Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Slušný temný thriller, kterých tu již bylo hodně a tento bych zařadil někam doprostřed. Film má slušné napětí i příběh, ale u mě ho dost sráží to, že již kousek za polovinou filmu jsem si správně tipnul čtvrtého jezdce. A to je u thrilleru dost velký problém. A co byl pro mě ještě větší problém, byl konec filmu, který mně přišel dost silně odfláknutý. Ale i přes to všechno stojí za to tenhle film vidět. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jezdce apokalypsy by šlo jednoduše odstřelit jako další vylouhovaný čaj původně uvařený Fincherovým Sedm. To by však zřejmě udělal někdo, kdo považuje Sedm za vynikající film. Já ho za něj nepovažuji (jsem milec spíše Vražd podle Jidáše), takže to nemíním nějak srovnávat a kvůli tomu tenhle film hned odstřelovat. Ono totiž, a to nijak nezastírám, zápletkové vezení se na vlně vyvolané právě Sedm je na filmu to nejlepší. Že to nebude nic kulervoucího mi bylo jasné v okamžiku, kdy se v úvodních titulcích mihlo jméno Michaela Baye coby producenta. Bay je prznitel všeho hororového a tady mu nepomůže ani to, že jsou Jezdci apokalypsy spíše temnějším krvavějším thrillerem než hororem. Film sráží na kolena strašně nevyvážený scénář, který neví, jestli chce být krvákem nebo rodinným dramatem, navíc to podstatné vykecá poměrně brzo a až přílišná jednotvárnost jednotlivých vražd, vymyslet přece čtyři originální (nebo alespoň sobě navzájem ne tak strašně podobné) vraždy by přece nemělo být něco těžkého.... Co film naopak zachraňuje je do role přesně padnoucí Dennis Quaid a snad překvapivě obsazená Zhang Ziyi, jejíž proměna je výborná. Přeslazený konec v emo stylu (už jsem jen čekal, že se ten kluk začne litovat) tomu moc nepomáhá. Jen tak tak průměr hlavně pro dobré zapojení náboženské mytologie, to já ve filmu rád. 2,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak to říci... Platinum Dunes se opět příliš nevytáhlo a přivedlo na světlo světa značně nedomrlý thriller, z nějž je sice cítit jistý potenciál - při sledování lze alespoň zavzpomínat na povedenými temnými thrillery přesycená devadesátá léta, ale napnout nedokáže ani náhodou. Scénář obsahuje snad všechny ty absolutně klasické, klišovité motivy, takže kdybych měl počítat, kolikrát jsem měl za tu hodinu a půl pocit déjà vu, dobral bych se velmi vysokých hodnot. Herci tou patálií prošli ještě celkem se zdviženou hlavou, v tomto ohledu žádné výrazné námitky nemám. Asi každý film tohoto žánru chce na konci překvapit nějakou nečekanou pointou, která v ideálním případě divákovi vyrazí dech. No, pointa je i v Jezdcích Apokalypsy, to jo, a není úplně špatná. Bohužel mě však napadla již v polovině snímku, v kteréžto době jsem měl ještě tápat a nechat se filmem tahat za nos. Místo toho jsem s pobavením sledoval, jak to všechno právě k tomu mému rozřešení spěje, a kdyby to nakonec skončilo jinak, cítil bych se až oklamán :-D. PS: Peter Stormare je hrubě nevyužit..! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Paneboze. Snimek s pointou rodinneho becka zabalene do mysteriozniho krimi obalu nevalne urovne. Rodicove, otevrete oci a venujte se svym ratolestem, nez vam vyrostou a zacnou masakrovat nevinne lidi. Kdo tohle vymyslel? Nekdo s nedostatkem napadu vymysli psí lejno a necha si ho natocit od cloveka, co dela videoklipy a o prestavkach pije krabicovy kafe. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama