Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (628)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow dokazuje, proč i přes (pro žánr) smrtící stopáže patří k vzývaným polobohům. Může za to jeho neskutečný cit pro vytváření divákových paralel s vlastním životem, kde najít si ‚to své‘ není zase až takový problém. I přes smršť vulgarismů a pokleslého humoru to však funguje. Zvláště díky Rogenovu sympaticky civilnímu charismatu upoceného burana a Heiglové schopnosti působit i v těch nejvypjatějších emočních momentech uvěřitelně. Krásný konec. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velká spousta režijních nápadů a scénáristických vychytávek (rozhovory s celebritami, parodování herců), vynikající hlavní duo (po herecké stránce) a naprostá odvázanost snímku (obrovské množství realisticky vyznívajících vulgarismů). Toto jsem věci, které vás překvapí, ne-li odzbrojí. Pak jsou tu ovšem věci, které nejsou tak pozitivní. Především vadí obrovsky dlouhá stopáž vzhledem k žánru a když už si chce režisér hrát na opravdovou a realistickou komedii, měl by si uvědomit, že nóbl slečinka pracující pro televizi, která vydělává solidní peníze, by se na odporného slizkého lůzra, jakým zde byl Seth Rogen v baru ani nepodívala, natožpak něco víc. Způsob jejich vztahu vyloženě bije do očí a i když v tom hodně hraje roli osobní názor/postoj každého jednotlivce, nepřišlo mi to zrovna jako "realistická story", která se může stát každému. O zkratkovité proměně z nicky na vzorňáka (Ben se rozhodne vzít svou první práci a v druhém střihu hned na to už si kupuje vlastní byt a nábytek...) snad ani nemluvím. Je to odvázané, je to svým způsobem jiná a příjemně odvázaná komedie bez zábran, ale dějové peripetie by potřebovaly procedit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Dlouho nemůžete narazit na holku, která by o vás měla zájem, až jednou se na vás usměje štěstí, jenže v alkoholovém opojení si jaksi zapomenete nasadit kondom a pak vás za 8 týdnů zkontaktuje ona známost na jednu noc se zprávou, že budete ve svých 23 letech otcem. Jak se zachováte? Na Zbouchnutou jsem byl docela dlouho zvědavý, když tehdy tuto komedii pochválili v časopisu Cinema (kde ji snad dokonce označili za komedii roku), tak jsem si říkal, že na tom musí něco být a že ten film asi nabízí něco zajímavého. Ale to je omyl. Tenhle film jen nabízí nechráněný sex a následné řešení jeho následků. Jistě, docela zajímavá je i ta část filmu, kde řeší své problémy v manželství sestra hlavní hrdinky a stejně tak i kámoši hlavního hrdiny dokážou být zábavní, ale že by tato komedie oplývala jakoukoliv originalitou, to opravdu nehrozí. Ale to v tomto případě překvapivě vůbec nevadí, protože tenhle příběh, ač na první pohled obyčejný a neoriginální, dokáže zaujmout natolik, že celé ty dvě hodiny bez problému utáhne. Já jsem se docela příjemně bavil téměř celou dobu a hodně pobavila i camea známých herců, jako je James Franco či Steve Carell ("Steve, prosím, jedno malé interview, nebuďte blbec.") Když to shrnu, tak tvůrci z obyčejného námětu dokázali vytvořit kouzelnou komedii, která je opravdu solidní a nadprůměrná. A proto uděluji čtyři hvězdy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný.... Léta mě spolehlivě bavily Frat Pack komedie, ale ty jsou momentálně v úpadku.... delší dobu nic.... a konečně, zdá se že přichází nová vlna, a to v současnosti všudypřítomného Judd Apatowa. Tedy alespoň tak to prezentují média. A z mé strany souhlas - tenhle film je opravdu něčím neotřelý a působí jako čistá voda, minimálně skvělým Sethem Rogenem, kterého znám z minula jen od pohledu. Jeho postava tady válí - takovej buranskej týpek sympaťák se hnedtak nevidí. Díky těm kecům co má a přirozenym způsobu hraní se vůbec nedivím, že po něm hned šáhl Kevin Smith. Navíc Seth nepostrádá charisma jak prase - doslova. Tak uvidíme, Rogen a Apatow to jsou dvě nová jména co mi z týhle povedený komedie vylezla. Takže doufám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Slovo "fuck" a jeho všemožné variace je tu řečeno celkem 113x. (Bauer)
  • Když jedou Ben (Seth Rogen) a Pete (Paul Rudd) do Las Vegas, navštíví představení slavné akrobatické skupiny Cirque du Soleil. (Stanley619)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama