské adaptace téhož režiséra člověk nevyhnutelně dojde k závěru, že u tohoto filmu žádný génius přítomen nebyl. Jen skupina nadaných, chytrých a šikovných lidí. Což je vlastně už taky dost vysoké uznání. --- Postřehl jsem kritiku komentátora Subjektiv. Ano, má pravdu, to všechno tam je, ale v míře zcela snesitelné. Jakoukoli marx-feminskou agitaci bych vztekle setřel. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Velice hezky udělaný film, těžko něco nového vymyslet ve vyloupení buď banky, nebo tady z londýnského centra, kde je soustředěno největší množství diamantů na světě. Tady zajímavé tím, že se jich "beze stopy" ztratilo najednou takové obrovské množství. Demi role naprosto sedí, její křečovitost je tu dokonce předností. Takže ta i ta mumie na začátku je namaskovaná Demi??? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Flawless... Bez vady... Žena bez vady, diamanty bez vady, zločin bez vady. Jistě by šlo rozjímat nad tím, jak přiléhavě byl zvolen název tohoto filmu. Ale to bych mohl zapomenout, že tenhle film tak docela bez vady není. Standardní jakž takž vkusná vykrádačka byla totiž vylepšena o genderovou agitaci. Jistě, ženy se leckdy prosazují obtížněji, nicméně zde působí takové sdělení jak pěst na oko, protože tady jde jen o to, ukázat jistou skupinu chlapů jako šovinistická prasata a předhodit hlavní hrdince dobrý důvod k zločinu stylem "už už aby ho měla". Hlavně aby holka měla divákovy sympatie, to je pro tvůrce to podstatné. A když už se hovoří o špatné situaci žen, proč nevložit alespoň jednu dvě věty o nebohých černoších a neokolonialismu? A sociální otázka - samozřejmě v zásadní roli - nám přináší skvělý motiv pana Hobbse. Oblíbené přirovnání o postavách šustících papírem zase jednou našlo své cíle - zneuznaná schopná žena, sexističtí manažeři a i nešťatník Hobbs - to jsou oni. Film končí sladkobolnou dojímačkou, což je u díla o loupeži sice nečekané, ale nijak příjemné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama