Reklama

Reklama

Sedláci

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Před jedenácti lety natočila režisérka Alena Činčerová dokument Sedláci. Film o neuvěřitelné síle, která poutá člověka k půdě. K vlastní půdě děděné z generace na generaci. O tom, že není moci na světě, která by toto pouto dokázala zpřetrhat. Takovou moc neměl ani komunismus. A že se snažil velmi intenzivně a brutálně.
Jak se daří našim sedlákům dnes? Jsou ještě plni entuziasmu jako tehdy, nebo to vzdali? Ještě stále zápolí v troskách, nebo už mají kvetoucí hospodářství? Je opravdu ta síla pouta k půdě tak veliká?
Konfrontace materiálu z nového natáčení s deset let starým archivem umožní podat působivou zprávu o stavu našich hospodářů na přelomu dvou režimů a tisíciletí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Sedláci to měli vždycky těžké a v posledních letech to mají ještě těžší, ať už kvůli nespolehlivým velkoodběratelům, nebo kvůli tomu, že tuhle práci chce dělat čím dál tím méně lidí, což nejvíce zabolí u vlastních dětí. ... Víme, známe, viděli jsme a jdeme zase do kina, ať si na polích dělá kdo chce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Časosběrný dokument je jen v prvních minutách, ale i tak nás ve zkratce obeznámí s historií rodiny a vidíme otce farmáře před smrtí. Cekově je to milá a poučná sonda do života v přírodních cyklech. Vidíme těžkou práci farmářů, kterým zabere všechen čas péče o zvířata, nemovitosti a polnosti a na zábavu či společenské kontakty jim ho mnoho nezbyde. ()

Reklama

Reklama