Reklama

Reklama

Kronika rodu Spiderwicků

  • USA The Spiderwick Chronicles (více)
Trailer 1

Po rozvodu rodičů se desetiletá dvojčata Jared a Simon nastěhují s třináctiletou sestrou a maminkou do zchátralého domu pratety Lucindy. Ta je zavřená v blázinci, protože tvrdí, že jejího otce Arthura unesli elfové. Při průzkumu domu objeví Jared Arthurovu pracovnu a v ní podivnou knihu, nazvanou Klíč k určování kouzelných tvorů kolem nás. Přestože je u ní varování, aby ji nečetl, chlapec neodolá. Dozví se tak o světě neviditelných, kteří se maskují různými kouzly a vidět je může pouze ten, kdo vlastní magický kámen nebo získal schopnost zření. Dočte se také, že některé bytosti jsou hodné a přátelské, jiné protivné a některé přímo nepřátelské. Nejstrašnější z nich je prý obr Mulgarath, který se chce knihy zmocnit a s její pomocí ovládnout svět. Díky knize Jared pochopí, že rozhněvali domácího skřítka, a pokusí se znovu získat jeho přízeň. Od něj se pak dozví, že Jaredovou vinou se k domu stahují příšery ve službách Mulgaratha a brzy dům napadnou. Jeho slova se potvrdí vzápětí, když Simon překročí Arthurem vytvořený ochranný kruh a skřeti ho unesou. Jared ho běží zachránit a objeví hejkala, uvězněného v kleci. Osvobodí ho a na oplátku od něj získá schopnost zření. Společně se Simonem, kterého obr poslal pro knihu, zjistí, že z domu vede tajná chodba do blázince. Vydá se s Mallory za pratetou, zatímco Simon doma připravuje rajskou omáčku jako obranu proti skřetům. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (352)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

No ty brďo! Trailery hrozili ďalšou slizkou detskou fantasy - a ono je to v skutočnosti ultranadupaný akčný horor s fungujúcimi ľakačkami a takým závratným tempom , že sa to kľudne mohlo volať Spiderwickovo ultimátum (darmo, dedo Kahn je stále majster remesla, ak dá takýto rytmus Indymu, umriem blahom). Pravda, tá fantasy omáčka nie je nijako originálna, ale akčná omáčka, ktorú nechá Waters vybuchnúť v nevídane nátlakovej záverečnej scéne, rozhodne stojí zato. Highmore sympatický (minimálne z polovice), triky výborné (zlý obor ruluje, nesmial by som sa mu ani v regulérnom horore), Horner sa snaží. Watersovi by som pokojne dal natočiť pokračovanie Bladea. ;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Tato kniha nepřinesla naší rodině nic než trápení!“…. Fantastická stvoření, která se maskují pomocí kouzel a tajemství říše neviditelných. Hezké triky a efekty a (občas) i dech beroucí dobrodružství. SMRT VŠEM OBRŮM!! Solidní rodinná zábava, dávající více napětí než je zvykem. V některých okamžicích si budou malé děti přinejmenším zakrývat oči. Pravda, skřítků a ostatní ,,havěti“ mohlo být klidně víc. Nezlobil bych se. Ovlivněn svými ratolestmi dávám 4*. Vy si klidně dejte jen tři! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako 10 rocny by som dal urcite 5 hviezdiciek a niekolko noci by som asi nemohol spavat kvoli tomu monstru na konci filmu. Ale ja som milovnik fantasy filmov a tento je natoceny pre celu rodinu, aj ked sa mozno zda, ze je to iba film pre deti. Bol som velmi milo prekvapeny na to, ze film nema v Nemecku takmer ziadnu reklamu avsak celkom dobre hodnotenie a 5 odporucani, preco by som si tento film nemal nechat ujst som sa docital v ceskom filmovom casopise Premiere. Melodicky motiv na klaviri mi velmi pripominal CASPERA (1995) s Christinou Ricci a do filmu sa podla mna krasne hodil... Reziser Mark Waters natocil aj komedie s Lindsay Lohan MEZI NAMI DEVCATY (2003), PROTIVNY SPROSTY HOLKY (2004) alebo v roku 2005 celkom sympaticku ducharsku komediu s Reese Witherspoon A CO KDYZ JE TO PRAVDA? (2005)... 26.03.2008 ________ Freddie Highmore - (Jared Grace / Simon Grace) +++ Mary-Louise Parker - (Helen Graceová) +++ Nick Nolte - (Mulgarath) +++ Sarah Bolger - (Mallory Graceová) +++ Andrew McCarthy - (Richard Grace) +++ Joan Plowright - (Teta Lucinda Spiderwicková) +++ David Strathairn - (Arthur Spiderwick) +++ (Videl v kine 25.03.2008) +++ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Očarujúco skromný a lahodne pôsobiaci doplnok fantasy žánru, akási jeho chutná malá okrasa. Keď svet fantasy sa snažia dobyť monštruózne projekty, vtedy vedia dušu pookriať aj takéto príjemné, neškodné fantasy príbehy so zápletkou, ktorá nemôže nič pokaziť, prostými, ale presne trefnými fantasy postavičkami a napínavými scénami, ktorých prítomnosť a účinnosť ma na to, že je to detský filmík, vyslovene ohúrila. 70%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na to dívala dětskýma očima, asi bych byla nadšená, ale takhle je to jen průměrná podívaná, i když se sympatickými herci a pěkným vizuálem. Určitě se to ale mohlo obejít bez kopírování Gryfa z Harryho Pottera. Jinak je to příjemné pohodové pokoukání s profláklým dějem, které do světa fantasy sice nepřináší nic nového,ale nijak výrazně nezklame. Líbily se mi postavy Goblinů nebo Hosqueal věčně se honící za ptáky. "Malý"Freddie byl méně otravný než obvykle, jen nějak nemůžu uvěřit, že mu při natáčení filmu bylo šestnáct let,hmm..Každopádně uvidíme,třeba se někdy dostanu ke knize,snad mě osloví víc. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (10)

  • Paramount uvolnil na rodinné dobrodružství režiséra Marka Waterse 90 milionů dolarů (chtěl tím sekundovat Narnii). Celosvětově utržil slušných 163 milionů. (Rodriguez)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Reklama

Reklama