Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When you write about us, and you will, do so gently.“ No nevím, kardinále Straussi.. Hanks sice přestal chodit ke kadeřníkovi Nicolase Cage, leč Howard to znovu pojal příliš bezpohlavně a se symbolem dolaru protáčeným na zornici mě přesvědčil, že některé knihy by i přes vidinu cinkotu naditých měšců měly zůstat pouze na papíře. Navíc mi tam moc nesedl Ewan McGregor, při jehož projevu před Konkláve zhruba v prostředku filmu jsem marně čekal na letící půllitr od Begbieho se slovy: „Nikdo odsud neodejde, dokud se nezjistí, kdo to hodil!“ Příště prosím Rone znovu ze svaté půdy Vatikánu, kde by tentokrát pod názvem "Ďáblovo střívko" mohl Bob Langdon hledat automat na kondomy (o jehož užitečnosti zde ví hoši z Trpaslíka své..) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Zpětně uznávám všechny argumenty proti, prohlídku Vatikánu s přechytralým průvodcem a asexuální průvodkyní jsem ale absolvoval v tak závratném tempu, že můžu jen stěží spílat nad nějakými nelogičnostmi. Nebyl čas zkoumat scénář, nebyl čas smát se béčkovým zvratům, nebyl čas hodnotit herecké výkony. Zbylo jen místo pro napětí a zábavu. A to mi ke štěstí stačilo. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že Šifra nabídla chatrné a nepřesvědčivé vyprávění. Cokoliv o kompaktnosti bylo tehdy k smíchu. Dešifrování záhadných kódů tak bylo nejen úsměvné, ale také hodně náhodné, takže kdo zvládne alespoň jednu stranu Rubikovy kostky, měl by vyhráno i v tomhle bludišti. Dvojka je i přes znovu překombinovaný scénář svižnější, je v ní méně logických lapsů a scén, které patří do jiného žánru. V akčních sekvencích se navíc Howard pochlapil, už není tak rutinní, takže se o téhle detektivce dá s čistým svědomím prohlásit, že je velmi slušná a velmi snesitelná. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Asketický blockbuster. 5/10 Jak vykouzlit z příšerně ukecané klaustrofobní předlohy vcelku snesitelný (to je ono klíčové slovo) film? Angažujte Hanse Zimmera a velkolepá hudba zajistí alespoň závan osudovosti, hoďte Toma Hankse v lepší formě do bazénu, obsaďte Brita, co měl Sílu a dejte mu do očí fanatickou víru, půjčte si pár detektivních schémat od Agathy Christie a trochu policejního ňoumovství od Columba, pár scifi záběrů z CERNu a zkuste ten upovídaný Brownův pohyb částic zahustit akční honičkou, několika výbuchy, ironickými hláškami a trochou krve. Andělé a démoni na rozdíl od Šifry nedostali atraktivní lokace a asi jen studenti sakrálního umění ocení x římských kostelů, ale protože film je důsledně zbaven jakéhokoliv sexuálního napětí, na konci budete možná za nahé andělíčky a vykastrované sochy vděční. Vatikánské konspirační pohádky sice nejsou chytré ani napínavé, ale Howardova askeze jim dodává uměřenost. Ano, jsou tam scény, kdy profesorská postava zaujatě řeční o iluminátech a vy zoufale očekáváte, kdy se mu konečně rozsvítí žárovka poznání nad hlavou, ale Andělé a démoni nejsou (povětšinou) směšní. Průměrné hodnocení je pokrok- Howard si vydělá na další kvalitní snímek, aniž by tímhle výpotkem inteligentního diváka uspal nebo zabil. P.S. Změny oproti předloze jsou, ale jen několik výrazných. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $133,375,846Tržby Celosvetovo $485,930,816Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,932,009 //počet predaných kusov 687,241Tržby za predaj DVD v USA $35,325,563 //počet predaných kusov 1,823,474 ║ Neosvedčené tvorcovské zoskupenie zlyhalo aj po druhý krát... Howardová a Hanksová cesta do zatratenia! k tomu im rázne dopomohla aj scenáristická dvojica Goldman a Koepp, toto nešťastné zoskupenie spravilo z celkom dobrej knižnej predlohy Anjeli a démoni(80%, hlavne záver knihy je silné vyvrcholenie) do slova nevýrazní vícuc, kde len veľmi málo momentiek poteší a veľa vecí nechá človeka chladným. Jednoducho príbeh v podanej forme nedokáže diváka vtiahnuť do deja tak aby dostatočne prežíval vypäté situácie. Príbeh je spracovaní čo najjednoduchšie oproti knihe a aj tak nedokáže svojím prelínaním ponúknuť nejakí zaujímavý sled udalostí, čo by mali výpovednú hodnotu a rovnako tak hĺbku. Napríklad také porovnanie s úrovňou filmu Honba za pokladom: Kniha tajomstiev nebude ďaleko. Po kedysi výbornom hercovi ako bol Hanks už nie je ani závan, to čo predvádza je len nezáživná prechádzka po pľaci, Ewan McGregor a Ayelet Zurer majú len minimum priestoru na to aby vôbec niečo predviedli, Skarsgard je ako veliteľ ostrahy neviditeľní, najväčší sympaťák sa stane na koniec vo filme "zabiják" Hassasín v podaní Nikolaja Lie Kaasa, .... nuž keď to zhrniem tak neprišiel žiadny pokrok oproti priemernému Da Vinciho Kódu. Tých vecí čo potešia je strašne málo, asi najviac tu zarezonuje hudba od Hansa Zimmera, aj keď nejakým tým hudobným motívom z filmov ako Kingdom of Heaven či TDK sa nevyhol. Potešil aj výbuch antihmoty čo bolo po technickej stránke slušne zvládnuté a to bolo v konečnom výsledku asi najhodnejšie na celom závere kde mal dej FANTASTICKY vygradovať, z gradácie samozrejme neostalo nič ako po odpálenej antihmote. /videl v kine: 45%/ __Poznámka: Pre tých čo čítali knihu Anjeli a démoni bude tento film asi dosť veľkým sklamaným, takže pripravte sa na to, aby ujma nebola moc veľká. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Robert Langdon (Tom Hanks) nosí hodinky s Mickey Mousem –⁠ a to jako připomenutí, aby zůstal v mysli mladý. (Shley)
  • Automobil, který využívá Robert Langdon (Tom Hanks) k transportu po Římě, je Lancia Delta třetí generace, která se vyrábí od roku 2008. (rainman93)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama