Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (365)

castor 

všechny recenze uživatele

Humor bratrů Farrellyových mi nevadí, v mnoha případech ho mám hodně rád (samozřejmě hlavně u kultovní Mary), ale že bych na jejich nové přírůstky nemohl dospat, tak to rozhodně ne. Čtyřicetiletý nekňuba ještě pořád nenašel tu pravou. To se ale záhy změní, ožení se, ale na svatební cestě zjistí, že jeho vyvolená není třeba vyholená a ještě k tomu je pěkně pitomá hysterka. A co dělat, když právě na luxusních líbánkách pozná tu skutečně pravou? Jenže když zmíněné režisérské duo tak trochu na druhou kolej odstrčí svůj pověstný nekorektní humor a začne se snažit o sofistikovanou a rádoby citlivou látku (Těžce zamilován, Bratři, jak se patří), tak si divák musí zakrývat oči. Protože soucítit s hrdinou, který si nedokáže urovnat svůj život, není tak úplně snadné. Přesto mi Stiller a jeho další komediální výlet (většinou bez vtipu) poměrně slušně uběhl, nenudil jsem se a za tvůrce jsem se trapně vlastně vůbec necítil (třem hvězdám pomáhá mimo jiné třeba výborný útěk přes hranice nebo úplný závěr).. jen ta přepálená délka!! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Když v komedii bratří Farrellyů nefungují nekorektní, vulgární a fekální vtipy, je zle. Když se potom tyto pověstné vtipy v jejich snímku téměř nevyskytují, zbytek nutně musí být upocená, zdlouhavá a hlavně nudná slátanina s ohraným dějem. To vás pak z průšvihu nevysekají ani dva Stillerové (starší hraje podstatně lépe) nebo kvarteto nesnesitelných mexických muzikantů. Zbytečná vycpávka na druhou. 40% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Šedivý Ben Stiller ako"vdovec",ktorý hľadá svojú druhú polovičku v bláznivej komédii(tak nejak by mohla znieť upútavka),avšak pravda je úplne niekde inde!Za oponou stoja bratia Farrelly,ktorý nejak neohurujú vtipom ani dobrými výsledkami.Ben je nejaký nesvoj a v hlavných ženských ulohách sa nezišli zrovna nejaké výrazné tváre,ktoré by"dotrepali"tento film o krôčik ďalej!Z mojej strany veľké,nudné sklamanie..! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zjišťuji, že mi Farrellyovci nesedí. Jejich humor není špatné, ale nějak nechápu, co za morální hodnoty se tady snaží obhajovat? Rodinu, která nefunguje? Zábavu na úkor jiných hodnot - třeba chlastat předtím než se pojede autem? Hlavně, že jsou zde úchylné vtipy, které vás mají praštit přes hubu. Když se moralizuje, tak je to už průser a nemá to ani ten sandlerovský šmrnc. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda. F&F josu moji oblíbení tvůrci, jejich brutálně-fekálně-hrubozrný humor mám rád. Jen to tu nějak nezafungovalo. Pár fórů se tu najde, třeba "tradiční mexický folklórní stan", kde se souloží s oslem nebo Stillerova snaha dostat se do USA spolu s dalšími imigranty... Ale na 115 minut je toho málo... Vrcholem tvorby je série Kingpin, Blbý a blbější a Něco na té Mary je. S přivřením oka asi i Já, mé druhá já a Irena. Nebýt Movie 43, skoro bych řekl, že kluci už nemají (na krku) koule. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v Zoolanderovi (2001), hraje Jerry Stiller otce svému opravdovému synovi Benovi. (milaneg)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénku. (SONY_)

Reklama

Reklama