Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Beky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad utopený v nenápadité réžii a šíleně podprůměrné pointě, která si říká o podpásovku roku, aspoň toho mého, záleží na tom kdy film uvidíte:)!! Na co nalákat?? Jo...tak to by mě taky zajímalo??...na co nalákali DQ, ZZ, PS je všem jasný, snadný prachy řeší všechno!! Jednou větou: Michael Bay se dal na produkování neuvěřitelně průměrných a neambiciózních filmů!! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Chcem nechcem, ja na Jazdcoch Apokalypsy vidim viac plusov ako minusov. Kedze je pol stvrtej rano, mozno mam uz zatemnenu mysel, ale ja a Jonas sa nesmierne milujeme. No dobre, je to jednostranna laska :D Ale aby som presla k pointe, Jazdci su typicky Jonas. Provokativni, temni, creepy, pohorsenievzbudzujuci. Velmi ocenujem, ako si pan reziser pohral s postavami a zvlast tlieskam Ziyi Zhang. Ta by mala vyhrat nejaku cenu za najhnusnejsiu a najuchylnejsiu bitch za minuly rok... Ten jej hlasok mi este stale rezonuje v usiach a ten pohlad. No hnus velebnosti... Svoju rolu zahrala fantasticky a kto to nevidi, je slepy ako krtko na dennom svetle. Dalsia vec je hudba. Bolo by dost hlupe od guru videoklipov hviezd formatu Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, aby nemal vo filme dobru hudbu, vsak? Takze to je dalsie plus. Samozrejme nesmiem opomenut nadhernu, do kosti iducu zimnu atmosferu, ktora podciarkuje emocnu stranku filmu. No a minusy... Skoda, ze scenaru dosiel po polovici snimku dych. Skor by som povedala, ze mu ten dych niekto vyrazil. Skoda preskoda, mohlo to dopadnut trosku inac, ale co si nahovarame, bolo by vobec mozne, aby to nejako inac dopadlo? Tazko povedat, ci bol pan reziser naozaj taky naivny, alebo nas chcel sokovat tym, ako velmi nas nedokazal sokovat. Takze u mna za 3 a pol, ale nech nepapam, dam 4. Z cistej lasky k Jonasovi a Madonne :D ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

A tak si ten odpad dáme.. Abych řekl pravdu, pointa mě napadla asi v půlce filmu ale hned jsem jí v duchu se smíchem zavrhl, protože jsem si nedokázal představit že by někdo takovou absurditu myslel vážně.. Navíc v průběhu filmu neuvěřitelná nuda, hromada klišé a karikaturních figurek.. A navíc jsem hodně dlouho neviděl herce (D. Quaida), který by se tak příšerně nevešel do své role. Jeho výkon byl fakt zoufalý, na druhou stranu si nedokážu představit, kdo by ty dialogy mohl přetavit v něco koukatelného. Dámy a pánové čekal jsem ledacos, ale takovou sračku vážně ne. Díky tvůrcům za další ztracené dvě hodiny života.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid v hlavní roli mysteriozního thrilleru, který by se rád srovnával se Sedm, jenže mu chybí propracovanější myšlenka. Musím říct, že osobně se mi tenhle film líbí. Přesto nelze nevidět všechny ty laciné prvky, scenáristické díry a berličky, včetně současného klišé "sám tatínek se svým synem, manželka mrtvá" (jen si vzpomeňte na Proroctví!). Zde detektiv pátrá po masovém vrahovi, který zabíjí velmi krutě a promyšleně, stopa ho přivede k biblické apokalypse a čtyřem jezdcům, kteří po zemi roznášejí smrt, nemoci a další hrůznosti, aby nakonec zjistil velmi, ale velmi krutou pravdu. Žel, pointa filmu souvisí s poselstvím filmu, takže je těžké odhalit je. Ale přece jen toto poselství je podle mne originální a možná stojí za větší zamyšlení, než snímek lacině podbízí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama