Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerná práce v chátrající restauraci. Chronicky nemocná manželka. Nespolečenští sousedi. Mimomanželský poměr, který nabízí jen o trošku víc než sexuální uspokojení. Pětapadesátiletý číšník Edgar začíná mít své mizerné existence tak akorát dost. Chce se zbavit manželky, najít si novou přítelkyni, nové sousedy a už nedovolit, aby se o něj hosté otírali jako o rohožku. Edgar ale zjistí, že jeho život se může změnit ještě mnohem podivněji… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

topi 

všechny recenze uživatele

Třetí setkání s režisérem Warmerdamem, kde si zahrál i hlavní roli číšníka a musím říct, že opět luxusní a originální podívaná. Ta kombinace vyprávění příběhu je úžasná, humorná a taky bizarní. Hudba opět excelentní, stejně jako ostatní zahrané role. Miluju tyhle jiný a podivný filmy, který míchají surrealismus a humor v takové kombinaci, že tohle skloubit a natočit je umění. Klobouk dolů pane Wardermene! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tímto filmem se mi Warmerdam trefil do vkusu i nálady. Konfrontace spisovatele s postavou z jeho románu, stejně i další zapeklité útrapy, které si na něho vymýšlel, byly nápadité s milým absurdním humorem. Natočeno to bylo se stylem sobě vlastním, i když tentokrát kvůli umístění příběhu se nemohl vydovádět na jeho expresivních exteriérech. Bavil jsem se dobře až do konce, takže konečně můžu dát jeho filmu 5* a třeba se časem dostane i k mým oblíbeným režisérům. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

***možný spoiler*** Vrcholy filmu, jehož postavy si pravidelně chodí stěžovat na osud svému tvůrci do bytu, jsou jednoznačně "eeeeeeeeeeeeeeee" a (bez jakéhokoliv varování) předlouhé balení šípů a luku nešikovnou rádobystařenkou. :) Domníval jsem se, že si to japonský "host" vyřídí přímo se spisovatelem, když se nabídl vyřešit Edgarovy problémy, leč nedočkal jsem se. (Jenom mi vrtá hlavou, nakolik to naléhavé volání "Stella! Stella!" naráží na Tramvaj do stanice Touha.) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... Tak jsem dospal, ale nedopsal. (Kdo neviděl, nepochopí.) Co mi tenhle holandský číšník na svém podnosu ke stolu přinesl? Z větší části náramnou zábavu v duchu hravé filmové postmoderny, skutečně nejen experimentální, ale i velice duchaplnou a vtipnou. Prvních 15 minut, již od první chvíle chycen poťouchlým absurdním humorem, jsem zvídavě čekal, co se vše začne dít, a dalších 15 minut jsem se již naplno hlasitě smál nad konverzací číšníka s neotřele hnidopišskou trojicí zákazníků, nad často vypjatou diskuzí mezi postavou a autorem... a nepochyboval jsem z mé strany o plné palbě. Uprostřed filmu (přestože tu dojde mj. na jednu z vrcholných scén, výše i neúplně citovanou :o) se však skvělé chody začly střídat s poněkud vlažnějším pokrmem. Akčnější scény, byť vesměs založeny na prostých rvačkách, to ještě oživily, ale v poslední třetině už zůstává zdařilých nápadů stále méně, dojde nejen na nevtipnou scénu otravně nekonečného čekání na zabalení luku a šípu, ale i na pasáže, kde zůstává hlavní hrdina schválně znuděný. Divák tak nejdříve otravně čeká a posléze se rovněž nudí s ním, ale pro mě s tímhle celý film spadl do slepé uličky a ten nihilistický závěr pro komedii nevhodný tomu nasadil korunu. Až se mi chtělo říct, že si raději ze spřízněné tvorby zůstanu u Muže z Acapulca a hlavně našeho legendárního Těžkého života dobrodruha, ale to by mě nesměl zase Ober místy tolik nadchnout. Alex van Warmerdam exceluje nejen jako autorský režisér ve vybraných nápadech, ale současně jako herec se zvláštně přirozenou tlumenou komikou, jíž celý ten absurdní styl úspěšně podtrhuje. Přesto to víc než za silné 3* zatím ode mě nebude. [70%] ()

blastboy 

všechny recenze uživatele

Na něco takového jsem v kině ještě nenarazil. O to lépe, že to bylo bez jakéhokoliv náznaku či varování. Edgar je od první chvíle troska. Práce, manželka, milenka - ani jedno z toho nestojí za řeč. Když se do toho přidá ještě pár nabubřelých manažerů, nevítaný asijský host a pošahaná přítelkyně scénáristy výsledek vám nedá spát. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama