Reklama

Reklama

Muž bez stínu

(festivalový název)
  • Švýcarsko L'Homme sans ombre (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Švýcarsko / Kanada, 2004, 9 min

Obsahy(1)

Jedna z věcí, kterou vlastní každý živý tvor bez rozdílu, je jeho stín. Co když se ale najde někdo, kdo tuto samozřejmou věc nemá? Jak nešťastný může být člověk, který je jediný mezi všemi, neviditelný, bez stínu, bez důkazu, že tu opravdu je? Existuje vůbec? Georges Schwizgebel vypráví příběh o muži, který svůj stín ztratil a je rozhodnutý udělat vše pro to, aby jej získal zpět. Bez stínu přece nemá v tomto světě místo... Nebo ano? (Estrellita)

(více)

Recenze (2)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Krásný film, velmi působivý a dojemný, na konci člověk neví, jestli se má usmívat nebo plakat. Druhé zhlédnutí mě přinutilo přitlačit na hodnocení a pokud pocit přetrvá do zítra, zvednu to ještě výš. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Stejně jak jsem popsal už jeden Schwitzgebelův snímek Fugue, tak i tento má své kouzlo ve hravé prostorové animaci a tentokrát je ještě navíc doplněn příběhem. Byl příjemný a odnáším si z něho povznášející pocit, tak i na tento připojuji odkaz pro případné diváky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama