Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Pokus o točení žánrů, které mám rád, bych měl ocenit, ale něco brzdí moje ruce tak učinit. Asi to, že autor si prostě přisvojil pár scén i se známými záběry z několika jeho oblíbených filmů a proložil je ňákým jakoby příběhem bez hlavy a paty. Myslím, že nejsem moc náročnej a tohle bych nějak přestál, ale ten hlavní hrdina všechno pohřbil… Tak kladnej, až bych se radši dal na stranu zla, aby se se mnou nestalo to samé, co se stalo z něj. Prostě nevtipnej prosťáček, kterej je kladnej snad ve všem, v čem to jde. Kdyby to bylo opravdový fantasy, tak by patřil mezi potravu šípů, nebo mezi přílohy ve večeři pořádné chlupaté bestie. Co se týče ženského obsazení, je to úplně o něčem jiném. Tady by měl někdo dostat oskara za výběr ženského obsazení… bohužel zatím se tato cena nikde neuděluje a přitom už pomohla tolika filmům k lepšímu hodnocení. Vlastně kvůli tomu a super sově jsem se až tolik nenudil. Tak mě napadá, že si do komentáře zase vzpomínám na další sovu. To už je podezřelé… ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že i ve východní Evropě vznikne velmi dobrý fantasy film. Něco tak výtečného vzniká jednou za uherský rok, ale tímto počinem Rusové prokázali, že mají na to konkurovat fantasy z Hollywoodu, obzvlášť v dnešní době, kdy Američani chrlí fantasy s malými dětmi. Vlkodav je správně epický a osudový, má velmi dobrou technickou stránku (kamera, hudba, triky). Herci jsou přesně typově vybráni. Snad jen ta CGI exhibice na konci mi přišla zbytečná, ale to jedna z mála věcí (šablonový scénář), které by se daly vyčíst. Jo a díky za krvavé záběry. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Tu kousek z Conana, tu kousek z Tolkiena a útržky ruských bylin zabaleny do hrdého slovanského kabátu. Pro mě jasná jednička mezi posledními shlédnutými filmy. V době, kdy světu vládne Eragon, Twilight a Persy Jackson září Vlkodav jako maják. Je pravdou, že příběh jsem už určitě někde viděl, četl nebo slyšel a celkově do žánru nepřináší poslední šedý pes nic nového, ale atmosférou, exteriéry, slušnými triky a hudbou se stává velmi žádoucím filmem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy bohové žili mezi lidmi a lidé se silou a mocí pokoušeli vyrovnat bohům….. PŘÍBĚH:***kdo je člověk s vlkem na ruce? Artefakty, klíč od Nebeské brány. Vlkodav, muž s netopýrem na rameni. Prostě fantasy. Muž s vlkem (na ruce) má vypadat jako ďábel, vyvolává však rozpaky a nabízí se srovnání s LOTR (Nazgul?) a já přemýšlím, jestli už nejsem deformován. Příběh oživuje kněžna a hudba, která je často lepší, než to co sleduji. Velké a dlouhé finále nepřináší nic světoborného, ale když už je tady, tak dobrá. Mnoho digitálních triků různorodé kvality a hlavně uplatnění. Je tu pár zajímavých okamžiků, ale občas je to taky trapný./ HUMOR:*smál jsem se s přibývajícím časem tomu, co vidím. To ale asi nebyl záměr./ AKCE:**vyvraždění vesnice, šermířské souboje v ,,ohnivé šou“, kdy ale začínám přemýšlet, jestli to není kravina. Kamera je divná, souboje jsou spíš takovej chaos./ NAPĚTÍ:*ačkoliv se o to všichni snaží, nefunguje. Emocí prosté. Možná pro děti, ale těm bych to nedoporučil (složitý, moc násilí). Zde možná autoři udělali největší chybu./ Tento film si nezaslouží jen 2** (2 dávám větším srágorám). Dám mu tři, protože milovníci fantasy po něm stejně sáhnou, ale já mám jasno: tohle si už nepustím! A tak jsem se těšil. P.S.: možná to není dobrej film, ale dobře se o něm píše. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aj Rusi chcú dokázať, že vedia točiť dobrodružné fantasy. To, že zvládajú ostatné žánre, hádam písať nemusím. Nemožno im uprieť snahu, kvalitná výprava, obrovský rozpočet, celkom dobre obsadené postavy, vrátane charizmatického hlavného predstaviteľa, pekné exteriéry a slušná hudba. To všetko je fajn, ale keď raz príbeh pokrivkáva, film nezachráni ani megarozpočet. Úvod skutočne vykráda Barbara Conana a dej, ktorý plynie ďalej, akokeby za každú cenu vyhľadával príležitosť ukázať, že Rusi zvládajú aj súboje, ktorých je tu dosť, ale pripadali mi také nemastné-neslané. Inšpirácia LOTR-om je zjavná. Ak by som mal objektívne hodnotiť, tak LOTR, ktorému ako top-fantasy dávam päť diskov, tak tento malý ruský klon, nemôže získať viac ako 50-60%. Nadržiavať mu len preto, že má slovanský look, asi nie je fér. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama