Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentaristka My Larsenová dostala lehce neobvyklou nabídku od magistrátu města Ravnsborgu, aby natočila dokument právě o něm. Je sebevědomě odhodlaná zachovat si uměleckou svobodu a využít všechny možné prostředky, aby o Ravnsborgu řekla pravdu. Díky skrytým kamerám a mikrofonům brzy zjistí, že na první pohled klidná radnice má i svou temnou stránku. Někdo se snaží zakrývat stopy vedoucí k děsivému tajemství a dělá všechno pro to, aby My zabránil odhalit pravdu. Trine Dyrholmová získala za svůj herecký výkon Dánskou filmovou cenu Bodil 2006, Festival dánského filmu Robert 2006 ocenil zas film pro Nejlepší střih. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Podivný snímek. Chvílemi bavil záběry á la "Dogma 95", chvílemi nudil svou zdlouhavostí. Závěr byl pak úskokem do absolutně jiného žánru - což by možná nebylo až tak úplně na škodu, kdyby nepůsobil tak "roubovaně". Nejsem si jistá, jestli můžu ty 3* dát, když ani pořádně nevím, co si o tomhle filmu myslet (a ani nevím, jestli si něco myslet chci). Ale tak snad jo. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Sqělý film na kterém se bohužel podepsala doba vzniku, poněvadž od té doby se taková odhalení v rámci místní i nejvyšší politiky dějí jako na běžícím páse a už nás paradoxně ani nepřekvapují ( což je šílené, protože se to stalo vlastně normou). Ovšem v době vzniku to byl jistě novátorský počin natočit film pomocí skrytých kamer a odposlechů a tímto způsobem postupně odhalovat to, co smrdí pod povrchem. Jooo, tam kde je spousta much je buď mrtvola nebo hovno...Za mě 88% ()

Reklama

Reklama