Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja L. Neesona môžem. V tomto prípade sa mi však zdá, akoby nevyužil svoje kúzlo osobnosti v plnej miere, hrá tu iba na pol plynu. Príbehovo je to tiež veľmi fádne, nudnejšie a bez výraznejšieho emocionálneho potenciálu. Postupné odkrývanie spoločnej tragédie oboch rivalov som si tiež predstavoval inak. Ešte šťastie, že veľa tu vynahrádza pekná príroda a vynikajúca práca kamery. Čakal som viac, ale nie som ani vyslovene sklamaný. 60/100 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Western zažíva silné obdobie experimentov. Artovy Summer Love, moderny 3:10 to Yuma, postmoderny No Country For Old Man......a taktiež Seraphim Falls. Z počiatku film vyzerá ako klasicky pojatý, no moderne drsný western. Liam Neeson, skôr štandartne stváňuje štandartnú postavu, no Brosnan sa vznáša. Doslova akoby odhodil bondovské okovy a ukázal SKUTOČNÝ herecký výkon. UŽÍVA si to. V závere sa však všetko mení a vyzerá to, akoby v poslednej pätnásťminútovke prevzal režisérske žezlo Tarsem Singh a napodobnil to, čo predviedol v The Fall. Film je to veru nevyvážený a dal by sa ľahko zkritizovať, no na druhú stranu fanúškom westernu prináša silnú dávku poctivej roboty, a pôsobivé, neočakávané finále. Jednoznačne áno. Pozrite si to. (7.9/10) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka o pomstě až za hrob, podávaná na pozadí nádherných scenérií. Nicméně to má ještě něco navíc a nemyslím tím velmi dobré výkony Brosnana a Neesona. Přirovnání k Proposition už tu několikrát proběhlo, ale mě to svým způsobem připomínalo i Apploosu, kterou jsem viděl dříve než Seraphim Falls. Také tam byla otřepaná zápletka, také to nebyl scénáristický skvost a také dialogy nestály za nic. Ale mě se to zkrátka líbilo a stejně tak se mi líbil Van Anckenův film. Prostě to na mě působilo opravdově a navíc se to nebálo i trošku zafilozofovat - Studi a Anjelica byli skutečným bonbónkem. Škoda toho konce, ale i tak je to velmi solidní záležitost. 75% ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

V tom filmu souvisí mnohé s nadmořskou výškou, ve které se děj v danou chvíli právě odehrává. A tak s každým krokem, vedoucím hrdiny ze zasněžených vrcholků dolů, do neúrodných pouštních nížin, snižuje se zároveň také kvalita. Vše je potom korunováno závěrečnou scénou, která by se, aby bylo tomuto drobnému geografickému přirovnání učiněno zadost, měla nejlépe odehrávat na dně Mariánského příkopu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dva muži v boji s divočinou i sami se sebou, z nichž ani jeden nesplňuje prototyp klasického kladného hrdiny, na druhou stranu ani klasického záporáka. Protože jsem předem věděla, jakou roli Pierce Brosnan v příběhu hraje, měla jsem možná trochu výhodu a nemusela jsem hodinu a půl sledovat jenom obyčejnou komorní pomalu plynoucí honičku dvou postaviček. A pokud říkám komorní, tak skutečně komorní myslím, kromě Pierce a Liama se sice čas od času objeví na scéně ještě někdo jiný (Anjelica Hudson uprostřed pouště, Xander Berkeley jako šéf stavby dálnice), jinak se celou dobu můžeme místo velkolepých bitev kochat maximálně tak krásnou přírodou (na druhou stranu skvěle natočenou Johnem Tollem). Trochu víc jsem se těšila na flashbacky z minulosti, ztvárnění občanské války, bohužel se ale příběh až na závěrečnou pointu zaměřil výhradně na běh divočinou. i tak si ale nemůžu pomoct, ale konec se mi moc líbil... ne, že by ta pointa nebyla lehce odhadnutelná, ale posledních pět minut je moc krásných, tak trochu melancholických. A ta hudba... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natočeno za 45 dní. (D3VIL)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama