Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou v těhle komediích řádí Will Farrell sám, ale tady má k sobě naprosto stejný hovado v podobě Johna C. Reillyho, kterej to rozjíždí snad úplně stejně jako sám Farrell, takže počet hysterickejch scén se zdvojnásobuje, stejnětak retardace, ale prdel to prostě je a někdy tak brutální, že sem se tlemil snad dvě minuty v kuse a nemoh přestat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell opět hraje totálního pošuka a zdatně mu sekunduje John C. Reilly. Sice jsem se dozvěděl, že existuje nějaká necenzurovaná verze, která je mnohem lepší a já viděl tu cenzurovanou, ale ani tak nemůžu říct, že bych snad byl zklamanej. Zase jedna z řady pošahanejch komedií s W. Ferrellem v hlavní roli a na tyhle filmy já můžu koukat skoro pořád a vždyky mě rozesmějou. 75% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Poloprofesionála, od Willa Ferrella se mi nejvíc líbí podceněný snímek Old School (Mládí v trapu tuším) a vůbec beru víc jeho filmy, které spíše nežnou úspěchy a ani v bodovém hodnocení si moc nevedou. Prostě se mi líbí jeho filmy, kde ze sebe nedělá vyloženého debila. Bratři z donucení jsou někde na půl cesty mezi ferrellovskou "klasikou" a těmi podceněnými snímky. Vypráví o dvou bratrech, vlastně nejdřív o jednom chlápkovi, kteří i ve 40 letech se chovají jako puberťáci, honí si brko při vysílání aerobiku, žádné zázraky od nich čekat nemůžete. Já takové lidi tedy neznám, ale možná v USA jich je hodně a zaslouží si parodii. Když se tihle dva nevlastní brášci sejdou, nejde o žádnou idylku - naopak se začnou vzájemně štengrovat, tedy česky pošťuchovat, více či méně drasticky.   Nakonec ale dojde na tradiční ferrellovské usmíření a moralizování, takže jakýkoliv předchozí dojem z filmu stejně odvane pryč. Ano, pořád je tu ten suchý humor, kdy největší ptákoviny jsou pronášeny a prováděny s kamennou tváří a naprosto seriózně, ale přece jen si nemůžu pomoct, tentokrát to moc nefunguje. Asi proto, že skutečně Ferrel degraduje sám sebe, když se chová jako debil.   Disk patří k těm vydařenějším počinům na českém trhu, i když není kostelíčka bez kázáníčka, prostě ne vše je až tak růžové. Pozitivem je třeba množství zvukových a titulkových stop, slušný obraz (formátu 2,35:1) a množství bonusů. Negativem, že ani jeden z bonusů není otitulkován, nejen česky, ale vůbec. Navíc zde najdeme možnost pustit si film buď ve verzi, v jaké běžel v kinech (1:33:51), nebo v rozšířené verzi (1:41:16). Přiznám se, že jsem nezjišťoval, kde jsou rozdíly. Bonusy načíná veselý komentář herců a tvůrců, následuje pět rozšířených a alternativních scén (16:51), Line-O-Rama (5:43 - sestřih hlášek z filmu), Dale vs. Brennan (6:37 - další sestřih), nepovedené scény (4:07), hudební video (1:53), a konečně celá scéna prezentace (4:41) - jak již bylo řečeno, vše bez jakýchkoliv titulků. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu pobavilo! Nic jsem od filmu nečekal, jenom jsem se chtěl podívat na další z mnoha současných komedií, ale co jsem viděl, to bylo něco úžasně vtipného a velice kouzelného. Dva dospělí chlapi, kteří se chovají spíše jako děti a ve 40 letech stále bydlí u rodičů a nic nedělají, to je absolutně geniální nápad, který je zde rozveden až do toho největšího absurdna a který tvůrci rozvíjejí s velkou pečlivostí. A já se po celou dobu velmi příjemně bavil a docela jsem i těmhle neschopným bratrům jejich naivitu a lidskou blbost věřil, Will Ferrell a John C. Reilly to zahráli naprosto parádně, všechny jejich gesta, pohyby, výrazy ve tváři, to jsem jim prostě věřil. A bylo tu z mé strany i několik velkých výbuchů smíchu (za všechny například scénka v domku na stromě, kdy Dale dá Derekovi pěstí do obličeje, to je nádherná a nezapomenutelná scénka). Tenhle film jsem si úžasně vychutnal až do konce a musím říct, že takhle vydařenou komedii vidím opravdu málokdy, to prostě nemělo chybu. A možná se i mé pocity z tohoto filmu zintenzivnily vzhledem k tomu, že také momentálně hledám práci, stejně jako si ji hledali právě hlavní hrdinové filmu, takže i v jistém ohledu jsem jim opravdu velice rozuměl a soucítil s nimi. Každopádně tenhle film je naprosto geniální, já se pobavil a neshledávám na něm jedinou chybku. Z toho důvodu s radostí uděluji zcela zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4. Ona to totiž byla celkem příjemně strávená chvilka s tímto filmem, ale zase je to takový opus, v kterým je řada klišé, a ani čunárnám a sprostý mluvě se tu nevyhneme. Prostě je to takový mix všeho možnýho, co by mohlo být vtipné do komedie, která má i děj. On by sice ten děj takhle v reálu nebyl, že je to někdy zbytečně přehnené, ale proč ne, u komedií se tyhle věci dají i trpit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama