Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 258)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na ten film těšil. Trailer vypadal slibně, jenže opak je pravdou. Trailer je sestříhán z první půlky filmu, která je výborná. Hlášky, vtipné scény apod. Absolutní nářez. Nechápal jsem, proč to všichni uživatelé hodnotili za tři hvězdičky a méně. Jenže potom nastal zlom a větší zklamání už jsem snad zažít nemohl. Totální obrat o 180 stupňů a film už nezachrání ani poslední vtípek s měsícem u kterého se snaží asi Peter Berg zachránit reputaci, jenže to opravdu netačí. Doufal jsem, že se tento film bude moci použít jako učebnicový příklad o komedii se superhrdinou, který by měli nastudovat tvůrci filmu Superhero movie (2008), aby se nesnažili točit trapné a fekální vtipy o superhrdinech, ale přijít na něco nového, zajímavějšího a hlavně vtipnějšího. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem od toho čekal dost, abych pravdu přiznal, i když to asi zas takový zázrak být ani neměl. Jenže je v tom Will Smith a ten už je předzvěst dobrého filmu sám o sobě. Hancock možná nebyl až tak ulítlej superhrdina, jak by se dalo čekat. Znám plno ulítlejších bláznů z anglických sitkomů, a to přitom hrajou (relativně) obyčejné postavy. Zase toho v sobě má Hancock něco z Ameriky a i tak je originální, néé že néé, už tu stojí fakt, že je to věčně natřískaný superhrdina, který když chce někoho zachránit zničí půlku města. Dalo se na to koukat, bylo to příjemné, natřískané akcí od začátku do konce. Možná si mohli tvůrci trošku odpustit romantickou linku, ale zase se na ní stavěl celý příběh, takže to radši nebudu komentovat. Musím se přiznat, že během cca 85ti minut jsem se solidně bavil. Film, který na momentální letní počasí pobaví, potěší možná svým příběhem a jeho námětem, ale samotným zpracováním je čistý průměr. I když jsem se bavil...možná to chtělo něco víc. Z námětu se dalo vytřískat něco víc...teď už je to ale jedno. Čtyři hvězdy si myslim jsou dostatečný počet k tomu, abych věděl, že se mi to líbilo, ale mohl to být nářez. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak Will Smith ako lenivý superman? komické... ale oto ide nie? Mne sa to páči je to naozaj komické so solídnymi vizuálnymi efektami. Porste sa mi nato príjemne pozeralo bez toho aby som sa vôbec nudil..........Soundtrack John Powell: 1. SUV Chase [2:01] ,2. John, Meet Ray [2:05] ,3. Train Disaster [2:40] ,4. Meatballs? [0:57] ,5. The Trailer [2:00] ,6. French Asshole [1:32] ,7. Superhero Comix [0:44] ,8. You Should Go! [0:51] ,9. Mary Brings Meatballs [1:33] ,10. Getting Therapy [2:18] ,11. To War [1:19] ,12. I Really Hate That Word [0:48] ,13. Standing Ovation [1:06] ,14. The Kiss [2:20] ,15. Indestructible [2:05] ,16. Hollywood Blvd [6:24] ,17. Mortal [5:27] ,18. Upon Us All [1:19] ,19. Death And Transfiguration [3:55] ,20. The Moon And The Superhero [3:13], ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá nádejne na skvelý film. Superhrdina alkoholik bol fakt dobrý nápad :D Celkovo prvá polovica bola dosť slušná, no po druhej polovici sa na to nedalo pozerať. Od momentu, keď sa dozvedáme, že nie je jediný ten film začína byť lacná, nepodarená romantická komédia. A ten koniec s tým logom, to ma dorazilo. Pre mňa sklamanie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslavovaný Peter Begr se snaží ve velkém stylu vytřít zrak všem svým kritikůma dokazuje, že není největší režisér všech dob, ale slušný rutinér. Hancock je velmi efektivní akční snímek, v kterém se demoluje a nadává do debilů (bacha, někdo by vám za to mohl škaredě ublížit... a to nemluvím o žádné pěsti do břicha...). Velký idol a hrdina všech, Will Smith, tahá film velmi okatě snad i konečky svých chlupů. Jeho charizma ve spojení s arogancí dodává Hancockovi příjemně nezaměnitelnou tvář. Společně s krásnou Charlize Theron je největší klad snímku. Co dál? Efekty. Je jich hodně, jsou digitální až běda (nikdo netvrdí, že nejsou... naštěstí), ale je jich opravdu hodně. Kdo viděl trailer, asi polovičku filmu nebude vůbec překvapen, ale co se uvidí v druhé části ho už začne velmi překvapovat. Je jistě, že ne všechno se povedlo. Akce je opravdu hodně a je zábavná a zničeující, příběh je slabší, ale kdo čekal opak? Tohle není film, při kterém budete přemýšlet nad názvem každé postavy a jeho významem v Ottově naučném slovníku. Tohle je akční podívaná, před kterou by jste měli nechat logiku a snahu porozumět všemu doma. Dokonce i samotný Berg to pravděpodobně pochopil, zavzpomínal na léta v nemocnici Chicago Hope, a odvedl svou dosavadní nejlepší práci, které přesto chybí šťáva a výraznější osobní rukopis. Škoda, že Hancock nemá výraznější příběh, který by dával dokonalý smysl a nebyl nutně naplněn efektivní romantikou po americku.... Zábavnost zvítězila nad kvalitou. SPOILER: naprosto nic nemá na "hlavu v zadku" a to létání vypadá blbě až groteskně... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Jedným z dôvodov, prečo Michael Mann film nerežíroval je ten, že sa mu nepozdávala prílišná nutnosť používať špeciálne efekty. (Real Tom Hardy)
  • V prvních minutách filmu, kdy Hancock (Will Smith) letí za bílou dodávkou, lze slyšet skladbu od Ludacrise „Move Bitch“. Jenže toto poslední slovo (v překladu "čubka") je ze všech části refrénu vymazáno, aby byl film přístupný i mladistvým. (KraftmanCZ)
  • Warner Bros. se vzdali produkce filmu, chopila se jí společnost Sony Pictures. (hippyman)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama