Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Josh Barnaby malý, stal se během děsivého tornáda očitým svědkem smrti svého otce, rumunského imigranta. Těsně předtím mu otec daroval neobvyklý náhrdelník a donutil rodinu, aby se ukryla ve sklepě. Potom se připoutal k traktoru, aby se pokusil řádění živlu nafilmovat. Tornádo ho však smetlo i s traktorem. Minulost se nečekaně vynoří, když dospělý Josh pracuje pro televizi jako kameraman a je poslán do Bukurešti. S nafoukanou reportérkou Nickie má natočit reportáž o velké mezinárodní cikánské konferenci, na níž se má mluvit o tom, jak vyřešit nenávist, kterou k cikánům chovají Evropané. Překvapený Josh se od cikánky Ireny dozví, že otcův náhrdelník je starodávná relikvie, kterou cikánským králům daroval archanděl Gabriel. Byla určena tomu, kdo se „postaví větru“ a ochrání cikány před smrtící vichřicí, nazývanou Meta Tempesta, která je má smést ze světa. Stejná legenda praví, že velký kus Evropy už jednou bájná vichřice zdevastovala a že se to stane znovu. V podstatě totéž říká vědecká studie, na níž pracoval profesor Malik a také Joshův otec. Legenda však také praví, že se objeví nový hrdina, který bouři zastaví a cikány i Evropu zachrání, a ten bude mít na krku právě Joshův amulet. Ukáže se, že za vším je zlotřilý satanský kult v čele s tajemným Ahrimanen a není těžké uhodnout, jaká je jeho skutečná identita. Josh se nechá přesvědčit a snaží se vypátrat, jak ďábelskou vichřici zastavit. Jenže dřív než ho najde, objeví se Meta Tempesta a začne nabírat na síle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Zeppelin.86 odpad!

všechny recenze uživatele

Karty na stůl... Viděl jsem tu akční polovinu tohoto... natočení. Chytám se za hlavu při přemýšlení, jak to vlastně popsat... Příběh jasný během pár minut někde na konci filmu, komické výkony herců, tragické efekty a zvůkový doprovod. Záběr na temná mračna - záběr na sluncem prosvětlené obličeje a ostré stíny - záběr na temná mračna - záběr na sluncem prosvětlené obličeje a ostré stíny - záběr na temná mračna... Tohle byl totální prů*ser. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Cikáni! Adrián chce zničit Cikány! Ještěže Bárneby umí chucknorrisovské karate a všechny ty zlouny rozseká, špinavě blond reportérku zachrání ze spárů satanistů a pomůže spasit bandu (více)méně různobarevných hipíků pomocí nacistických tunelů. Nějak je v tom taky zakomponovaný hřbitov, blázinec, politika, věštění, Bible, ohnivá tornáda, prastaré almanachy, melancholické drnkání na kytaru, spousta lidí mluvících jako magoři, "Da, da, dá-ááá-ááá!"... ()

Reklama

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ničivá hrozba je dostatečně výmluvný název, jedná-li se o film s Cigošema, nicméně jsem v upřímném šoku, že nějaká Méťa Komposta má býti ještě ničivější kurva, při které Lakatoš bledne závistí a já traumatizován vytěsňuji z hlavy scénu, při které debilní otec, debilního hlavního hrdiny, levituje nad traktorem. Mínus pizda. ()

profeek05 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad tvůrci nemohli myslet vážně. Příběh je opravdu stupidní, takzvaní herci příliš přesvědčivě nehrají a vizuální efekty jsou úplá katastrofa, až u diváka mohou způsobit nevolnost či nekontrolovatelné záchvaty smíchu. A teď vážně - je to blbost a lituji, že jsem u toho promarnil 93 minut svého života. Zírání na prasklinu ve zdi mi mohlo dát víc. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně veliké sousto si tvůrci nízkorozpočtových snímků dali. Námět plný mystiky, nadpřirozena a legend. Téma hodné na velkofilm, neboť slibuje mnohé. Musí být ale velmi dobře zpracovaný scénář a hlavně dostačující rozpočet, jinak to nemá smysl. Tady to vypadá, jako by se nemohli rozhodnout, o čem vlastně ten příběh bude. Nejdříve nás navnadí akční scénou s tornádem, což nám dává jasně najevo, o čem to celé bude. Ale chyba lávky. Následující dějství se až do poloviny příběhu zaobírá cikánskou problematikou kdesi v Rumunsku. Pak se vše náhle změní v jakési mystično motající se kolem jednoho amuletu plného legend a odkazů, až se vše nakonec zvrhne opět k tornádu. Konec. K tomu velmi nekvalitní speciální efekty a nepohlídané chybky ve scénách. Ten, kdo měk na starosti skript asi trpěl průjmem a celou dobu trávil na toaletě, jinak to snad není ani možný. A tak nelze tento snímek doporučit. Nepovedlo se tu vůbec nic. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama