Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella mám většinou rád, Johna C. Reillyho spíše výjimečně... Ale tady jsou si oba rovni - jsou trapní stejně jako většina filmu, v němž mě dokázali pobavit asi jen Mary Steenburgen a Richard Jenkins. Jinak to byla zbytečně obhroublá, hloupá až nechutná podívaná ve stylu loňského Holmese a Watsona. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Tupá antikomédia s dvomi extra tupými hercami, ktorí hrali ako dvaja najväčší kokoti na opustenom ostrove s názvom Kokotizmus. Trpel som, vtipné dialógy neboli vtipné ale príšerne detské a nesmierne ale nesmierne trápne. Boli momenty, keď som si myslel, že spácham samovraždu. Samozrejme som si film pretáčal, lebo pozrieť plný film by žiadalo odo mňa enormne úsilie. Som rád, že je to za mnou, už nikdy viac. Taký film a takých hercov treba poslať niekam, kde normalita nemá žiadnu cenu. 15% ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie jednou za čas neuškoděj a Willa Ferrella mám rád jako málokterýho komediálního herce, takže jsem se těšil, že si tuhle věc pustím. A nutno dodat, že Bratři z donucení byli ještě mnohem, MNOHEM stupidnější, než jsem čekal. Ferrell s Reillym se tu chovaj skutečně jak malý děti a někdy je to protivný a trapný. O scénáři ani nemusí bejt řeč, jde tu spíš o takovou změť scén o tom, jak dělaj dva debilové debilní věci a je na každým, jak je zpracuje a jestli je ochotnej se u nich zasmát. Nutno dodat, že trapný scény jsou tu nahrazený totálně epickejma. Třeba dějová linka, kde C. Reilly hobluje Ferrellovu švagrovou. Nebo kde se oba dva společně ucházejí o pracovní místo, u toho jsem se smál fakt nahlas. Stejně jako u spousty absurdních dialogů v tohmel filmu. Čekal jsem sice o trochu lepší zábavu, ale i tak jsem se moc nenudil. 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

po tom čo sa Farrell ustálil v športových komédiách s ktorých ma naozaj pobavila len blades of glory som si myslel že kariéra tohoto komika bude upadať s ďalším jeho filmom. Našťastie ale pod taktovkou Adama McKaya ktorý je zodpovedný za neskutočne vtipného Anchormana a producenta Judda Apattowa ktorého komédie patria k tým najlepším čo americká produkcia vytvorila na poli bláznivých komédií a tiež s tým že na scenáry sa podielal sám Ferrell tak je vidieť že tento film je vysoký nadpriemer s neskutočne pôsobivými scénami a aj keď som sa nesmial v jednom kuse určite musím povedať že som sa smial dosť - námesačnosť, pohovory, bitka deciek, spievanie v aute, na lodi a tiež finálne spievanie plus spojené s predstavami- dakedy som sa skrátka neudržal. Ďalšia poctivá komédia ktorá naplno využíva talentu Ferrella A Reillyho a naozaj musím uznať že si neskutočne nahrávajú a tiež že im to naozaj spolu na tom plátne sluší a tak im to nevlastné bratstvo vlastne dosť žeriete. Troška to kazila opäť moralizovanie typu každý musí v sebe nájsť dinosaura ale opäť je podaná veľmi smiešne. Rozhodne som sa pobavil a určite to patrí k tomu lepšiemu čo farrell natočil , dúfam že sa bude uberať týmto smerom , lebo takéhoto ho mám rád. športu som totiž nikdy nechápal ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Ferrellova komédia a stále veľmi vtipná. Dokonca sa v kine po skončení filmu aj tlieskalo(a to ešte pred tou skvelou záverečnou bitkou - "Sticks and stones may break my bones but I'm gonna kick you repeatedly in the balls."). Je pravda, že rating dosť filmu pomohol a jednoducho keď Will povie shit či fuck a iné nadávky v akeľkojvek podobe, musím sa smiať. A že tu tých podôb bolo dosť... Dosť ma však sklamalo, že z kino verzie vystrihli dosť vecí z trailerov(auto, prevracanie regálu atď.). Dúfam, že to dajú aspoň do unrated verzie na dvd. Inak vo filme bolo aj zopár čudných momentov(bozk Dale a Alice...), ale tie vtipné stále vysoko prevyšujú. A vidieť Ferrella ako drevorubača a Reillyho ako kentaura - na to sa nezabúda. A hláška zahŕňujúca Fergie a Ježiša vysoko pravdepodobne zľudovie(minimálne v Usa). A debilom, ktorí sa tu hodlajú zase odbavovať štýlom, že Ferrell sa opakuje a že je už trápny a podobné somariny mám jednoduchú radu - nepozerajte to, tento film sa od ostatných jeho filmov nijako nelíši... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)

Reklama

Reklama